27 / 04 / 2024

maşukiyede turistik yerler

maşukiyede turistik yerler

Sapanca ve Maşukiye son dönemde giderek artan Arap turistlerin istilasına uğradı. Son yıllarda bölgeyi turlarla tanıyan Arap turistler, artık Sapanca ve de Maşukiye'ye yerleşmeye başladı.

Belediyeden turistik yerde 25 yıllığına kiralık mağaza! Sakın kaçırmayın!

Nevşehir İli Uçhisar Belediye Başkanlığı, Nevşehir Merkez Uçhisar Kasabası'nda yer alan turistik amaçlı mağazayı 25 yıllığına kiraya verecek.

TOKİ'nin Kocaeli'nde yapacağı ucuz konutların yeri belli oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 81 şehirde asgari ücretlilerin ev sahibi olması için başlatılan konut hamlesinde Kocaeli'nde yapılacak konutların yerleri belli oldu! İşte bakanlığın çalışma yaptığı o yerler...

Antalya'daki yangın üssü arazisi yatırıma açıldı iddiası!

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesinde yatırıma açılan yerler arasında, ‘yangın üssü’ olarak kullanılan arazinin de bir bölümünün bulunduğu iddia edildi.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Gaziantep'e Turizm Danışma Noktası kuruluyor!

Büyükşehir Belediyesi, tarih, turistik, kültür ve müzeler kenti Gaziantep’te turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak için “Turizm Danışma Noktası” kuruyor. Bina Kültür Yolu üzerinde inşa ediliyor.

İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları!

Yerleşme alanı dışında kalan yerler iskan dışı alan olarak nitelendiriliyor. İmar planı olmayan bu yerlerde yapılacak işler, yönetmelikler ile düzenleniyor. Peki, İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları nelerdir?

Türkiye'de kıyılarda yapılaşma kurallarının tarihçesi!

İlk çağlardan bu yana yerleşim açısından en çok tercih edilen yerler olan deniz kıyısı ve sahiller, günümüzde de bu özelliklerini korumaktadır.İşte Türkiye'de kıyılarda yapılaşma kurallarının tarihçesi...

Fırın açma yönetmeliği!

Fırınlar; unlu gıda mamulleri üretilen yerler, fırınların hangi binada hangi koşullarda açılıp açılamayacağı, imar ve ruhsat yönetmelikleri ile belirleniyor. İşte fırın açma yönetmeliği ve fırın açma şartları..

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Özlem Çerçioğlu: Aydın ve Didim'de hızlı yapılaşma sorunu var!

Aydın'ın gözde turistik merkezleri olan Kuşadası ve Didim'de yaşanan alt yapı sorunlarına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hızlı yapılaşma sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Kentsel rantlar için yeni bir çalışma başlatıldı!

Turizm, inşaat ve sağlık sektörleri öncelikli olacak. Maliye Bakanlığı, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü gibi kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak...

Hasankeyf'teki 100 mağara apart otel oluyor!

Hasankeyf'teki proje tanıtım toplantısına katılan Hasankeyf Kaymakamı Temel AYCA, Üçyol köyünü 'Eko Turizm Projesi'yle yeni bir turistik alan yapacaklarını ve köydeki 100'e yakın mağaranın Apart Otellere dönüştürüleceğini söyledi.

maşukiyede turistik yerler Haberi

maşukiyede turistik yerler

Bölgemizin en önemli turizm merkezlerinden Sapanca ve Maşukiye son dönemde giderek artan Arap turistlerin istilasına uğradı. Son yıllarda bölgeyi turlarla tanıyan Arap turistler, artık Sapanca ve Maşukiye'ye yerleşmeye başladı. Petrol zengini Arap müşteriler, emlak piyasasını muazzam ölçüde hareketlendirirken, villa ve lüks konut inşaatları patladı. 


Öyle ki, bölgedeki tabelalarda Arapça ifadeler olmazsa olmaz hale geldi. Emlak, inşaat ve turizm sektörleri aşırı ilgiden ve hareketlilikten oldukça memnun ancak yöre halkında alttan alta Arap tedirginliğinin de başladığı görülüyor. 


SON YILLARIN GÖZDESİ 

Sakarya'nın Sapanca ilçesi ile Kartepe'ye bağlı Maşukiye ile Araplar'ın gözde yerleşim birimleri arasındaki yerini aldı. Bölgeye ilgi, 2010 yılından itibaren Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistanlı turistleri kapsayan turlarla ortaya çıktı. Bölgeyi gezen Arap turistlerin yönlendirmesi ve Körfez ülkeleriyle ortak iş yapan...