16 / 05 / 2024

Konak kentsel yenileme

Konak kentsel yenileme

Konak'ta kat artışı meclisten geçmedi. Toplantıda sahil bandında kalan alanlara yeni imar düzenlemesi getiren Konak Belediyesi, özel bir firma tarafından yapılan otel projesinin imar planı değişikliği talebini görüşerek karara bağladı.

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Abdül Batur'dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2022 senesinin ilk meclis toplantısında Konak'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti.

Niğde Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi'nde hak sahiplerine ödemeler yapıldı!

Niğde'de Kale Çevresi Kentsel Yenileme Projesi’nde anlaşılan hak sahiplerine ödemelerin başlandığı belirtildi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

İzmir Konak, kentsel dönüşüm ile ivme kazanacak!

Konak Belediye Başkanı, Abdül Batur, Beştepeler'de yapılacak kentsel dönüşüm ile yeni bir ivme kazanılacağını dile getirdi. 

Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konut inşa edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'da 28 kentsel yenileme projesinde 44 bin konutluk çalışma başlattıklarını, bunların 35 binini tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiklerini belirtti.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Eyüpsultan Nişanca Kentsel Yenileme Projesi askıya çıkıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Nişanca Mahallesi Kentsel Yenileme Avan Projesi'nin detaylarını vatandaşı bilgilendirmek amacıyla askıya çıkıyor.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona eriyor!

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor...

Konak kentsel yenileme Haberi

Konak kentsel yenileme

KONAK Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında önemli bir kararm altın imza attı. Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda sahil bandında kalan alanlara yeni imar düzenlemesi getiren Konak Belediyesi, özel bir firma tarafından yapılan otel projesinin imar planı değişikliği talebini görüşerek karara bağladı. Eski Yapı Kredi Bölge Müdürlüğü binasının olduğu alana inşa edilecek otel projesine dair yatırımcının teklifi veto edildi. Belediye meclisi mevcut imar planlarına aykırı kat artış talebinde bulunan yatırımcının kararma olumsuz yönde oy kullandı. 


KEMERALTI İÇİN ÖNERİLER 


Konak Belediye Başkanı Sema Pakdaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda konuşan AKP'li Ahmet Ertuğrul Doğuç, Kemeraltı Çarşısı için gölgelik önerisi getirdi, önerisini İspanya'dan gösterdiği fotoğraflarla da destekledi. Başkan Pekdaş, "Biliyorsunuz Kemeraltı koruma altında olan bir sit bölgesidir. Tescilli bir alan. 


O bölgeyle ilgili olarak Anıtlar Koruma Kurulu'nda...