26 / 07 / 2024

medya mensupları konut edindirme projesi son başvuru tarihi

medya mensupları konut edindirme projesi son başvuru tarihi

Basın İlan Kurumu (BİK)’nun Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile başlattığı “Medya Mensuplarını Konut Edindirme Projesi” başladı...

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı? 

Pek çok kişi hangi yatırım aracına yatırım yapması gerektiğini araştırırken, KapHaberleri de resmi sosyal medya hesabı üzerinden dolar, altın, konut ve borsadan örnek vererek, 5 yılda hangisinin ne kadar kazandırdığını açıkladı.

Ünlü analist yatırım amaçlı konut alım zamanını açıkladı!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler konut almak için doğru zamanı araştırırken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yatırım amaçlı konut alım zamanını açıkladı.

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatlarında yaşanan değişim gündemden düşmezken, Trader-Değer Yatırımcısı Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Nasıl yükselecek bu balon ev fiyatları anlamıyorum" diyerek çok konuşulacak bir örnek verdi.

Yurt dışından ev almak isteyenler dikkat! İşte konut yatırımında gözde olan ülke ve şehirler!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut yatırımında gözde olan ülke ve şehirleri açıkladı. Peki konut yatırımında en gözde ülkeler hangileri?

Konut fiyatları normale dönüyor!

2021'de faiz indirimleriyle aynı anda yükselişe geçen konut fiyat artış hızı, normale dönmeye başladı. Ekonomist İris Cibre sosyal medya hesabından konut fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirdi.

İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedeni belli oldu! Ünlü ekonomistten çarpıcı İstanbul yorumu!

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, İstanbul'da konut satışlarındaki düşüşün nedenini sosyal medya hesabından açıkladı. Peki İstanbul'da konut satışları neden düştü? Konut satışlarındaki düşüşün atında yatan neden ne? İşte detaylar...

Ünlü gayrimenkul uzmanından çarpıcı açıklama: Konut sektörünün yüzü bir süre daha gülmeyecek!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Konutta daha dip yok" diyerek, bir süre daha konut sektörünün yüzünün gülmeyeceğini söyledi.

Yabancıya konut satışında yapılan hatanın faturası ağır oldu! Geçici olarak durdurulmalıydı!

Konut satışları düşüşe geçerken, satılık konut fiyatlarındaki artış enflasyonun altında kaldı. Yabancılar ise konut almak yerine satışa geçmeye başladı. Piyasa Analisti Selçuk Ergin (Selcoin) yabancıya konut satışında yapılan hatayı sosyal medya hesabından açıkladı. 

Konut sorunu nasıl çözülür? Uzmanı 8 maddede açıkladı!

Konut sorunu her geçen gün giderek daha da büyürken, ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden 8 madde sıraladı. Peki konut sorunu nasıl çözülür? İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Sosyal medya bu soruyu tartışıyor! Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark olur? 

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi ile de vatandaşlar konuta erişmekte zorluk çekerken, binlerce konut aylarca ilan sitelerinde satılmayı bekliyor. Peki Boş bir daire ile kiracılı daire satış fiyatı arasında yüzde kaç fark var? Sosyal medya bu konuyu tartışıyor. İşte gelen yanıtlar...

Üsküdar Belediyesi milyonluk konut ve arsaları satışa çıkardı, eski başkan Hilmi Türkmen'den tepki gecikmedi!

Üsküdar Belediyesi milyonluk konut ve arsaları satışa çıkarırken, belediye eski başkanı Hilmi Türkmen de söz konusu satışları resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak ifşa etti.

Murat Kurum yeniden bakan oldu! Türkiye'nin konut ve kira sorunu artarak devam edecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifasını duyurdu. Özhaseki yerine Murat Kurum atandı. Murat Kurum yeniden bakan olurken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den açıklama geldi. 

Ev almak isteyenler için çok önemli uyarı: Konut almadan önce bodrum katını gezin!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev almak isteyenlere çok önemli uyarılar yaparak, "Konut almadan önce bodrumu gezin" dedi.

medya mensupları konut edindirme projesi son başvuru tarihi Haberi

medya mensupları konut edindirme projesi son başvuru tarihi



TOKİ mülkiyetindeki İstanbul İli, Küçükçekmece ilçesi, Kayaşehir Mevkii 19. Bölge’de yer alan arsalar üzerinde inşa ettirilecek konutlardan 300 adedi İstanbul'da çalışan medya mensupları için tahsis edildi.


SON BAŞVURU 31 MAYIS


Basın İlan Kurumu, İstanbullu gazetecilerden talep toplamaya başladı. Başvurular 31 Mayıs 2013 mesai bitimine kadar sürecek. Yapılacak kura çekiminin ardından belirlenen 300 adet konuta ait hak sahipleri listesi, 07 Haziran 2013 tarihine kadar TOKİ’ye bildirilecek. TOKİ ise 12 Haziran 2013 – 19 Haziran 2013 tarihleri arasında, hak sahipleri ile Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacak. Aylık taksitler ve borç bakiyesi, sözleşme imzalanmasını takip eden ay başlayacak.


ATALAY: TOKİ’DEN YENİ KONTENJANLAR ALACAĞIZ


Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, yaptığı açıklamada medya mensuplarının konut sıkıntısı sona erene kadar TOKİ’nin yeni projelerinde kontenjan ayırmaya devam edeceğini söyledi.


İstanbul’da...