02 / 05 / 2024

Maximilian Stahl sigorta

Maximilian Stahl sigorta

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, inşaat ve altyapı projelerinde görev alan mimar ve mühendislerin üçüncü kişilere yönelik sorumluluklarını mutlaka sigorta güvencesine alması gerektiğini dile getirdi.

İnşaat projelerine reasürans desteği!

VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, Türkiye’de yerleşik bir reasürans şirketi olarak yatırım yaptıkları günden bugüne istikrarlı bir şekilde büyüme başarısını gösterdiklerini belirterek, “Mühendislik ve inşaat alanında çok güçlüyüz'' dedi.

Mimar ve mühendisler sigortayı ihmal etmemeli!

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, inşaat ve altyapı projelerinin Türkiye’nin büyümesindeki en büyük paya sahip iş alanları olduğunu dile getirdi.

Maximilian Stahl'dan mimar ve mühendislere sigorta uyarısı!

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, inşaat ve altyapı projelerinde görev alan mimar ve mühendislerin üçüncü kişilere yönelik sorumluluklarını mutlaka sigorta güvencesine alması gerektiğini dile getirdi.

Konut kredisi kullanırken sigorta yaptırmak zorunda değilsiniz!

Bankaların kredi başvurusu yapan tüketicilerin önüne koydukları sigorta yapma zorunluluğunun hukuka aykırı bir işlem olduğu ortaya çıktı. Avukat Cevat Kazma, “Hayat sigortası, konut sigortası gibi isimler altında tahsil edilen bedelin yasal dayanağı yoktu

Sompo Japan Sigorta'dan Artı Konut Sigortası!

SOMPO Japan Sigorta, sektörün en kapsamlı ürünlerinden biri olan Artı Konut Sigortası'nı müşterileriyle buluşturuyor. Artı Konut Sigortası'yla eşya dekorasyon ve konut içinde yer alan cam ve aynalar sigortalanıyor.

Maden işçisine sigorta müjdesi!

Maden kazalarıyla sarsılan Türkiye'de, işçiler özel sigorta ile güvencelendirmeye çalışılacak. Özel sigortacılık şirketleri madenlerde risk denetimi yapacak, bütün işçilere kaza sigortası zorunlu olacak.

Genereli Sigorta'dan Konut Hasar Araştırması!

Generali Sigorta Araştırma Merkezi’nin yaptığı Konut Hasar Araştırması, Türkiye’de yaklaşık 19 milyon konuttan sadece 3 milyonunun sigortalandığını gösteriyor...

Zorunlu deprem sigorta primi nasıl hesaplanır?

Ülkemizde 1999 depremi sonrasında gündeme gelen zorunlu deprem sigortası Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen usul ve esaslara göre düzenleniyor. Peki, zorunlu deprem sigorta primi nasıl hesaplanır?

Müteahhit sigorta borcu sorgulama!

Sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere müteahhit deniyor. Müteahhit borcu varken iskanı alamıyor. Peki, müteahhit sigorta borcu sorgulama nasıl yapılır?

Zorunlu sigorta zorunlu oluyor!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay, yılbaşından itibaren zorunlu trafik sigortası başta olmak üzere diğer zorunlu sigortaları yaptırmayanlara ciddi müeyyideler uygulanacağını söyledi.

Maketten konut satışına zorunlu sigorta!

Ray Sigorta Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu, maketten konut satışına zorunlu sigorta uygulamasının topluma ciddi katkı yapacağını belirterek, “Yaşanan mağduriyetleri giderme konusunda önemli etkisi olacak” dedi.

Banka sigorta muamele vergisi nedir?

Bankaların kullandırdığı kredilerde, banka sigorta muamele sigortası talep ediliyor. Peki, banka sigorta muamele vergisi nedir? Konut kredisinde banka sigorta muamele vergisi muaf mı? İşte yanıtı..

Generali Sigorta Şişli'de yeni ofisine taşındı!

Sigortacılık hizmetini geleneksel yöntemlerin yanı sıra dijital dünyanın modern kanallarıyla da sunmayı amaç edinen Generali Sigorta'nın 7/24 hizmet veren Kişisel Sigorta Danışmanları, Şişli Beytem Plaza'daki yeni ofislerine taşındı.

Maximilian Stahl sigorta Haberi

Maximilian Stahl sigorta


Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, inşaat ve altyapı projelerinde görev alan mimar ve mühendislerin üçüncü kişilere yönelik sorumluluklarını mutlaka sigorta güvencesine alması gerektiğini söyledi.

VHV Reasürans CEO’su Maximilian Stahl, Türkiye’deki inşaat sektörünün dinamizmi ve hızlı büyümesinin dikkat çekici olduğunu söyleyerek “Son yıllardaki altyapı, enerji, sağlık ve inşaat alanlarındaki kamu ve özel sektör girişimleri bu alandaki büyümenin en önemli etkeni” diye konuştu.

Söz konusu projelerde birçok mimar ve mühendisin görev aldığına ve bu kişilerin önemli sorumlulukları olduğunu söyleyen Stahl, “Mimar ve mühendisler beklenmedik bir anda beklenmedik durumlarla karşılaşabilirler. Mesleki sorumluluk sigortası ise beklenmedik durumları güvence altına alan önemli bir araç” dedi.

Stahl, mimar ve mühendislerin mesleki faaliyetlerini icra ederken yaptıkları kusurlu işlere de değinerek, “İhmal, unutma...