29 / 07 / 2024

Mehmet Beset tmmob mimarlar odası

Mehmet Beset tmmob mimarlar odası

Mimar Mehmet Beset kimdir? Mimar Mehmet Beset, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mehmet Beset, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Mehmet Beset..

Mehmet Murat Çalık: İstanbul'u kimlikli bir kent haline getirmeliyiz!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen 2.Kentsel Tasarım Sempozyumu'na katıldı Başkan Çalık, "Kentlerimizde kent belleğini yaşatacağımız alanlara da ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

Mehmet Kuruçay: Alüvyon zeminli araziler imara açılmamalı!

En küçük bir depremde en çok zarar gören binaların, alüvyon zeminler üzerine kurulan binalar olduğunu belirten TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mehmet Kuruçay, alüvyon zeminli bazı arazilerin imara açılmaması gerektiğini kaydetti.

Bergama Belediyesi TMMOB İzmir şubesi ile protokol imzaladı!

Bergama Belediyesi, TMMOB İzmir Şubesi ile ilçedeki asansörlerin periyodik kontrollerine ilişkin protokol imzaladı, protokol Bergama Belediye Başknı Mehmet Gönenç ile TMMOB İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Melih Yalçın arasında imzalandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan TMMOB'a tebliğ cevabı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve ilgili odalara idari ve mali denetim konusunda TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'nın açıklamalarına karşılık verdi. İşte bakanlığın cevabı...

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı'dan denetim tebliğine tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve ilgili odalara idari ve mali denetim yapacak. Bakanlık uygun bulmadığı toplantılara katılma izni vermeyecek.

Mehmet Tatar: Deprem politikası oluşturulmalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Ceyhan depreminin üzerinden geçen 16 yılda da afet yönetim sisteminin hala çözümün değil, sorunun bir parçası olmaya devam ettiğini söyledi.

Mehmet Tatar: Deprem gerçeğini unutuyoruz!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Ceyhan depreminin üzerinden geçen 16 yılda da afet yönetim sisteminin hala çözümün değil, sorunun bir parçası olmaya devam ettiğini söyledi.

TMMOB Başkanlığına Mehmet Soğancı yeniden seçildi!

TMMOB'den yapılan açıklamaya göre Ankara'da gerçekleştirilen 43. Olağan Genel Kurulu sonucunda, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanlığına Mehmet Soğancı yeniden seçildi.

Mehmet Tatar: Yaşadığımız çevre afetlere karşı güvensiz!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar yaptığı açıklamada " Yaşadığımız çevre bugün, düne göre afetlere karşı daha güvenli değildir ” dedi.

Mehmet Tatar: Ülkemizde deprem üretecek 485 fay zonu daha var!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, ülkemizde 5.5 ve daha büyük deprem üretecek boyutta 485 adet fay segmenti veya fay zonunun yer aldığı bilindiğini söyledi.

Mehmet Beset kimdir?

Mimar Mehmet Beset kimdir? Mimar Mehmet Beset, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mehmet Beset, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Mehmet Beset..

Mehmet Tatar: Türkiye'de nüfusun yüzde 98'i deprem riski altında!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, "Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 93'ü aktif deprem kuşağı üzerinde olduğu gibi yüzde 98'i de deprem riski altında bulunmaktadır." dedi...

Mehmet Tatar: Ülkemizde yapı güvenliği hala denetim dışı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, Van Depreminin ardından iki yil geçmesine rağmen tüm ülkede yapı güvenliğinin hala denetim dışı olduğunu söyledi...

Mehmet Beset tmmob mimarlar odası Haberi

Mehmet Beset tmmob mimarlar odası

Mehmet Beset kimdir?

Mehmet Beset, 1941 yılı Bornova İzmir doğumludur. İzmir Atatürk Lisesi'nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi'ne devam etti ve 1964 yılında mezun oldu. 


TMMOB Mimarlar Odası, İzmir Serbest Mimarlar Derneği, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Ticaret Odası üyesi olan Mehmet Beset'in çeşitli yarışmalarda 12 birincilik, 3 ikincilik ödülü bulunuyor.


Beset'in seçilmiş bazı projeleri arasında şunlar yer alıyor: 

Tariş 200.000 İğlik İplik Fabrikası (1971-İzmir), Ege Üniversitesi Nöroşirurji Hastanesi (1972-İzmir), Sümerbank Tesisleri (1972-Diyarbakır), Azot Sanayi Tesisleri (1972-Samsun-Yozgat), Club Barbarossa Tesisleri (1974-Mersin), Traktör Fabrikaları (1975-Urfa- Adapazarı), Testaş Elektronik, San. Tesisleri (1977-Erzurum-Ankara- Aydın), Taksan Takım Tezgahları Tesisleri (1978-Kayseri), Mesko Turistik Tesisleri (1979-Mersin), Esenköy Turistik Tesisleri (1980-Manavgat), Ertur Turistik Tesisleri (1981-Mersin), Club Scandinavia (1982-Mersin), Conrad Hotel (1983-İstanbul), Salihli Belediye Binası (1985-Manisa), Ayter Termal Tedavi Kompleksi (1989-Aydın)...