05 / 05 / 2024

mehöet özhaseki

mehöet özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Deprem uzmanı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın 2039-2040 tarihlerinde deprem olacağına yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Mehmet Özhaseki: Doğru kentsel dönüşüm yapmak lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Doğru kentsel dönüşüm yapmak lazım. Bu doğru dönüşümü gerek zemin etüdüne, gerek üstündeki yapıya, bilimi, feni ne tarif ediyorsa ona uyarak yapmak lazım" dedi.

Neşet Ertaş’ın adı kültür merkezinde yaşatılacak!

Kırşehir’in yetiştirdiği büyük usta Neşet Ertaş'ın adı kente inşa edilen kültür merkezinde yaşatılacak. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Anadolu'nun ikinci büyük kültür merkezi olacak.

Özlem Et'in yüzde 50'si satıldı!

Edinilen bilgilere göre taraflar masadan el boş kalktı. Sancak ile anlaşmaya varılmaması sonrası ikinci görüşme Şanlıurfalı et komisyoncusu İhsan Yıldız ile yapıldı ve şirketin yarısı Yıldız’a satıldı.

Neşet Ertaş Gençlik ve Kültür Merkezi hizmet için gün sayıyor!

Neşet Ertaş Gençlik ve Kültür Merkezi hizmet için gün sayıyor. Mamak'm çehresini değiştiren dev yatırımlara imza atan Mamak Belediyesi yeni bir yatırımı daha Mamaklı gençlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Neşet Ertaş Gençlik ve Kültür Merkezi hizmet için gün sayıyor!

Mamak'ın çehresini değiştiren dev yatırımlara imza atan Mamak Belediyesi yeni bir yatırımı daha Mamaklı gençlerle buluşturmaya hazırlanıyor.Neşet Ertaş Geçlik ve Kültür Merkezi hizmet için gün sayıyor.

1938 yılında İstanbul'un her yerinde et fiyatları aynı olacakmış!

1938 yılında alınan kararla İstanbul'un her semtinde et fiyatları aynı olacakmış. Bu karar herkes tarafından büyük memnuniyet uyandırmış. Etin kilo fiyatında 10 kuruş indirim yapılmış.

Mehmet Özhaseki Kayseri projelerini değerlendirdi!

Düzenlenen iftar programına eşi Neşe Özhaseki ile birlikte katılan Başkan Özhaseki, Kayseri'ye yapılan belediye hizmetlerini değerlendirdi ve tarihin en büyük projelerin bu dönemde yapıldığını söyledi.

Zemin etüdü raporu geçerlilik süresi!

Arazinin zemin yapısının bilinmesi zorunlu olan bir husus olarak karşımıza çıkıyor. Zemin yapısının belirlenebilmesi için zemin etüdleri yapılıyor. Peki, zemin etüdü raporu geçerlilik süresi ne kadardır?

Zemin etüd raporlarının hazırlanmasına ilişkin esaslar!

Yer altı tabakalarının durumlarını, konumlarını, hangi tür jeolojik yapıdan olduklarını incelemek için zemin etüdü çalışmaları yapılıyor. Peki, Zemin etüd raporlarının hazırlanmasına ilişkin esaslar nelerdir?

Zemin etüdü sondajı nasıl yapılır?

Zemin etüdünün incelenebilmesi ve raporun hazırlanabilmesi için zemin etüdü uzmanları tarafından topraktan alınan örnekler ile sondaj çalışması yapılması gerekiyor. Peki Zemin etüdü sondajı nasıl yapılır?

Zemin etüdünde yapılan deneyler neler?

Arazinin yer altı tabakalarının durum, konum, jeolojik yapı türü gibi özelliklerinin incelenmesine zemin etüdü çalışması deniyor. Zemine etüdü çalışmalarında bazı deneyle yapılıyor. Peki, zemin etüdünde yapılan deneyler neler?

Zemin etüd raporunu kim onaylar?

Zemin ve temel etütlerinin, uygun ve standart bir metotla yapılabilmesi için zemin etüdü çalışmalarının yapılması ve zemin etüdü raporunun alınması gerekiyor. Peki, zemin etüd raporunu kim onaylar?

Zemin etüdü raporu nereden alınır?

İnşaatına başlanacak olan yapıların zemin ve temel etütlerinin, uygun ve standart bir metotla yapılabilmesi için zemin etüdü çalışmalarının yapılması ve zemin etüdü raporunun alınması gerekiyor. Peki, zemin etüdü raporu nereden alınır?

mehöet özhaseki Haberi

mehöet özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, “Bunun şu veya bu tarihte olacağı hocalarımızın tahmini. Bunlar üzerinde tartışma olmaz. 2029 mu dersiniz, 2039 mu dersiniz, ne derseniz deyin Kesin olan, bu çevrede bir depremin olacağı. Bunun 6.5 mu olacağı, 7.5 mu olacağı, 7.2 mi hususu da gereksiz bir tartışma Kesin olan bu bölgede bir deprem olacak. Ve ciddi bir deprem olacak. Şiddetinin küsuratı konusunda da tartışmak çok anlamsız. Hocalarımızın ilimlerine saygı duyuyorum. Ben hiç bir şekilde görüş beyan etmiyorum” dedi.


“SAĞLIKSIZ YAPILARI BİRAN ÖNCE YOK ETMEK LAZIM”

Deprem bilimcilerle sık sık görüş alışverişinde bulunduğunu aktaran Özhaseki, “Ahmet Ercan hocamız ‘2039, 2040 gibi’ demiş. İnşallah, 2050, 2060 veya hiç olmaz. Allah’tan dileğimiz bu. Şunu bilelim şunlar kesin:İşin başından beri bunu tekrar ediyorum. Ülke olarak...