08 / 05 / 2024

Maşukiye doğalgaz sorunu son durum

Maşukiye doğalgaz sorunu son durum

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Maşukiye’nin doğalgaz sorununu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sormuştu.Yıldız'dan gelen cevaptan sonra açıklama yapan Türkkan "Maşukiyelilerin doğalgaz için bir süre daha beklemeleri gerekecek."dedi

BOTAŞ Temmuz doğalgaz tarifesini resmen açıkladı! Doğalgaza zam mı geliyor? 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) temmuz ayı itibariyle geçerli olacak yeni tarifeyi açıkladı. Peki temmuzda doğalgaza zam mı geliyor? Doğalgaza zam gelecek mi? İşte 2023 Temmuz doğalgaz tarifesi.

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

EPDK'dan elektrik ve doğalgaz şirketlerine sert uyarı! Depremzedeleri mağdur edenlere bedeli ağır ödetilecek 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "elektrik ve doğalgaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile oturum yaparak emniyet bedeli hususunda afetzede vatandaşlara hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli ikazları yaptık" dedi.

Doğalgaz fiyatları yeni aya zamlı girdi! İşte detaylar!

Doğalgaz fiyatına yeni zam yapıldı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül ayı tarifesini açıkladı. İşte detaylar!

Warmhaus doğalgaz kullanılan her ilde konsept mağazalar açacak!

Beyçelik Holdingin iştiraki olan kombi ve radyatör üreticisi Warmhaus, mağazalaşma kararı aldı. Şirket, üç yıl içinde doğalgaz kullanılan her ilde konsept mağazalar açacak. c, bu atakla 2020'de 500 milyon TL, 2023'te ise 1 milyar TL ciro hedefliyor...

Konutların doğalgazının yarısı Tuz Gölü'nde depolanacak!

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nde açılan ilk kavernalarda (suni mağara) dolum işlemi yapılıyor. 

Türkiye-İsrail doğalgaz boru hattı projesi için ilk temas!

Türkiye ile İsrail arasında inşa edilmesi öngörülen doğalgaz boru hattı projesini tartışmak üzere kurulan çalışma grubu, ilk toplantısını geçen hafta İstanbul'da yaptı.

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.

Konutlarda kullanılan doğalgaz ve elektrik tüketimi arttı!

Soğuklar, konutlarda kullanılan Doğalgaz tüketimini de artırdı. Kamu şirketi Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), konutların gaz ihtiyacını karşılamak için ‘çok ivedi' başlıklı yazıyla müşterilerine gaz kesintilerine başladığını bildirdi.

Doğalgaz sayaç açma kapama bedeli 2015!

Doğalgazın geç ödenmesi nedeni ile kapatılması ve yeniden açılması halinde açma kapama bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, doğalgaz sayaç açma kapama bedeli 2015 ne kadar?

Reşadiye'de doğalgaz için geri sayım başladı!

Cemil Kılıç, doğalgazla ilgili nüfusu 10 bin üzeri olan ilçelerde doğalgaz müracaatları için elektrik abonelerinin yüzde 60’ı kadar doğalgaz abonesine ihtiyaç duyulduğunu ve bu anlamda yaklaşık bir aydır hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Şehmus Günaydın'dan Taşköprü’ye doğalgaz sözü!

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Taşköprü'yü ziyaret ederek çalışma devam eden İl Özel İdaresi yatırımlarını inceledi, Vali Günaydın, doğalgazı Taşköprü’ye önümüzdeki süreçte muhakkak getireceklerinin müjdesini verdi.

Doğalgaz faturalarında yüzde 18 artış yaşanacak!

Azerbaycan'dan alınan doğalgazın taşıma maliyeti yaklaşık 9 kat artırıldı. Bu maliyetin faturalara yüzde 18 oranında yansıyacağı belirtiliyor. Faturalardaki "ek taşıma" kaleminde yüzde 18'lik artış yaşanacak.

Maşukiye doğalgaz sorunu son durum Haberi

Maşukiye doğalgaz sorunu son durum

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Maşukiye’nin doğalgaz sorununu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sormuştu. Yıldız’dan gelen cevapta, “Gerekli izinlerin alınamaması nedeniyle doğalgaz hatlarının yapılamadığı alanlar var” cevabı geldi. 
Kocaeli’nin turizm cenneti Kartepe’ye bağlı Maşukiye’deki doğalgaz sorunu daha önce de sık sık gündeme gelmişti. Çok sayıda turizm tesisinin bulunduğu bölgede bazı yerler doğalgaz ile ısınırken bazı yerlerde de vatandaşlar ısınmak için odun ve kömür kullanmak zorunda kalıyor. MHP’li Türkkan, Maşukiyeli vatandaşların sıkıntısını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a sormuştu. 
Bakan Yıldız, Türkkan’ın önergesine verdiği cevapta “Doğalgaz dağıtım hatları imarlı yollar üzerinde ve geçiş için ilgili kurumlardan (belediye, karayolları, demiryolları) izin alınarak tesis edilmektedir. Söz konusu bölgede gerek teknik kriterleri karşılamaması gerekse yolların imar planlarına göre açık olmaması ve geçişle...