27 / 04 / 2024

mayıs ayı Barajların doluluk oranları

mayıs ayı Barajların doluluk oranları

8 Mayıs itibarıyla içmesuyu amaçlı barajlarda İstanbul'da yüzde 26,4 Ankara'da yüzde 22,1, İzmir'de yüzde 72,4 ve Bursa'da yüzde 55,7 doluluk oranı gözlendi

Kredi faizleri yüzde 60’a dayandı! Ticari kredi faizleri mayıs ayından bu yana üçe katlandı!

Tüketici ve ihtiyaç kredilerindeki ortalama faiz, eylülün son haftasında yüzde 60 seviyelerine dayandı. Ticari kredilerdeki faiz ise seçimlerin yapıldığı mayıs ayının ardından üçe katlandı.

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

İnşaat malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mayıs ayında 71,45 puana yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre mayıs ayında 1,30’luk artarak 71,45 puana yükseldi.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

THY'den en yüksek mayıs ayı performansı: 7,4 milyon yolcu taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), bu yılın Mayıs ayında toplam 7,4 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 81,8 doluluk oranına ulaştı.

Mayıs ayında en fazla aylık reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde 2023 yılının Mayıs ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 4,55 ile külçe altında gerçekleşti.

Mayıs ayında en çok satılan otomotiv markaları tek tek sıralandı!

Mayıs ayının en çok satılan otomotiv markaları peş peşe açıklandı. Peki, mayısta en çok araç satan marka hangisi oldu? İşte detaylar...

Mayıs ayının en hızlı orta segment Android telefonları belli oldu!

Mayıs ayında, AnTuTu'nun orta segmentteki en hızlı 10 Android telefonunu belirlediği bir değerlendirme gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Mayıs ayı ihracat rakamları belli oldu!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mayıs ayı dış ticaret rakamlarının ne kadar olduğunu açıkladı. İşte detaylar!

İhracatta 21,7 milyar dolarla en yüksek mayıs ayı rakamlarına ulaşıldı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı açıklamada mayıs ayı ihracatının yüzde 14,4 artışla 21,7 milyar dolar olduğunu belirtti, "Bu, tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracat değeridir." dedi.

İstanbul’un Mayıs ayı zam şampiyonu patates oldu! 242 ürünün 141'ine zam geldi!

İTO verilerine göre, İstanbul'da Mayıs ayında önceki aya göre fiyatı en çok yükselen ürün patates olarak belirlenirken, en çok düşüş sivri biberde kaydedildi. 

Mayıs ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon seviyeleri yakın mercek altında. Emekli, memur ve dolaylı olarak tüm herkesin yeni aylığını tespit edecek altı aylık enflasyon verileri için geri sayım başladı. Peki mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman açıklanacak? 

mayıs ayı Barajların doluluk oranları Haberi

mayıs ayı Barajların doluluk oranları


Bu ay, 8 Mayıs itibarıyla içmesuyu amaçlı barajlarda İstanbul'da yüzde 26,4 Ankara'da yüzde 22,1, İzmir'de yüzde 72,4 ve Bursa'da yüzde 55,7 doluluk oranı gözlendi. Geçen yıl aynı dönemde ise İstanbul'da yüzde 89,7, Ankara'da yüzde 40,8, İzmir'de yüzde 89,3 ve Bursa'da yüzde 98,9 olarak gerçekleşmişti.


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, 1 Ekim 2013 - 8 Mayıs 2014'te, Türkiye genelinde kümülatif yağışlar ortalamasında, uzun yıllar ortalamalarına göre yüzde 25,9 ve 2013'e göre de yüzde 32,8 oranlarında azalma görüldü.


İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'daki içme suyu amaçlı barajların mevcut hacimleri, toplam aktif hacimlerinin altında bir seviyede kaldı. İçme suyu amaçlı barajlarda, İstanbul'dakilerin 846,3, Ankara'dakilerin bin 565,6, İzmir'dekilerin 298,8 ve Bursa'dakilerin 65,1 hektometreküp toplam aktif hacmi bulunurken, bu yıl İstanbul'da 226,7, Ankara'da 346,2,...