17 / 05 / 2024

Meclisten 33 maddelik torba yasada konut satışları

Meclisten 33 maddelik torba yasada konut satışları

Seçim öncesi son torba Meclis Başkanlığı 'na sunuldu. 33 maddelik torba teklifte çok sayıda düzenleme yer alıyor.

Kentsel dönüşüme 33 maddelik çözüm!

Kentsel dönüşüme hız vermek ve mevcut tıkanıklıkları çözmek için geçtiğimiz hafta İstanbul İnşaatçılar Derneği, (İNDER) tarafından düzenlenen kentsel dönüşüm çözümleri konferansından 32 maddelik bildirge çıktı.

Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi 42 ay!

Seçim öncesi son torba Meclis Başkanlığı 'na sunuldu. 33 maddelik torba teklifte çok sayıda düzenleme yer alıyor.

Adana'daki 33 bin kişilik stat 2016'da hizmete girecek!

Adana'da TOKİ tarafından yaptırılan 33 bin kişilik stadın inşaatı devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hadi: "Fiziki olarak yüzde 20’si tamamlanan 33 bin kişilik stat 2016 yılının başlarında hizmete girecek"

Gaziantep’e 33 derslikli ortaokul yapılacak!

Gaziantep’te, hayırsever işadamı Ahmet Selim Ener, 33 derslikli ortaokulu yaptırmak için Vali Erdal Ata ile protokol imzaladı. Valilikte düzenlenen imza törenine Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Bakırköy Kartaltepe 62 ada, 33 parselin imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy Kartaltepe Mahallesi, 52 pafta, 62 ada, 33 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli imar plan tadilatını ilanen askıya çıkardı. İşte o imar planı...

Rıfat Hisarcıklıoğlu: İnşaat sektörü, 33 milyar dolar daha az borç almamızı sağladı!

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, inşaat sektörünün Türkiye'nin 33 milyar dolar daha az borç almasını sağladığını belirterek, "Bu sektörü yokmuş gibi farz ederek ekonomiyi yönetebilmek mümkün değil" dedi.

Panaroma 33 Harman Grup İnşaat Madencilik Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Panaroma 33 Harman Grup İnşaat Petrol Madencilik Özel Sağlık Hizmetleri Turizm İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Murat Harman, Engin Şahin, Mehmet Eyyüp, Beşir Acar tarafından kuruldu.

Konak'ta kat artışı meclisten geçmedi!

Konak'ta kat artışı meclisten geçmedi. Toplantıda sahil bandında kalan alanlara yeni imar düzenlemesi getiren Konak Belediyesi, özel bir firma tarafından yapılan otel projesinin imar planı değişikliği talebini görüşerek karara bağladı.

TOKİ Bursa İnegöl Akhisar 33 konut başvuruları 4 Aralık'ta başlıyor!

TOKİ Bursa İnegöl Akhisar 33 konut başvuruları 4 Aralık'ta başlıyor. Satışların kurasız ve başvuru önceliğine göre yapılacağı projede fiyatlar 99 bin 469 TL'den başlıyor.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 10 maddelik bildirge!

TMB'nin 10 maddelik bildirgesinde imar planlarının çok sık değişmesi eleştirildi. TÜRKİYE Müteahhitler Birliği (TMB) 10 maddelik bildirge açıkladı. TMB Başkanı Mithat Yenigün de çok sık değişen imar düzeninin sorun olduğunu vurguladı..

TOKİ Bursa İnegöl Akhisar'da 33 konut satıyor! 99 bin 469 TL'ye!

TOKİ Bursa İnegöl Akhisar'da 33 konut satıyor. Fiyatların 99 bin 469 TL' den başladığı projede başvurular 4 Aralık tarihinde başlayacak. Satışları başvuru önceliğine göre yapılacak.

Seyr-i Adalar'da yüzde 30 peşinat, 33 ay 0 faizle!

Maltepe Seyr-i Adalar projesinin teslim tarihi 2016 yılının Mayıs ayı olarak planlandı. Satışları devam eden Seyr-i Adalar'da yüzde 30 peşinat, 33 ay 0 faizle ödeme seçenekleri sunuluyor.

TOKİ, Adana’ya 33 bin kişilik stadyum yapacak!

Türkiye ’nin dört bir yanında modern spor tesisleri inşa eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, önümüzdeki günlerde Adana’da 33 bin kişilik yeni stadyumun temelini atacak.

Meclisten 33 maddelik torba yasada konut satışları Haberi

Meclisten 33 maddelik torba yasada konut satışları

AK Parti, Meclis'in kapanmasına sayılı günler acil düzenlemeleri içeren yeni bir torba yasa teklifini Meclis Başkanlığına sundu. 33 maddelik torba teklifte sosyal yardımlardan, Tüketici Kanunu'na, vergi kanunları ile sigortacılık ve belediye mevzuatına kadar çok sayıda düzenleme yer alıyor.


Meclis Başkanlığı'na sunulan teklifte, bu dönem yasalaştırılması zaman yetersizliği nedeniyle mümkün görünmeyen Aile Paketi ile Bankacılık Kanun Tasarılarında yer alan bazı maddeler torba teklife taşındı. Teklife göre, Tüketici Kanunu'nda tüketicilere konut teslimat süresinde değişlik yapılarak, ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim süresi 36 aydan 42 aya çıkarılıyor.


Ön ödemeli konut satışından, tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden dönmesi halinde satıcı konutun satışı veya satış vaadi sözleşmesi nedeniyle oluşan vergi, harç vb. yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile taşınmazın teslimine 6 ay ve daha uzun...