29 / 04 / 2024

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

TÜİK'den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair enflasyon rakamları resmi olarak açıklandı! Kira artış oranı ne olacak? TÜİK'in Mayıs ayı enflasyon verilerini sizler için derledik ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...



Temmuz 2023'teki ara zamlarının merkezinde yer alan 2023 yılının ilk yarıyılındaki enflasyon verileri, final turuna geldi. Mayıs ve haziran aylarına ait enflasyon oranlarının ilan edilmesiyle, maaş artışları netleşecektir. Bu durum, SSK ve Bağ-KUR emeklileri, asgari ücretliler, memurlar ve emekli memurlar tarafından büyük bir ilgi ve merakla bekleniyor.

TÜİK den mayıs ayı enflasyon rakamları! Enflasyon mayıs ayında nasıl seyretmiş?

Mayıs ayına dair açıklanan enflasyon oranı

Haziran ayına girilmesiyle yılın ilk yarısı olan mayıs ayına dair enflasyon oranları merak edilmeye başladı. Bu verilerin açıklanmasıyla, bir dizi önemli ekonomik değişiklik de şekillenecek. Asgari ücretten emekli maaşlarına, memur maaşlarından kira artış oranlarına kadar birçok faktör bu enflasyon verilerine bağlı olarak netleşecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ayın başında aylık ve yıllık enflasyon oranlarını kamuoyu ile paylaşıyor. Bu, ülkenin ekonomik çarklarının dönüşünde kilit bir rol üstleniyor. Mayıs ayının enflasyon oranları, bugün TÜİK tarafından net bir şekilde gün yüzüne çıkarılıyor.

Mayıs ayının sona ermesi ve haziran ayının başlamasıyla TÜİK, enflasyon verilerini inceledi ve paylaştı. Nisan ayında, beklenen enflasyon yüzde 37,77 olarak tahmin edilmişti. Ancak, mayıs ayına dair en son gerçekleştirilen ankette, bu oran yüzde 37,17'ye düştü. Son piyasa katılımcıları anketinde ise TÜFE'nin yüzde 45 olacağı tahmin ediliyor. Ortalama beklentiler bu oranın yüzde 32 ile 37,99 arasında gerçekleşeceği yönünde oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön