28 / 04 / 2024

meclis üyeleri mimar

meclis üyeleri mimar

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, şehirlerin sağlıklı gelişmesi için belediye meclis üyeliklerinde mühendis, mimar ve şehir plancılarına öncelik verilmesi gerektiğini söyledi...

Manisa'da meclis üyeleri ve STK'lara imar planı çalışmaları anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve şehir merkezinde 1989'dan beri yapılmayan Manisa Merkez imar planları belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

Adana Forum AVM'nin imar düzenlemesi iptal edildi!

Adana Büyükşehir Belediyesi yılan hikayesine dönen Forum AVM'yle ilgili imar düzenlemesini İçişleri Bakanlığının soruşturma açılması izni vermesi üzerine iptal etti. Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri soruşturma geçirmemek için son imar düzenlemesini iptal etti.

Sakarya Erenler kentsel dönüşümde 2. Etap temeli atıldı!

Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etap çalışmaları başladı. İkinci etapta ilk temelin beton dökülmesi çalışmalarına Belediye Meclis Üyeleri de katılarak incelemelerde bulundu.

Gürpınar Sahili yaza hazır!

Gürpınar Sahili’nde inceleme gezisinde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte sahil şeridini baştan sona değerlendirdi ve sahilin yaza hazırlığı konusunda talimatlar verdi.

Altınok Öz: Biz kentsel dönüşümü çok iyi biliyoruz!

Kartal Hürriyet Mahallesi Mithatpaşa Caddesi Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Sinan Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri; Yücel Süslü, Önder Turmuş da hazır bulundu.

Mersin Büyükşehir Meclisi'nde imar görüşüldü!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından her ayın ilk Meclis Toplantısı’nın ilçelerde yapılması kararının alınması ile birlikte meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Ocak ayı birinci birleşimi için Gülnar’da buluştu.

Kartal Havuzlu Park İstanbul'un balkonu olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Kentsel Yenileme Komisyon Meclis üyeleri Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü ziyaret etti. Ziyarette Kartal projesi hakkında bilgi verildi.

Konya Hadim'e yeni sanayi sitesi kuruluyor!

Hadim ilçesine yapılacak sanayi sitesi için ihale sözleşmesi imzalandı. Başkanlık makamında düzenlenen imza törenine Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, Belediye Meclis üyeleri ile işi üstlenen yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Kayseri Yahyalı'da 2017 projeleri konuşuldu!

Yahyalı Belediyesi Başkanı Esat Öztürk, Kayseri Büyükşehir Meclis Üyeleri ile birlikte istişare toplantısı yaptı. Başkan Esat Öztürk, 2017 yılında yapılması planlanan projelerin görüşüldüğü toplantıda açıklamalarda bulundu.

Cevahir AVM'deki açık satış noktaları mühürlendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Deniz Erzincan’ın Cevahir AVM yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunması üzerine başlatılan soruşturma sonrasında ünlü alışveriş merkezinde ilginç bir manzara ortaya çıktı.

Samsun Kavak'ın ilk oteli açılıyor!

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Kavak'ta yeni açılan ilçenin ilk ve tek lüks otelini ziyaret etti. etti. Kavak Belediye Başkan yardımcısı ve meclis üyeleri ile birlikte ilçede büyük bir titizlik ile yapımı tamamlanan lüks otelde incelemelerde bulunan Başkan Sarıcaoğlu otele tam puan verdi.

Elbistan’ın revizyon imar planı değerlendirildi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elbistan Belediye Meclis Üyeleri, Elbistan’ın 50 yıllık geleceğini ilgilendiren 1/1000’lik Revizyon İmar Planı çalışmaları hakkında, kamuoyunu bilgilendirdiler.

Sakarya Büyükşehir Meclisi bugün toplanıyor!

Sakarya Büyükşehir Meclisi 14 Kasım Pazartesi günü toplanacak. Meclis üyeleri aralarında uygulama ve revizyon imar planları, imar tadilatları ve ilçe belediyelerinden oturuma gelecek 65 maddeyi karara bağlayacak. Toplantı saat 14.00’da başlayacak.

meclis üyeleri mimar Haberi

meclis üyeleri mimar

Anemon otelde gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, Adana ve Türkiye genelinde inşaat sektörünün yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. 


Adana'da uzun süredir sorun olan 1/1000'lik imar planı çalışmalarının nihayet hızlandığına dikkat çeken AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, "Seyhan ve Çukurova'da 1/1000 plan çalışmaları hızla devam ediyor. 

Binlik planlar, Seyhan Belediye Meclisi'nde komisyona havale edildi. İnşallah oradan da Büyükşehir'e komisyona gönderilirse Eylül sonu gibi şehir merkezinin imara açılması mümkün olacaktır" diyerek meslektaşlarına müjde verdi. 

"OLMAYAN İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI YÜZÜNDEN CEZAYA KALIYORUZ" Son yıllarda gündemi işgal eden sektörü çok yakından ilgilendiren iş güvenliği konusundaki aksaklılara da değinen Kılçık, konuşmasını şöyle sürdürdü: " İnşaat sektörü çok tehlikeli iş durumuna giriyor. İş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu var. Maalesef burada şöyle bir çelişki oluşuyor. Çok...