17 / 05 / 2024

MEGSİS kullanılıyor mu

MEGSİS kullanılıyor mu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Mekansal Gayrimenkul Sistemi olan MEGSİS uygulamasını vatandaşın kullanımına açtı. Peki, MEGSİS nedir? Mekansal Gayrimenkul Sistemi olan MEGSİS sistemi nasıl kullanılır?

Kredi kartı kullananlara şok haber Bakan Şimşek'ten geldi! Taksit uygulaması kaldırılıyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kapalı toplantıda kredi kartı taksitli uygulamasına olumsuz yaklaştı ve ''Bu iyi değil'' dedi. Peki kredi kartı taksit uygulaması kaldırılıyor mu? 

Vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Öğrencilerin heyecanla beklediği vergisiz bilgisayar, telefon ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Vergisiz vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Kredi kartı olanlar hemen baksın! Bu haberi okumadan kartınızı kullanmayın! Limitler düşüyor mu? Uzman isim açıkladı!

Devletin tüketim talebini kısıtlamak için kredi kartlarında kullanımı azaltmak için limitlerin düşürülüp düşürülmeyeceği merak konusu olmaya başladı. Limitler düşüyor mu? Uzman isim az önce açıkladı...

Gram altında şok eden gelişme! Satıştan kaldırılıyor mu? Yarım gram altın tedavülden kalktı mı?

Yarım gram altın ile ilgili son dakika kararı yatırımcıları şok etti. Yarım gram altının satıştan neden kaldırılacağı ise merak ediliyor. Yarım gram altın tedavülden kalktı mı? Yarım gram altın neden satıştan kaldırılıyor?

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

100 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenleme için Meclis'ten yapılacak son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Peki 100 bin taşerona kadroda son durum ne? Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

İstanbul'un simgesi Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor! İşte öncesi ve sonrası!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından orijinal malzemeler kullanılarak gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları tamamlanan İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyarete açılıyor.

1 Mayıs’ta kargolar çalışıyor mu? 1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?

1 Mayıs bu yıl hafta içine denk gelmesinden dolayı; “1 Mayıs’ta kargolar açık mı? 1 Mayıs’ta noterler açık mı, çalışıyor mu?” soruları sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

Memur maaşlarına ek zam yapılıyor mu? Memur ve memur emeklisi maaşları yükselecek mi? Hemen bakın! 

'Memura ek zam yapılacak mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki memur maaşlarına ek zam yapılıyor mu? Memur ve memur emeklisi maaşları yükselecek mi?

Evcil hayvan dostu Tefal akıllı robot süpürge en ucuza nerede satılıyor? Özellikleri neler? 20 Mart 2023 fiyat listesi

Tefal RG7675 X-Plorer Serie 75 Robot Süpürge, geliştirilmiş teknolojisi ile kullanıcılarına 4’ü 1 arada temizlik performansı sunuyor. Peki Tefal robot süpürge en ucuza nerede satılıyor? 

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Kiwi su ısıtıcı fiyatları ne kadar, en uygun nerede satılıyor? 24 Şubat 2023 fiyat listesi...

Cam, paslanmaz çelik, dayanıklı plastik gibi malzemelerden üretilen Kiwi elektrikli su ısıtıcılar; kullanışlı tasarımları, kaliteli malzemeleri ve cazip fiyatları nedeniyle büyük ilgi görüyor. Peki, Kiwi kettle kaç lira? İşte detaylar...

Bedelli askerlik ücreti 2023 ne kadar olacak? Bedelli askerlik ücreti taksit yapılıyor mu?

Bedelli askerlik ücreti 2022 yılında 80 bin liraydı. Yeni yılda ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

MEGSİS kullanılıyor mu Haberi

MEGSİS kullanılıyor mu

MEGSİS nedir?

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) uygulaması, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşın kullanımına açıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün, vatandaş merkezli çalışmalarına bir yenisini daha eklediği belirtilerek, vatandaşların artık internet üzerinden, ister evinden ister cep telefonundan kendi parselinin ya da satın almayı düşündüğü parselin yerini görebileceği bildirildi.


MEGSİS sistemi endir?

Mekânsal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) sayısal olarak kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan .cad tabanlı verilerin merkezi bir sistem üzerinde toplanarak tapu bilgileri ile eşleştirilmesi ve bu bilgilere ihtiyaç duyan paydaş kurum, kuruluş ve belediyeler ile uluslararası standartlarda harita servisleri ile paylaşılması, e-Devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olarak ifade ediliyor.


MEGSİS kapsamında yapılan çalışmalar...