03 / 05 / 2024

mayıs ayı inşaat sektörü endeksleri

mayıs ayı inşaat sektörü endeksleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin 'Sektörel Güven Endekslerini yayımladı. Buna göre hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,1 arttı.

Toyota’dan mayıs ayı indirimleri! Toyota 2024 Model sıfır otomobil fiyatlarını güncelledi...

Toyota mayıs ayı için indirim kampanyasını duyurdu. Marka yeni ay ile beraber en sevilen SUV modeli olan RAV4 hybrid modelinin 2.5 Hybrid 4x4 Passion X-Sport e-CVT paletine 150 bin TL’ye varan indirim uyguladığını kaydetti.

İnşaat malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi mayıs ayında 71,45 puana yükseldi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mayıs 2023 sonuçları açıklandı. Buna göre mayıs ayında 1,30’luk artarak 71,45 puana yükseldi.

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı! Kira artış oranı ne olacak? TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon verilerini sizler için derledik ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Mayıs ayı enflasyon anketi belli oldu!

Foreks Haber’in 17 ekonomist ile düzenlediği mayıs ayı enflasyon ve TL anketi sonuçlandı. Ankete göre, TÜFE’de mayıs ayı ortalama tahmin yüzde 0,06 artış yaşanırken, yıllık veride ise medyan tahmin yüzde 39,80 oranında ve ortalama ise yüzde 39,70 oranında artışa işaret etti.

Mayıs ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayı enflasyon seviyeleri yakın mercek altında. Emekli, memur ve dolaylı olarak tüm herkesin yeni aylığını tespit edecek altı aylık enflasyon verileri için geri sayım başladı. Peki mayıs ayı enflasyon seviyesi ne zaman açıklanacak? 

Mayıs ayında 561 milyon 123 bin TL SED ödemesi yapıldı

İhtiyaç sahibi hanelere çocuklarının masraflarının karşılanmaları için mayıs ayında 561 milyon 123 bin 454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek yani SED ödemesinde bulunuldu. İşte detaylar!

Mayısım İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mayısım İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Şentürk tarafından kuruldu.

Mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı mı?

Mayıs ayı enflasyon oranları için TÜİK'ten yapılacak açıklama bekleniyor. Enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) her ayın ilk haftası paylaşılıyor. Peki, mayıs ayı enflasyon oranları belli oldu mu? Ne zaman belli olur?

New York Fed'in mayıs ayı imalat endeksi son 4 ayın en düşüğünde!

Mayıs ayında ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi'nin açıkladığı imalat endeksi, beklentilerin altında kalarak eksi 31,8 değerini alarak son dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak? Mayıs ayı enflasyon beklentileri açıklandı mı? 

Enflasyon oranları için yapılan son dakika açıklamaları da yakından takip ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne olacak?

Bu listede adınız varsa 4 bin 300 TL alacaksınız! Mayıs ayı ödemelerini kaçırmayın 

Sosyal yardım, alım gücü düşük vatandaşların temel gereksinimlerini karşılaması için büyük önem taşıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, listede ismi olan kişilere mayıs ayı 4 bin 300 TL destek ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını söyledi.

Renault Koleos için Mayıs ayına özel kredi kampanyası başladı! Otomobil almak istiyorsanız bu fırsatı değerlendirin!

Renault, Mayıs ayında tüm Renault Koleos modelleri için 200.000 TL kredi kullanımında 24 ay vade ve yüzde 1,99 faiz oranı ile cazip ödeme seçenekleri sunuyor. İşte ayrıntılar...

Otomobil alacaklar bu habere bayılacak: Renault Captur mayıs ayına özel kredi kampanyası ile sahnede!

Kompakt SUV arayanlar için öne çıkan Renault Captur, Mayıs ayında düzenlediği özel kredi kampanyası ile daha da cazip hale geliyor.

mayıs ayı inşaat sektörü endeksleri Haberi

mayıs ayı inşaat sektörü endeksleri

Perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,4 arttı. İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,9 arttı. Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Nisanda 100,60 iken, Mayısta 100,69 değerine yükseldi. Hizmet sektörü güven endeksindeki bu artış; son üç aylık dönemde "hizmetlere olan talebin" arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde "hizmetlere olan talebin" artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı. 

Son üç aylık dönemde "iş durumunun" iyileştiğini değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise azaldı. Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; hizmetlere olan talep endeksi yüzde 0,5 ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksi yüzde 0,4 artarken, iş durumu endeksi yüzde 0,6 azaldı. 


PERAKENDE YÜZDE 1,4 

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Mayısta 103,26 değerine yükseldi. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki bu yükseliş, "mevcut...