02 / 05 / 2024

maya Meksika

maya Meksika

Meksika'nın Campeche kentinde, eskiden bir su deposu olarak kullanılan insan yapısı bir mağarada 1400 yıllık toplu mezar bulundu. Bulanan mezarın büyüklüğü yaklaşık olarak 32 metrekare olarak belirlendi...

Meksika'da Maya uygarlığına ait bilinen en büyük ve en eski yapı keşfedildi!

Maya uygarlığı tarafından yapılan, bilinen en eski ve en büyük yapı keşfedildi. Dikdörtgen biçimindeki devasa yapının MÖ 1000 ile 800 yılları arasında inşa edildiği tahmin ediliyor...

Yeşil Yol, yaylalardaki yapılaşmaya düzen getirecek!

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce “Yeşil Yol” projesinin doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı olduğunu belirtti. Yüce; Yaylalardaki yapılaşmaya bir düzen getirileceğini ve kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşümün de sağlanacağını söyledi.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri Semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” başlığı altında bir seminer düzenledi.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” semineri düzenledi.

Meksika'da 6,6 büyüklüğünde deprem!

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, Meksika'nın batısındaki Topolobampo kentinin 59 kilometre açığında denizde meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıkladı.

Maya Holding Kartal projesi ne zaman satışa çıkacak?

Maya Holding, Kartal'da içinde mobilya devir IKEA, alışveriş merkezi, ofis ve home ofislerin yer alacağı yeni bir proje hayata geçiriyor..

Maya Holding Kartal projesi yıl sonunda satışta!

Maya Holding'in Yılsan Holding arazisi üzerinde hayata geçirdiği Kartal projesinin hafriyat çalışmaları başladı. Yıl sonunda satışa çıkacak olan projede Ikea, alışveriş merkezi, ofis ve home ofisler yer alıyor.

Bursa'daki çarpık yapılaşmaya karşı çözüm nedir?

Çarpık yapılaşmaya karşı savaş açan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm önündeki engelleri kaldırdıklarını belirterek, "Tek çözüm emsal artışı. Bursa'yı yıkıp yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Meksika Pachuca bölgesindeki 200 ev boyandı!

The Germ Crew/Mikrop Takımı' adlı gençlik örgütü, hükümet ile işbirliği yaparak Meksika'nın Pachuca bölgesinde 200 evi boyadı ve dünyanın en büyük duvar resmini oluşturdu.

Makbule Maya: Arsa satışları yüzde 50 arttı!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkan Yardımcısı Makbule Yönel Maya, üçüncü havaalanı çevresinde yer alan bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 40-50 seviyelerinde artış yaşandığını belirtti.

Makbule Yönel Maya: 3. Havaalanı çevresindeki arsa fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu Başkan Yardımcısı Makbule Yönel Maya, üçüncü havaalanı çevresinde yer alan bölgelerde arsa satışlarında geçen yıla oranla yüzde 40-50 seviyelerinde artış yaşandığını belirtti.

2005 yılında Göksu yapılaşmaya açılacakmış!

2005 yılında Göksu mesire alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararıyla yapılaşmaya açılacakmış. Vakıflar'ın mülkiyetindeki yaklaşık 175 hektar büyüklüğündeki Göksu mesire alanının 25 dönümü yapılaşmaya açılacakmış.

Turan Çakır: Kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, son aylarda artış gözlenen kaçak yapılaşmaya karşı Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatıyla sert önlemler almaya hazırlanıyor.

maya Meksika Haberi

maya Meksika

Alman ve Meksikalı arkeologların, Campeche'deki, Mayalar döneminden kalma tarihi Uxul kentinde 5 yıldan beri yürüttükleri araştırma sırasında bulunan yaklaşık 32 metrekare büyüklüğündeki toplu mezarda başları kesilerek vücutlarından ayrılmış 24 iskelet ortaya çıkarıldı.


Bonn Üniversitesi'nin internet sitesinde, keşfe ilişkin yayımlanan yazıda, Bonn Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nikolai Grube ve Dr. Kai Delvendahl ve Meksika Ulusal Antropoloji Enstitüsü'nden Dr. Antonio Benavides başkanlığında yürütülen bilimsel çalışmalar sırasında gün ışığına çıkarılan toplu mezarda bulunan iskeletler üzerinde yapılan araştırmaların, bu kişilerin birçoğunun şiddet kullanılarak öldürüldüğünü gösterdiği belirtildi.


Uxul'daki gelişmiş su sistemleri konusunda yaptığı doktora tezi çalışması sırasında mağarayı keşfeden arkeolog Nicolaus Seefeld, yapılan incelemelerde, çok sayıda iskeletin boyun omurlarında, bu kişilerin kafalarının palalarla kesilerek öldürüldüğünü açıkça gösteren izlere rastlandığını söyledi. İskeletlerden koparılarak mağaranın iç taraflarına gelişi güzel...