02 / 05 / 2024

mega şehirler

mega şehirler

Gittikçe daha fazla insan şehirlerde yaşıyor. Hava kirliliği, evsel atıklar, yoğun trafik… Mega şehirler gelecekte çok fazla sorunla başa çıkmak zorunda kalacak.

Musa Turan: Kimliksiz mega şehirlere karşıyız!

Dünyadaki diğer şehirler gibi İzmir'in de marka şehir olması için dönüşüm istediklerini belirten TÜGİAD Ege Şube Başkanı Musa Turan, " Kimliksiz mega şehirlere karşıyız. " dedi

İstanbul Küresel Şehirler Endeksi’nde 25. sıraya çıktı!    

Mega kent İstanbul uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’in “Küresel Şehirler Endeksi”nde bu sene üç basamak birden yükselerek 25. sıraya çıktı. 

Mega projelerin yapıldığı şehirler oy ile karşılık verdi!

Seçimde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu önemli oranda artırdığı yerlerin başında mega projeler olarak adlandırılan Kanal İstanbul ile Osmangazi ve Yavuz Sultan köprülerinin yapıldığı yerler ile Çanakkale geliyor.

Mega projeler Uşak'ın çehresini değiştiriyor!

Uşak, altyapı çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve kültürel hamlelerle modern bir yüze kavuşuyor. Kentin mega projeler sayesinde iddialı şehirler arasına gireceğini söyledi.

Mega şehirleri gelecekte ne bekliyor?

Gittikçe daha fazla insan şehirlerde yaşıyor. Hava kirliliği, evsel atıklar, yoğun trafik… Mega şehirler gelecekte çok fazla sorunla başa çıkmak zorunda kalacak.

Daha iyi altyapılar genç insanları kentsel alana çekiyor!

Dünya sigorta devi Allianz’ın Mega Şehirler raporuna göre, 2030’a kadar nüfusu 10 milyonun üzerinde 40 şehir daha ortaya çıkacak. Daha iyi altyapılar ve iş beklentisi genç insanları kentsel alana çekiyor.

JLL'ye göre İstanbul gelişen dünya şehiri oldu!

JLL'nin araştırmasında İstanbul 'gelişen dünya şehri' oldu. Yabancı yatırımcıların gözdesi olarak gösterilen şehir, rekabetçi mega şehirler sıralamasında da Kuala Lumpur ve Mexico City ile yarışıyor

İstanbul, Gelişen Dünya Şehirleri listesinde 10. oldu!

İstanbul, JLL tarafından gerçekleştirilen “Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası” araştırmasında “Gelişen Dünya Şehirleri” kategorisinde yer aldı. İstanbul, rekabetçi megaşehirler sıralamasında da Kuala Lumpur ve Mexico City ile yarışıyor.

Avrupa Şehirler Birliği Bursa'daki sosyal projeleri beğendi!

Avrupa Şehirler Birliği (EUROCITIES) Sosyal İşler Forum Toplantısı için Bursa'ya gelen 120'ye yakın temsilci, Osmangazi Belediyesi'nin şehircilik ve sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği yatırımları ve projeleri gezdi.

Makbule Yönel Maya: İstanbul'u mega projeler parlatacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı gibi mega projelerin, İstanbul'a önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Lütfi Elvan: Mega projelere devam edeceğiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan önceki gece Genç Bakış’ta konuğumuzdu. Gündeme ve geçmişe dair önemli konulara açıklık getirdi.Mega projelere devam edileceğini anlattı, A

Makbule Yönel Maya: İstanbul'u mega projeler canlandıracak!

Değerleme ve danışmanlık şirketlerinden TSKB Değerleme AŞ Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı gibi mega projelerin, İstanbul için önemli fırsatlar barındırdığını söyledi.

İstanbul ulaşımı mega projeler ile canlanacak!

Değerleme ve danışmanlık şirketi TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı gibi mega projelerin, İstanbul için önemli fırsatlar barındırdığını söyledi.

'Mega projeler İstanbul'u kuzeye taşıyor'

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 3. Köprü ve 3. Havaalanı başta olmak üzere mega projelerin İstanbul’un gelişimine yeni bir yön kazandırdığını söyledi

mega şehirler Haberi

mega şehirler

Daha fazla şehirli

BM’nin tahminlerine göre dünya nüfusu 2050’ye kadar 9 milyara ulaşacak ve bunların üçte ikisi şehirlerde yaşayacak. Bu nedenle şehirler altyapı, uygun fiyatlı konut, su, sanitasyon, istihdam, sağlık hizmetleri ve ulaşım gibi talebin artacağı sorunlarla başa çıkmak zorunda.


Artan gecekondular

Bazı yerlerdeki hızlı kentleşme gecekondu bölgelerinin artmasına yol açıyor. Güney Afrika’daki Khayelitsha’da olduğu gibi. Afrika, Asya ve Güney Amerika’da milyonlarca insan, çoğunlukla içme suyu, sanitasyon ve iş imkanlarının olmadığı kenar mahallelerde yaşıyor.


Yeşil binalar

Şehirleşme aynı zamanda yeni fırsatlar yaratıyor. Los Angeles yakınlarındaki Santa Monica’da düşük ücretli çalışanların konut ihtiyacını karşılamak için şehir merkezine yakın, çevre dostu ve uygun fiyatlı daireler inşa ediliyor. Colorada Mahkeme binası ABD’nin ilk sıfır enerjili binalarından biri.


Temiz su

İçme suyu ihtiyacını güvence altına almak için şehirler genellikle nehirler...