30 / 04 / 2024

Mecidiyeköy istinat duvarı

Mecidiyeköy istinat duvarı

Mecidiyeköy Musadayı Sokak'ta 5 katlı binanın inşaat temeli çalışmasında istinat duvarı çöktü. Olay yerine gelen ekipler, bina sakinlerinin tahliyesine karar verdi.

Mecidiyeköy'de sokağın istinat duvarı çöktü!

Şişli Mecidiyeköy'de bir sokağın istinat duvarı bilinmeyen nedenle çöktü. Park halindeki bir motosiklet ise toprak altında kaldı.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Bir haftada 3 istinat duvarı çöktü! Uzman isim uyardı! Eski istinat duvarlarını gözlem altına almalıyız

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Erdoğan, Kocaeli'de bir haftada 3 farklı istinat duvarının çökmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İstinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli?

Binaları korumak için yapılan istinat duvarları doğru inşa edilmediği taktirde yıkımlara sebep olabiliyor. Peki, istinat duvarı neden çöker, istinat duvarının çökmemesi için nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Kağıthane'de istinat duvarı çöktü: 4 araba ezildi!

İstanbul Kağıthane'de yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki istinat duvarında çökme yaşandı. Çökme sonucu 4 otomobil ezildi. 

Esenyurt'taki toprak kaymasında istinat duvarı araçların üzerine yıkıldı!

İstanbul Esenyurt'ta dün etkili olan sağanak yağışın etkisiyle yaşanan toprak kaymasında istinat duvarı park halindeki araçların üzerine yıkıldı.

Trabzon'da tahliye edilen okulun istinat duvarı çöktü!

Trabzon’un Hayrat ilçesinde, sağanak yağış, yatılı okulunun bahçesini çevreleyen istinat duvarının çökmesine neden oldu. Okulun, geçen yıl istinat duvarındaki risk nedeniyle tahliye edilmesi, olası facianın önüne geçti...

Muğla'da kaçak istinat duvarı iş makinesiyle yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesi, Gökçeovacık Mahallesi’nde kaçak olduğu belirlenen istinat duvarı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı...

Kağıthane'de yıkılan istinat duvarının müteahhiti için tutuklama kararı!

İstanbul Kağıthane'de yıkılan istinat duvarının müteahhiti Serdar İ. için tutuklama kararı verildi.

Eyüpsultan Devlet Hastanesi'nin istinat duvarı yıkıldı!

Eyüpsultan Devlet Hastanesinin arka bahçesinde bulunan istinat duvarı yıkıldı. Hastanede hizmetler geçici olarak durduruldu.

Beykoz'da istinat duvarı evin üzerine yıkıldı!

Beykoz’da yoğun yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması sonucu istinat duvarı evin üzerine yıkıldı. 

Zekeriyaköy'de 5 katlı binanın istinat duvarı çöktü!

Sarıyer'in Zekeriyaköy Mahallesi'nde 5 katlı bir binanın istinat duvarı çöktü. Olay soncunda bir ev hasar gördü.

İsrail Batı Şeria'da bir evi, 5 mezarı ve bir istinat duvarını yıktı!

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da inşaat halindeki bir evi, 5 mezarı ve bir istinat duvarını "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıktığı açıklandı. 

Mecidiyeköy'de 5 katlı binanın istinat duvarı çöktü!

Mecidiyeköy Musadayı Sokak'ta 5 katlı binanın inşaat temeli çalışmasında istinat duvarı çöktü. Olay yerine gelen ekipler, bina sakinlerinin tahliyesine karar verdi.

Mecidiyeköy istinat duvarı Haberi

Mecidiyeköy istinat duvarı

Mecidiyeköy Musadayı Sokak'ta bir binanın inşaat temeli çalışması sırasında istinat duvarı çöktü. Durumu fark eden yan taraftaki apartman sakinleri zabıta, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları incelemelerin ardından çökmenin risk oluşturması nedeniyle bina sakinlerinin tahliyesine karar verdi.


5 katlı binadan yapılan tahliyelerin ardından polis de bina etrafında güvenlik şeridi çekerek tedbir aldı.


Bazı bina sakinleri akrabalarının yanına yerleşirken bazıları belediyenin kendilerine kalacak bir yer tahsis etmesini bekliyor.


Apartman sakinlerinden Onur Uçar, olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yaptığı incelemelerinin ardından kendilerine binanın boşaltılması gerektiğini söylediğini belirtti.


Binayı boşalttıklarını ama nerde kalacakları konusunda kimsenin kendilerine bir şey söylemediğini anlatan Uçar, ''Bina yıkılabilir diyorlar, yan tarafa devrilebilir diyorlar, riskli olduğunu söylüyorlar. Binaya girmeyin diyorlar. Tamam bu itfaiyenin kararı ama biz nerde...