06 / 07 / 2024

meclis üyelikleri

meclis üyelikleri

Müteahhit olana meclis üyeliği adaylığı yasak Belediye meclis üyelikleri için müteahhit veya inşaat işiyle uğraşanlar, aday gösterilmeyecek. Yerel seçimleri öncesi il genel meclisi ve belediye meclis üyeliklerini belirlemek amacıyla çalışılıyor...

Ankara Kalesi'nin onarımı meclis gündemine taşındı!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankara Kalesi'nde yapılan restorasyon çalışmalarını meclis gündemine taşıdı..

Haydarpaşa-Pendik Demiryolu Hattı meclis gündeminde!

İstanbul Haydarpaşa-Pendik Demiryolu Hattı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesi hazırladı.

Tapu sahiplerinin sorunları için meclis araştırması önergesi verildi!

Tapu sahiplerinin sorunları için meclis araştırması önergesi verildi. Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker'in ilk imza sahibi olduğu önergede 36 milletvekilinin imzası da yer alıyor.

Şehitlerin anne ve babalarına konut hakkı tanınması meclis gündeminde!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, şehit yakınlarına TOKİ'den verilen konut hakkını meclis gündemine taşıdı. Köksal, yalnız eş ve çocuklara değil, anne ve babalara da konut hakkı tanınmasını talep etti..

Yaylalardaki yapılaşma sorunu için Meclis Araştırması talep edildi!

Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve 27 Milletvekili, yayla alanlarındaki yapılaşmadan kaynaklanan sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması talep etti..

FETÖ'nün el konulan gayrimenkulleri meclis gündemine taşındı!

FETÖ/PDY'nin el konulan gayrimenkulleri meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak soru önergesi hazırlayan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Mersin yatırım projeleri meclis gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin yatırım projelerini meclis gündemine taşıdı. Şimşek, Mersin'e vadedilen, projelerin akıbetini sordu..

Mahalli idareler hakkında Meclis araştırması talep edildi!

MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir başta olmak üzere 20 milletvekili mahallî idareler hakkında Meclis araştırması açılmasını talep etti..

Gaziler için faizsiz konut kredisi meclis gündeminde!

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Kore ve Kıbrıs gazilerinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını meclis gündemine taşıdı..

Amasya çevre yolu meclis gündeminde!

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Amasya çevre yolununu meclis gündemine taşıdı. Meclis toplantısında söz alan Tuncer, "Amasyalı bir türlü çevre yoluna kavuşamadı." dedi..

Tarsus Devlet Hastanesi inşaatı meclis gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Devlet Hastanesi inşaatını meclis gündemine taşıdı. TBMM toplantısında söz alan Şimşek Sağlık Bakanlığını açıklamaya yapmaya davet etti..

Yeni Kültürpark Projesi’ne CHP'li meclis üyelerinden destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin kalbinde "daha çok yeşil, daha az beton" sloganıyla yürüttüğü "Yeni Kültürpark Projesi"ne CHP'li meclis üyeleri de destek verdi.

Gebze'nin ulaşım sorunu meclis gündeminde!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, yol yetersizliği nedeni ile Gebze'de yaşanan ulaşım sorununu meclis gündemine taşıdı..

meclis üyelikleri Haberi

meclis üyelikleri


AK Parti yönetimi, 30 Mart yerel seçimleri öncesi il genel meclisi ve belediye meclis üyeliklerini belirlemek amacıyla çalışıyor. Bu kapsamda ilginç bir kriter belirlendi. Belediyelerle çıkar ilişkisi olabilecek müteahhit kökenli veya inşaat işiyle uğraşan kişiler, belediye meclis üyeliklerine aday gösterilmeyecek. 


AK Parti kurmayları, bu kriterin getirilmesi ile ilgili, "Meclislerde özellikle inşaat işiyle uğraşanlar önce bir arsa alıyor. Soma buraya imar izni çıkarıyorlar. Belediye meclis üyesi, bu işlerle uğraşmamalı. Hedefimiz yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarım önlemek" değerlendirmesini yaptı. Öte yandan, AK Parti, seçim bildirgesinde de imar kirliliklerine izin verilmeyeceğine vurgu yapacak. 


Yücel Kayaoğlu/ Türkiye...