06 / 05 / 2024

meb yapı klavuzu

meb yapı klavuzu

MEB, okullarda yeni mimari öncelikleri ve standartları belirledi Milli Eğitim Bakanlığı, mimar, mühendis ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda, yeni okulların mimari standartlarını belirleyen bir yapı klavuzu hazırladı.

MEB açıkladı! 850 öğrenciyi yurt dışına lisansüstü eğitim için burslu gönderecek...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından yapılan açıklama kapsamında, Türkiye'nin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacı ile 850 öğrenci, resmi burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderileceğini kaydetti. İşte haberin detayları...

MEB açıkladı! 3 branş dersinin saatinde değişiklikler yapılabilir

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin daha iyi ve daha kaliteli bir eğitim öğretim dönemi geçirebilmesi adına yeni kararları peş peşe açıklamayı sürdürüyor. Yapılan açıklama kapsamında dersler için önemli bir değişiklik yapılmaya hazırlanıldığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Meb Gayrimenkul İnşaat Yapı Tasarım Danışmanlık Enerji Turizm Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meb Gayrimenkul İnşaat Yapı Tasarım Danışmanlık Enerji Turizm Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Yılmaz tarafından kuruldu.

LGS tercihleri resmen başladı! LGS tercihi nasıl yapılır? MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

2023 LGS tercihleri ile ilgili detaylar öğrenciler ve veliler tarafından merakla araştırılıyor. Peki LGS tercihi nasıl yapılır? İşte MEB e-Okul LGS tercih ekranı 2023!

MEB Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı başvuruları bitti mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bursluluk Sınavı başvuru tarihini ve onay süresini uzattı. Peki, MEB Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman sona erecek? İşte MEB tarafından yapılan açıklama ve tüm detayları...

MEB'den Ortaokul ve Lise Öğrencileri için Flaş Karar: İOKBS 3 Eylül'de Yapılacak!

MEB, Ortaokul ve lise öğrencileri için flaş bir karar aldı: 3 Eylül'de İOKBS yapılacak! Sınav saat 10.00'da ve tek oturumda gerçekleştirilecek. Detaylar için MEB'in açıklamalarını inceleyebilirsiniz.

MEB'den öğrencilere son dakika müjdesi! Okullar 9 gün tatil olacak! Öğrenciler havalara uçacak!

Son dakika! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların tatili konusundaki tartışmalara noktayı koydu. Yapılan resmi açıklamaya göre, okulların tatili 9 gün daha uzatıldı. Öğrenciler, MEB'in tatil kararıyla büyük bir sevinç yaşayacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu! 1474 personel alımı yapılacak! Alım klavuzu resmen yayımlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  Devlet Memuru alımı için 28282 sayılı başvuru kılavuzu yayımladı. Klavuza göre toplamda 1474 personel alımı yapılacak! 

Meb 45 bin öğretmen ataması ön başvuru süreci başladı! Öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır? 103 branşta atama!

'Öğretmen ataması ön başvuru ne zaman, nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. Öğretmen atamaları ön başvuru işlemleri bugün resmen başladı. Peki öğretmen ataması ön başvuru nasıl yapılır?

MEB ücretsiz kurs takvimini açıklandı! MEB kurs başvurusu nereden yapılır? İşte detaylar!

MEB, yarıyıl tatilinde açılacak ücretsiz kurs başvurularını 9 Ocak'ta başlatacağını açıkladı. İşte MEB kurs takvimi!

20 bin öğretmen ataması yapılacak! MEB 2022 öğretmen ataması başvurularını açıkladı

MEB tarafından gerçekleştirilecek 20 bin öğretmen ataması için ön başvuru süreci başlıyor. MEB 2022 öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar…

MEB 750 Memur ve Personel Alacak! İşte başvuru ekranı!

MEB geçtiğimiz günlerde resmi gazete ilanı ile 750 memur ve personel alımı yapılacağını duıyurdu! Peki, başvuru nasıl yapılır? Başvuru şartları nelerdir? İşte bütün detaylar...

MEB 750 eğitim müfettiş yardımcısı başvuruları nasıl yapılır? Eğitim müfettiş yardımcısı başvuru tarihi…

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, yapacağı sözlü ve yazılı sınavın ardından 750 eğitim müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. 160 Türk lirası başvuru ücretinin ödenmesinin ardından 16-27 Mayıs tarihlerinde MEB’in internet sayfasından başvurular alınacak. 

meb yapı klavuzu Haberi

meb yapı klavuzu


Okul mimarisinde yeni dönem MEB, okullarda yeni mimari öncelikleri ve standartları belirledi Milli  Eğitim Bakanlığı, mimar, mühendis ve eğitimcilerin katıldığı toplantıda, yeni okulların mimari standartlarını belirleyen bir yapı klavuzu hazırladı. 


Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'deki eğitim binalarının yarısının 25 yıl önceki tasarımlara göre yapıldığını vurguladı. 


Okulların yeni ihtiyaçlara ve değişimlere cevap verecek hale getirilmesinin önemine değinen Avcı, yeni binaların herkesin erişebileceği akıllı binalar olmasını hedeflediklerini söyledi. 299 sayfalık kılavuzda, yeni okul binalarının tasarımı en ince ayrıntısına kadar hesaplandı. 

Öncelikle yeni okullar renklere bürünecek. Merpenler Gökkuşağı renginde olacak, birinci katta personel için ibadethane bulunacak. 

Okulların yapılacağı yerlerde trafik sıkışıklığı hesaba katılacak ve bahçede otopark olacak.  Deprem riski göz önünde bulundurulacak ve arsanın yüzde 65'i yeşil alan olarak planlanacak.  Her türlü...