27 / 04 / 2024

Mega Yapılar belgeseli

Mega Yapılar belgeseli

National Geographic Channel’ın modern mühendislik harikalarını ve perde arkasında yaşananları en çarpıcı haliyle gözler önüne serdiği “Mega Yapılar” belgesel dizisi E.C.A. SEREL sponsorluğunda ekranlara geliyor

Mega Yapı'dan Karşıyaka ve Bornova'ya konut projeleri yolda!

Mega Yapı, İzmir Karşıyaka’da 73 dairelik butik bir projeye hazırlanıyor. Projede satışlar Şubat 2018’de başlayacak. Bornova’da 160 dairelik bir proje* için de hazırlanan şirket Çeşme’de de turizm yatırımı planlıyor.

Kahramanmaraş'ta 'Mega Yapılar ve Kentsel Dönüşüm' konferansı yapıldı!

KAHRAMANMARAŞ Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ve Öğrenci Konseyi tarafından 'Mega Yapılar ve Kentsel Dönüşüm' konulu konferans düzenlendi. Sağlam, bir mühendisin doğanın kurallarını çok iyi bilmesinin gerekliliğini önemle vurguladı.

Mega Yapılar Gıda İnşaat Turizm Otomotiv Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mega Yapılar Gıda İnşaat Turizm Otomotiv Dış Ticaret Limited Şirketi, Murat Yıldız tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 14 Ocak'ta Beylikdüzü, Yakuplu Mahallesi'nde kuruldu.

Ali Dumankaya: Kentsel dönüşümle birlikte eski yapılar değerlendi!

Kentsel dönüşüm sektöre hareket katarken, aynı zamanda dönüşümün yapıldığı bölgelerdeki eski yapıların fiyatını da artırdı. Dönüşümün yoğunlaştığı bölgelerde ev sahipleri değer artışını satıp çıkarak değerlendirmek yerine, yenilemeye yöneldi.

Kentsel dönüşümle birlikte eski yapılar değerlendi!

Gayrimenkul sektörüne hareket katan kentsel dönüşüm sektöre hareket katarken, aynı zamanda dönüşümün yapıldığı bölgelerdeki eski yapıların fiyatını da artırdı. Eski yapıların değeri astronomik rakamlara çıktı...

Serkan Savu: Depreme karşı güvenli yapılar yapıyoruz!

YEDSA İnşaat Genel Mudürü Serkan Savu, projelerinde depreme karşı ekstra yatırım yaparak, güvenli yapılar inşa ettiklerini kaydetti. Yeni projeler yapacaklarını da söyleyen Savu, 2014'te Saluspark 2'nin startım vereceklerini açıkladı.

Riskli yapıların yıkılması nasıl gerçekleşir?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılar nasıl yıktırılır? Riskli yapıların yıktırılması adım adım nasıl gerçekleşir? İşte Kentsel Dönüşüm Kanunu'na göre Riskli yapıların yıkılması nasıl gerçekleşir? sorusunun cevabı...

Muğla'daki tarihi yapılar ayağa kaldırılıyor!

Çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındıran Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük beldesindeki tarihi yapılar, son yıllarda sinema ve dizi yapımcılarının rağbet göstermesi nedeniyle hazırlanan projelerle ayağa kaldırılıyor.

KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanları kısaca KDKÇA alanlarında yapılabilecek yapılar, Plansız Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Buna göre KDKÇA'da hangi yapılar yapılabilir? İşte KDKÇA'da yapılabilecek yapılar...

Konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir?

Konut dışı kentsel çalışma alanlarına ilişkin esaslar, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alıyor. Yönetmelik hükümlerine göre konut dışı kentsel çalışma alanında hangi yapılar yapılabilir? İşte yanıtı...

Riskli yapılar kanunu!

Kentsel dönüşüm kapsamında içinde barındığı konutun riskli olduğunu düşünen vatandaşlar, Bakanlık tarafından lisans verilmiş kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunarak, yapılarının riskli olup olmadığını öğrenebiliyor. İşte Riskli yapılar kanunu...

2013 yılında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 10 arttı!

2013 yılında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı bir önceki yıla göre yüzde 11.9, yüzölçümü yüzde 10, değeri yüzde 15.6, daire sayısı yüzde 8.4 arttı.

Adnan Evsen: Yüksek yapılar zemine uygun yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri II Temsilcisi Adnan Evsen, "Kayseri'ye yüksek katlı yapılar inşa edilecekse zemine uygun bir şekilde planlanmalıdır Olası bir depremde meydana gelen yıkımlar için eyvah! deriz " dedi.

Mega Yapılar belgeseli Haberi

Mega Yapılar belgeseli


50 yılı aşkın bir süredir yapı ve ısı sektöründe alanının en başarılı ismi olan E.C.A. – SEREL National Geographic Channel’ın tüm dünyada yayınlanan ve en çok izlenilen serileri arasında yer alan Mega Yapılar’a sponsor oldu. Belgesel dizi, dünya üzerindeki ünlü tüm yapıları yerinde, yapım aşamalarında, en ince detaylarına kadar takip ederek, proje yöneticileri, mühendisler ve mimarlarla röportajlar yaparak, ve CGI gibi ileri teknolojiler kullanarak en gerçekçi şekliyle izleyicisi ile buluşturuyor.

Manş Tüneli’nden Çin’in dev köprülerine, Buzdan Otel’den Golden Gate köprüsüne kadar dünyanın en görkemli yapılarının yapım aşaması daha önce hiçbir yerde görmediğiniz detaylarla E.C.A. – SEREL sponsorluğunda sadece National Geographic Channel ekranlarında. Bunun yanı sıra, daha önce ekrana gelmeyen iki yeni belgesel de Ekim ayında izleyiciyle buluşacak.

Mega Yapılar: Burj Khalifa

19...