29 / 04 / 2024

Konak'ta kat artışı meclisten geçmedi!

Konak'ta kat artışı meclisten geçmedi!

Konak'ta kat artışı meclisten geçmedi. Toplantıda sahil bandında kalan alanlara yeni imar düzenlemesi getiren Konak Belediyesi, özel bir firma tarafından yapılan otel projesinin imar planı değişikliği talebini görüşerek karara bağladı.



KONAK Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında önemli bir kararm altın imza attı. Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda sahil bandında kalan alanlara yeni imar düzenlemesi getiren Konak Belediyesi, özel bir firma tarafından yapılan otel projesinin imar planı değişikliği talebini görüşerek karara bağladı. Eski Yapı Kredi Bölge Müdürlüğü binasının olduğu alana inşa edilecek otel projesine dair yatırımcının teklifi veto edildi. Belediye meclisi mevcut imar planlarına aykırı kat artış talebinde bulunan yatırımcının kararma olumsuz yönde oy kullandı. 


KEMERALTI İÇİN ÖNERİLER 


Konak Belediye Başkanı Sema Pakdaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda konuşan AKP'li Ahmet Ertuğrul Doğuç, Kemeraltı Çarşısı için gölgelik önerisi getirdi, önerisini İspanya'dan gösterdiği fotoğraflarla da destekledi. Başkan Pekdaş, "Biliyorsunuz Kemeraltı koruma altında olan bir sit bölgesidir. Tescilli bir alan. 


O bölgeyle ilgili olarak Anıtlar Koruma Kurulu'nda hem alt yapı hem de gölgelikler anlamında bir proje çalışması var. Çivi çakarken bile Koruma Kurulu'ndan izm almak durumundasınız. Geçen gün bu izin çıktı. Bütün Kemeraltı'nın her türlü tesisatı yenileniyor. Önümüzdeki günlerde sabitlenen özel binalarla çalışma başlıyor. Hem alt yapı hem gölgelik olarak kurumdan izm çıktı" dedi. 10 Kasım'da Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi ziyaretleri sırasında Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin'in kendilerini misafir ettiğini hatırlatan Başkan Pekdaş, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim ve tüm dünyanın saygı duyduğu bir liderdir. 


MOR KURDELE VE FULAR 


Öncelikle Başkonsolosumuza geçmiş olsun diyorum. Selanik belediye başkanı o sokağı caddeyi yeniden düzenliyor. Bize oraya gittiğimizde bir dosya sunmuştu. Atatürk'ün doğduğu evi ve sokağı yeniliyorlar. Bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk adını vereceklerini iletmişlerdi. Dünyanın her yerinde bu tür saygısızlar maalesef oluyor. 


Bizim hepimizin bunlardan ders çıkarması gerekir. Selanik Başkonsolosumuza tekrar geçmiş olsun diyorum" dedi. Büyükşehir Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda kadına yönelik şiddet olaylarına mor kurdele ve fular ile dikkat çekildi. 


İzmir 9 Eylül


Geri Dön