08 / 05 / 2024

mehmet sıkı kuş cenneti projesi

mehmet sıkı kuş cenneti projesi

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı, "Çalışmaların geciktirilmeden başlaması için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun vereceği talimat bekleniyor.

Akbük Kuştur Turizm Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Akbük Kuştur Turizm Yatırımları Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Kadıköy'de Mehmet Karışan tarafından kuruldu.

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına çözüm geldi!

Turner'in Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, hızlı artan maliyetler ve malzeme tedarik sıkıntısına çözüm buldu! Kılıç, “Dönem daha planlı inşaat yapmak, tedarik sürecini iyi planlayarak israfı önleyen Yalın İnşaat yöntemlerini kullanmak" dedi.

Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Bahri Kılıç vefat etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun olan Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Bahri Kılıç vefat etti. Kılıç'ın 1953'lü sınıf arkadaşları taziye ilanı yayınlattı.

Mehmet Günal: Mortgage krizi çıkarsa bankalar sıkıntıya düşer!

TBMM Genel Kurulu'nda 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Eğer yakında Türk usulü bir mortgage krizi çıkarsa bankalar çok büyük sıkıntıya düşer." dedi.

Manisa Yunusemre'de konut sıkıntısı kalmayacak!

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Konut sıkıntısını bitireceğiz. 5 bin 500 toplu konut yapmaya başladık. Kentsel dönüşümle de. ilçemize 6 bin 500 konut daha kazandıracağız" diye konuştu.

Ankara Kentpark AVM, Avm Partners’la el sıkıştı!

Güçlü marka karmasıyla Ankara’nın en çok tercih edilen alışveriş merkezi Kentpark AVM, Avm Partners’la el sıkıştı. Bu yeni işbirliğine göre bundan sonra Kentpark’ın yönetimi ve kiralamasını Avm Partners gerçekleştirecek.

Beşiktaş'ın yaşadığı stat sıkıntısı zirve yaptı!

Vodafone Arena'nın yapımı sürecinde yaşadığı stat sıkıntısı krize dönüştü Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıkladığı kupadaki 2. hafta programında boş bırakılan Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçının oynanacağı stat konusunda ilginç gelişmeler yaşandı.

Beşiktaş'ın stat sıkıntısı krize dönüştü!

Beşiktaş'ın Vodafone Arena'nın yapımı sürecinde yaşadığı stat sıkıntısı, Çaykur Rizespor maçı öncesi krize dönüştü. Stat sıkıntısı, Ziraat Türkiye Kupası'nda bu akşam oynayacağı Çaykur Rizespor maçı öncesi zirve yaptı.

Konutlarda en sık görülen riskler sel, yangın ve hırsızlık!

Konut Hasar Araştırması ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Yaklaşık 19 milyon konutun bulunduğu ülkemizdeki konutlarda en sık hasar dahili su, en yoğun hasar ise yangın ve hırsızlık nedenlerine bağlı olarak meydana geliyor.

Ödemiş'in su sıkıntısı çözülüyor!

Su sıkıntısı çeken çevre yerleşimlerde 2006 ile 2014 yılları arasında 246 sondaj kuyusu açarak 15 milyon liranın üzerinde yatırıma imza atan İZSU Genel Müdürlüğü, Bütünşehir Yasası ile sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde de çalışmalara başladı.

Veysel Eroğlu: İzmir 2060’a kadar su sıkıntısı çekmez!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kaya Termal Otel’deki ‘Yangınlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısı’nda, yaptıkları yatırımlarla İzmir’in 2060’a kadar su sıkıntısı yaşamayacağını dile getirdi.

Konak Tüneli'nin inşaatı ulaşımda sıkıntıya yol açtı!

Konak Tüneli 'nin köprülü kavşak bağlantısı çalışmaları, kentin yaya trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Bahri Baba Parkı - Kemeraltı geçişinde sıkıntıya neden oldu...

Mustafa Serdar Ataseven: Rüzgar yatırımcılar inşaat izninde sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği ( TÜREB ) Başkanı Mustafa Serdar Ataseven rüzgar enerjisi yatırımlarının inşaat süreci ile ilgili izinlerde sıkıntılar yaşadığından bahsetti. İşte yazının devamı...

mehmet sıkı kuş cenneti projesi Haberi

mehmet sıkı kuş cenneti projesi


Kuş Cenneti’ni korumak ve geliştirmek amacıyla alınan kararların bir an önce hayata geçirilmesi için Bakan Eroğlu’nun talimatı gerekiyor


Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı, İzmir Kuşcenneti'ni korumak ve geliştirmek için alınan kararların "acilen" uygulanmasını istedi. Sulak alanın gün geçtikçe kötüleştiğini söyleyen Sıkı, "Kuşcenneti'nde 27 yıldan beri görülen kuraklığı DSİ'ye verdiği talimatla bitiren Sayın Bakanın Koruma Kurul Kararlarının uygulanması için de aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz" diye konuştu.


Büyük tehlike

Homa Dalyanı'nın, İzmir Kuş Cenneti'nde yaşayan 290 kuş türünün barınma, sığınma, üreme ve beslenmeleri için adeta "kuşların mutfağı" konumunda olduğunu ifade eden Mehmet Sıkı, burada ada ve yarımadaların, dalga hareketleriyle aşınarak yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Diğer iki adanın da gerekli müdahalelerin yapılmasında gecikme olursa tamamen yok...