04 / 05 / 2024

Mehmet Paşa Türbesine apartman yapıldı

Mehmet Paşa Türbesine apartman yapıldı

Uzun yıllar önce Erzurum'dan Tekirdağ'a yerleştiği tahmin edilen ve vasiyeti üzerine öldükten sonra bahçesine defnedilen Mehmet Paşa isimli Osmanlı komutanının kabrinin üzerine apartman yapıldı.

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tüylüoğlu Paşa İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Paşa Tüylüoğlu, Kemal Tüylüoğlu, Yıldırım Tüylüoğlu, Yüksel Tüylüoğlu ortaklığında kuruldu.

Dr. Mehmet Öz babasının vasiyeti için yeniden dava açtı!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz’ün vasiyetnamesinin sahte belgelerle kız kardeşi tarafından değiştirildiğini öne sürerek dava açtı. 

Suzan Sabancı Dinçer Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'na talip oldu iddiası!

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı, Suzan Sabancı Dinçer'in, Muhsinzade Mehmet Paşa Yalısı'nı satın almak için harekete geçtiği iddia edildi. Dinçer ise söz konusu iddiaları yalanladı.

Pertev Mehmet Paşa Camii Ramazan'da ibadete açılıyor!

İzmit'te Mimar Sinan tarafından inşa edilen  Pertev Mehmet Paşa Camii'de restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Orijinal haline dönen camii Ramazan'da ibadete açılacak. 

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Mehmet Öz babasının vasiyetnamesi için dava açtı!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz’ün vasiyetnamesinin iptal edilmesi için Nazlım Suna Öz’e dava açtı.

Çorum Hasan Paşa Halk Kütüphanesi arazisi imar değişikliğine onay!

Çorum'da inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin kapasitesinin genişletilip çağın şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için imar planı değişti.

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1761 ada, 1, 2, 3, 4 parseller, 1762 ada, 1, 2 parseller ve 2 ada, 38 parsel ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Paşabahçe Riyad'da mağaza açtı! 

Paşabahçe yurtdışı mağazacılık girişimlerini devam ettiriyor. Paşabahçe Riyad'da yeni bir mağaza açtı. 

Mehmet Aslantuğ restoran açtı!

Oyuncu Mehmet Aslantuğ Tütsü by Düvee adında bir restoran açtı.

İzmit Mehmet Ali Paşa Cami ibadete açılıyor!

İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde hayata geçirilen Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’nin alt katı, 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde açılacak.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları dava açtı: Güzelhisar Kalesi bizim!

Üçüncüzade Ömer Paşa’nın torunları, Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi’nin de yer aldığı yaklaşık bin 300 dönümlük arazinin kendilerine ait olduğunu iddia ederek dava açtı.

Mehmet Paşa Türbesine apartman yapıldı Haberi

Mehmet Paşa Türbesine apartman yapıldı

Tekirdağ'da 17'nci yüzyılın sonlarında yaşadığı tahmin edilen Mehmet Paşa'nın, merkez Süleymanpaşa ilçesi Gündoğdu mahallesinde bulunan kabrinin üzerine 5 katlı bina yapıldı. Türbenin, yaklaşık 35 yıl önce inşa edildiği tahmin edilen binanın altında kalmasının uygun olmadığını dile getiren mahalle sakinleri, yetkililerden düzenleme istedi.


Gündoğdu Mahallesi sakinlerinden Aşık Özden, "1990 yılında askerden geldim. Askerden geldikten sonra burada işe başladım. Bu türbenin üzerinde yaklaşık 4 ay kadar konakladım. Türbenin ve binanın hangi tarihte yapıldığını bilmiyorum. Türbenin üzerine bina yapılması doğru değil, ancak şahsi bir mülk bu bina herhalde" dedi.


İnsanlar türbe olduğunu anlayamıyor


Türbenin yerinin değiştirilmesinin doğru olmayacağını belirten Özden, "Bence türbenin yerinin değiştirilmemesi gerekir. Türbenin alanı kamulaştırılabilir. İşlek bir caddenin kıyısında olduğu için kamulaştırılabilir belediye tarafından. Etrafı daha güzel bir hale de getirilebilir. Türbenin...