07 / 07 / 2024

Matematik Köyü ruhsatsız yapı

Matematik Köyü ruhsatsız yapı

Nesin Vakfı’na ait olan Şirince’deki Matematik Köyü’nde yaptırıldığı öne sürülen 2 katlı bina mahkemelik oldu. Vakıf yöneticisi Ali Nesin hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Chery Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro, Türkiye hazırlığında! Tiggo SUV serisinin iki büyük yıldızı geliyor!

Chery, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro'yu Türkiye pazarına getiriyor. İşte Tiggo SUV serisinin iki büyük yıldızı olan Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro özellikleri...

Büyük Yıldız İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Büyük Yıldız İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Ahmed Saıd Kerassa tarafından kuruldu.

İstanbul Çatalca'daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

İstanbul Çatalca'daki Hallaçlı, Aydınlar ve Karamandere mahallelerinde yer alan ruhsatsız binalar yıkılıyor...

Bornova'da ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova'da ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için harekete geçti. 

Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım kokteyl salonları 5 yıllığına kiraya verilecek!   

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonları ve Açık Teras Servis İşini kiraya verecek. 

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

Antalya Club Zigana Tatil Köyü ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli 18 Haziran'da açılıyor!

Tek-Art İnşaat tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Antalya Club Zigana Tatil Köyümüz ve Alaçatı Resort Zigana Hoteli'nin sezon açılış tarihi olarak 18 Haziran 2020 belirlendi. 

Afyonkarahisar'da ruhsatsız hamam inşaatı yıkıldı!

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bulunan hamam inşaatının yıkımı ruhsatsız olduğu nedeniyle yıkıldı.

Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım kokteyl salonları kiraya verilecek!    

Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonları ve Açık Teras Servis İşini kiraya verecek. 

Elazığ Doğanbağı köyü göz göre göre yıkılmış!

Elazığ'da meydana 6.8 büyüklüğündeki depremde  yerle bir olan Doğanbağı köyündeki evler hakkında geçen yıl meydana gelen 5.2’lik deprem sonrasında rapor hazırlandığı ancak rapordaki uyarıların hiçbir şekilde dikkate alınmadığı ortaya çıktı...

Gebze'de ruhsatsız 573 bina yıkılacak!

Gebze Belediyesi tarafından ilçede yer alan ruhsatsız 573 binanın yıkılması için ihale düzenleniyor. 

Ruhsatsız binaya hemen yıkım kararı!

Çevrenin korunmasına yönelik düzenlemeler içeren yasayla; ruhsatsız veya mevzuata aykırı başlanan yapılar, idare tarafından tespit edildiğinde mühürlenecek ve inşaatı durdurulacak...

Batı Şeria'daki ruhsatsız iki ev yıkıldı!

İsrail güçleri tarafından işgal altında bulunanan Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan iki ev ruhsatsız olduğu iddia edilerek yıkıldı.

Matematik Köyü ruhsatsız yapı Haberi

Matematik Köyü ruhsatsız yapı

İzmir Şirince'de Nesin Vakfı'na ait Matematik Köyü, ruhsatsız yapı nedeni ile davalık oldu


Nesin Vakfı’na ait olan Şirince’deki Matematik Köyü’nde yaptırıldığı öne sürülen 2 katlı bina mahkemelik oldu. Savcılık, SİT alanı içinde olduğu belirtilen arsada vakıf adına izinsiz iki katlı bina yaptırdığını öne sürdüğü vakıf yöneticisi Ali Nesin hakkında “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na Muhalefet ve İmar Kirliliğine Neden Olmak” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açtı. İzmir Kültür ve Turizm Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü ile Selçuk Belediye Başkanlığı tarafından yapılan şikâyet üzerine Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014 yılında soruşturma başlatıldı.


RUHSATSIZ YAPI İDDİASI

Soruşturma sonucunda Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Nesin’in, İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kentsel SİT alanı olarak tescil edilen Şirince Köyü’nde...