03 / 05 / 2024

mayıs 2018 dükkan kira artış oranları

mayıs 2018 dükkan kira artış oranları

Dükkan kira sözleşmesi Mayıs ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları açıklandı. İşte dükkan kira artış oranı Mayıs 2018..

Otel dolulukları düştü: Turizmde fiyatlar frenlendi! Oteller fiyatları Mayıs seviyesine indirdi! 

Otel dolulukları Ege’de yüzde 60, Akdeniz’de ise yüzde 70 seviyesinde oldu. İbreyi yerli turiste çeviren oteller fiyatlarını Mayıs seviyelerine düşürdü. İşte ayrıntılar...

TÜİK mayıs 2023 dış ticaret endekslerini açıkladı! İhracat birim endeksi yüzde 1.2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ihracat birim değer endeksi Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 13 azaldı.

Açlık sınırı Mayıs ayında 10 bin 72 TL oldu! BİSAM tek tek açıkladı!

BİSAM, Mayıs 2023 dönemi için dört kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için aylık yapması gerekli olan harcama tutarını ifade eden açlık sınırını 10 bin 72 TL, yoksulluk sınırını ise 34 bin 838 TL şeklinde hesapladı. 

Mayıs ayı ihracat rakamları belli oldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mayıs ayı dış ticaret rakamlarının ne kadar olduğunu açıkladı. İşte detaylar!

27 Mayıs dolar kaç TL? Bugün euro ve sterlin ne kadar? İşte 27 Mayıs 2023 döviz kuru fiyatları!

Dolar 27 Mayıs Perşembe günü ne kadar oldu? Dolar kaç TL? Dolar yeni güne nasıl başladı? İşte 27 Mayıs Perşembe dolar kuru…

20 TL olan dolar şimdi kaç TL? Bugün euro ve sterlin ne kadar oldu? İşte 26 Mayıs 2023 döviz kurları!

Dolar 26 Mayıs Cuma günü kaç TL oldu? Dolar bugün de yükseldi mi? Dolar yeni güne nasıl başladı? İşte 26 Mayıs Cuma dolar kuru…

14 Mayıs sonrası korkutan ekonomi senaryoları: ‘Döviz sorunu devam edecek’

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala farklı ekonomi senaryoları da konuşulmaya başlandı. Milyonlarca insan 14 Mayıs sonrası dövizde ne gibi gelişmeler olacağını merak ediyor.

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Akfen GYO Mayıs 2020 yatırıcı raporu!

Akfen GYO, KAP'ta 2020 yılı Mayıs ayı dönemine ait yatırıcı raporunu yayınladı. 

Pendorya AVM'da Mayıs ayı kiraları alınmayacak!

TSKB GYO portföyünde yer alan ve kısmen kiracıların faaliyete geçmeye başladığı Pendorya Alışveriş merkezinde, kiracılardan Mayıs 2020 dönemine ilişkin kira bedeli alınmaması kararlaştırıldı. 

Konut satışları Mayıs'ta düşecek mi?

Eva Gayrimenkul Değerleme Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, sektörde gerçek düşüşün Mayıs ayında görüleceğini bu ayda konut satışlarında yüzde 70-80 gibi bir daralma öngördüklerini belirtiyor.

Bendevi Palandöken'den fatura tepkisi: Kapalı dükkanın ortalama tüketimi mi olur?

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, virüs nedeniyle dükkanını kapatan esnafa yakmadığı elektrik, kullanmadığı doğalgaz için fatura çıkarılmasına“Akıl alır gibi değil, Deli Dumrul gibi” sözleriyle tepki verdi

TOKİ Uşak 352 konut ve 4 dükkan ihalesi 16 Mayıs'ta!

Uşak İli, Karahallı İlçesi 352 Adet Konut , 4 Adet Dükkan ve 1 Adet Camii İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 16 Mayıs 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

mayıs 2018 dükkan kira artış oranları Haberi

mayıs 2018 dükkan kira artış oranları

Dükkan kira sözleşmesi Mayıs ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı bugün belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün enflasyon oranları açıklandı. 

Peki, dükkan kira sözleşmesi bu ay içinde yenilenen kiracılara hangi oranda zam yapılacak? Dükkan kira artış oranı ne kadar?

Borçlar Kanunu gereğince kira sözleşmelerinde üretici fiyat endeksi oranlarına göre zam yapılması gerekiyor. Ancak bu kural yalnız meskenlerde geçerli olup, işyerleri için 2020 yılına kadar uygulanmıyor. 

2020'ye kadar işyeri kiracılarına sözleşmeye bağlı kalmak şartı ile zam yapılıyor. Yine bu tarihe kadar eğer sözleşmede herhangi bir oran belirtilmemiş ise mal sahibi istediği oranda kiraya zam yapabiliyor.

TÜİK'in bugün açıkladığı üretici fiyat endeksi ve tüketici fiyat endeksi oranları şu şekilde:

Sözleşmede ÜFE belirtilmişse:

ÜFE oranları Mayıs 2018
Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 2,60 arttı. Yurt...