02 / 05 / 2024

mayıs konut satışı

mayıs konut satışı

TÜİK, Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı.Türkiye'de 2017 Mayıs ayında 116 bin 558 konut satıldı. Satış rakamlarını değerlendiren Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan "Körfez ülkelerinden değil, Uzakdoğu'daki yatırımlardan da talep almaya başladık" dedi.

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü'den son dakika uyarısı: Konut satıp mevduata yatırmak mantıklı değil! 

İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü, konut sektöründe merak edilenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarında artış beklediklerini aktaran Ülkü, 'Konut satıp mevduata yatırmak mantıklı mı?' sorusunu da yanıtladı. İşte o açıklamalar...

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

Konut satışları yüzde 7,7 azaldı! 2023 Mayıs'ta 113 bin 276 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Türkiye genelinde Mayıs ayında 113 bin 276 konut satıldı.

İzmir'de satışta olan konut projeleri Mayıs 2023!

Başlatılan kampanyalarla konut piyasasının hareketlendiği şu günlerde Egenin incisi İzmir'de de 51 konut projesinin satışı devam ediyor. İşte İzmir'de satışta olan konut projeleri Mayıs 2023...

Ankara'da satışta olan konut projeleri Mayıs 2023!

Konut piyasasının hareketlendiği şu günlerde başkent Ankara'da da 67 konut projesinin satışı devam ediyor.  İşte Ankara'da satışta olan konut projeleri Mayıs 2023...

İstanbul'da satışta olan konut projeleri Mayıs 2023!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar satışları devam eden konut projelerini merak ediyor ve araştırıyor. İşte İstanbul'da satışta olan konut projeleri Mayıs 2023...

ABD'de yeni konut satışları Mayıs'ta yüzde 10,7 arttı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin aksine yükseliş gösterdi. Mayıs ayında aylık yüzde 10,7 artan yeni konut satışları 696 bine çıktı.

Konut satışları Mayıs ayında yüzde 107.5 arttı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Altan Elmas, konut satışlarının ocak-mayıs aylarında bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 37,7 artışla 575 bin 889 olarak gerçekleştiğine dikkat çekti.

2022 Mayıs'ta 122 bin 768 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları Mayıs'ta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 107,5 arttı ve 122 bin 768 oldu. Konut satışlarında mega kent İstanbul 22 bin 148 konut satışı ve yüzde 18,0 ile en yüksek paya sahip oldu.

Akzirve Gayrimenkul Topkapı 29'un basın toplantısı 16 Mayıs'ta!

Akzirve Gayrimenkul'ün en yeni projesi Topkapı 29'un basın toplantısı 16 Mayıs tarihinde satış ofisinde gerçekleştirilecek.

Mayıs 2022'de satışa çıkacak yeni konut projeleri!

2022 yılının Mayıs ayında satışa sunulacak olan yeni konut projeleri avantajlı fiyatlarla alıcılarını bekliyor. Peki Mayıs 2022'de hangi yeni projeler satışa sunulacak? İşte Mayıs 2022'de satışa çıkacak yeni konut projeleri...

Woon televizyon Bim'de 6 Mayıs'ta satışta! Woon markalı tv ne kadar? İşte, fiyat listesi...

Woon 32 inç Smart uydu alıcılı tv Bim'de satışa çıktı. Peki, bu televizyon ne kadar? İşte 2 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Mayıs 2021'de hangi ilde ne kadar kredili konut satıldı?

Kovid-19 salgını döneminde ertelenen talep ve yükselen faizle kredili konut satışlarının 78 şehirde yavaşladığı ifade edildi. Peki Mayıs 2021'de hangi ilde ne kadar kredili konut satıldı?

mayıs konut satışı Haberi

mayıs konut satışı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye'de 2017 Mayıs ayında 116 bin 558 konut satıldı. Rakamları değerlendiren sektör temsilcileri, sektördeki hareketliliğin yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini, inşaat sektörünün güven verdiğini, büyükşehirlere göçün devam ettiğini söyledi. 


Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, inşaat sektörünün hız kesmeden büyümeye devam ettiğini ifade etti. Babacan, "Yabancıya yatırımcılara konut satışları da giderek artıyor. Yabancılara yapılan konut satışları da bir önceki yılın aynı ayma göre yüzde 10,1 oranında artarak bin 775 olmuş. Ülkemizde yaşanan inşaat sektöründeki hareketliliğin yabancı yatırımcılarında ilgisini çektiğini böylelikle görmüş oluyoruz. Yabancı yatırımcılara vatandaşlık hakkının tanınmasıyla birlikte artık sadece Körfez ülkelerinden değil, Uzakdoğu'daki yatırımlardan da talep almaya başladık." şeklinde konuştu.  


Başyazıcı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı...