29 / 04 / 2024

Mayısta kurulan inşaat şirketleri

Mayısta kurulan inşaat şirketleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından açıklanan kurulan ve kapanan şirket istatistikleri verilerine göre Mayıs'ta 1.236 inşaat şirketi kuruldu..

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

TÜİK açıkladı: İnşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayına ilişkin merakla beklenen ciro endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, inşaat sektörü ciro endeksi, Mayıs'ta yüzde 102,8 arttı...

1 ton demir fiyatı kaç TL? İnşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 24 Mayıs 2023 demir fiyat listesi 

Son zamanlarda inşaat demir fiyatlarına peş peşe indirim geldi. Gelen indirim sonrası demir fiyatları dip seviyelere kadar geriledi. Peki bugün demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton demir fiyatı kaç TL? İnşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 24 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları resmen dibi gördü! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 20 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Demir cevheri vadeli işlemleri Çin'de zayıf gelen ekonomik verilerin etkisiyle gerilerken, inşaat demir fiyatları da resmen dibi gördü. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu?  Güncel demir fiyatları kaç lira? 20 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Mayısım İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mayısım İnşaat Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Şentürk tarafından kuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamaları Mayıs'ta azaldı! İşte o veriler...

​​​​​​​Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat harcamalarındaki son durum belli oldu. Peki ABD'de inşaat harcamalarında son durum ne? İşte ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan Mayıs 2022'ye ilişkin inşaat harcamaları

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseliyor! İşte 25 Mayıs 2022 güncel demir fiyatları

İnşaat malzemeleri arasında yer alan demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demirin tonu 400 lira yükseldi. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? İşte güncel inşaat demir fiyatları 25 Mayıs 2022...

İnşaat sektöründe şenlik havası var! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına 500 lira indirim geldi. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen zam haberleri inşaat sektöründe yıkıma neden olurken, son günlerde peş peşe gelen indirim haberi sektörde şenlik havası yarattı. Demir fiyatları 2022 ne kadar? İşte 14 Mayıs 2022 demir fiyatları...

May Mim Restorasyon İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

May Mim Restorasyon İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Aysun Uygun tarafından kuruldu.

May Grup Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

May Grup Otomotiv İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa’da 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Bozkurt ve Yakup Kantar tarafından kuruldu.

May Yapıt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

May Yapıt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Beylikdüzü’nde  1 milyon 810 bin TL sermaye bedeli  ile Abdullah Yılmaz Mehmet Yılmaz tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü ciro endeksi Mayıs'ta yüzde 50,4 arttı!

İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi Mayıs ayında artış yaşadı. Buna göre inşaat sektörü 50,4 yükseldi.

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs'ta yüzde 3 arttı!

İnşaat sektörü güven endeksi Mayıs 2021'de yükselişe geçti. TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; inşaat sektörü güven endeksi Mayıs ayında yüzde 3 yükseldi.

Mayısta kurulan inşaat şirketleri Haberi

Mayısta kurulan inşaat şirketleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı. Mayıs ayında kurulan şirket ve kooperatif sayısı, 6 bin 250 olarak açıklandı. Bu şirketlerden 1.236 adedi inşaat şirketi adı altında kuruldu. Mayıs ayında kapanan inşaat şirketi sayısı ise 155.


Açıklanan verilere göre Mayısta tüm illerde şirket kuruluşu gerçekleşti. Şirket ve kooperatiflerin yüzde 35.46'sı İstanbul, yüzde 11.79'u Ankara, yüzde 6'sı İzmir'de kuruldu. 


Mayıs'ta kurulan şirket ve kooperatiflerin bin 740'ı toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, bin 236'sı inşaat, 882'si ise imalat sektöründe yer aldı.


Kurulan gerçek kişi ticari işletmelerinin ise bin 234'ü inşaat, bin 214'ü toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 571'i imalat sektöründe faaliyet göstermek üzere kuruldu.


Mayısta kapanan şirket ve kooperatiflerin 254'ünün toptan ve...