05 / 05 / 2024

Mazgirt Köklüce Köyü

Mazgirt Köklüce Köyü

Tunceli Mazgirt ilçesine bağlı Merkez Bucağı Köklüce Köyü'nün aynı ilin Merkez İlçesi Merkez Bucağına bağlanması kararı bugün İçişleri Bakanlığı tarafından 29168 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.

Bakan açıkladı: Depremde çok sayıda köy tamamen yok oldu!

Fas Adalet Bakanı Abdüllatif Vehbi, ülkesini sarsan 7 büyüklüğündeki depremin ardından birçok köyün tamamen yok olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! Yeni proje! 

Hayalim Ege Elmalı Tatil Köyüm, 13 dönümlük arazide hayata geçiriliyor. Projede lansmana özel 475 bin TL'den başlayan fiyatlarla satış başladı. Peki Elmalı Tatil Köyüm'de parsel büyüklükleri ne kadar? 

Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri belli oldu! O rakam açıklandı!

Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değerini açıkladı. Peki Herdem Sağlıklı Yaşam Köyü'nün 2022 değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

İran Hürmüzgan'daki depremde 80 köy evi hasar gördü!

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremde 80 köy evi hasar gördü.

Uzmanlar kıyı kesimleri uyardı!

İzmir fayının kırılması durumunda özellikle şehrin kıyı ve ova bölgeleri üzerindeki binalar hasar görecek. 6.5 -7 üzeri büyüklükteki depremde kayalık bölgeler daha az etkilenecek. Yerbilimciler acil olarak önlem alınması uyarısını yapıyor. 

İstanbul'un depreme en dayanıklı ilçesi Kadıköy!

1999 depremi sonrası kentsel dönüşüm konusunda önemli adımların atıldığı Kadıköy'ün, İstanbul depremine en hazır semtlerden biri olduğu belirlendi. Lüks Konut ve Gayrimenkul Uzmanı Sühran Aras, konuya ilişkin bir analiz yaptı.

Depremde yıkılan Çevrimtaş Köyü'nde yeni konutlar yapılıyor!

Elazığ'da, 24 Ocak'ta, merkez üssü Sivrice olan ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremde en büyük hasarı Çevrimtaş köyü aldı. 27 konutun hasar gördüğü ve 2 kişinin yaşamını yitirdiği köyde yaralar sarılırken, yapılacak 26 konutun ilk örnek dairesi tamamlandı.

Çorum'da 2,5 milyon liraya Hitit köyü inşa edildi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilen Hitit köyünde turistler Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısına tanıklık ederken, ilçedeki kadınlar da ürettikleri el emeği ürünlerden satarak kazanç sağlayacak.

Tepetarla Köyü'nün imar planları yeniden düzenlendi!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Tepetarla halkı imar tehdidi altında” başlıklı haberle ilgili yazılı basın açıklaması yapı. Kocaman, Tepetarla Köyü'nün imar planlarının yeniden düzenlendiğini söyledi.

İBB'den yaz önlemleri: Kıyı kanununa aykırı yapı inşa edilemeyecek!

İstanbul Valiliği, vatandaşların sağlıklı ve güvenli şartlarda yüzme ihtiyaçlarının sağlanması için alınan önlemler kapsamında kıyı kanununa aykırı yapı inşa edilemeyeceğini belirtti...

Mazgirt Köklüce Köyü Haberi

Mazgirt Köklüce Köyü


İDARÎ BAĞLILIĞIN DEĞİŞTİRİLMESİ KARARI


İçişleri Bakanlığından:

Karar Sayısı : 2014/1117

1 ‒ Tunceli İli Mazgirt İlçesi Merkez Bucağı Köklüce Köyünün aynı ilin Merkez İlçesi Merkez Bucağına bağlanması, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 2 nci maddesinin (B) ve (D) bentlerine göre uygun görülmüştür.

2 ‒ Bu Kararı İçişleri Bakanı...