05 / 05 / 2024

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği değişiklik 2022

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği değişiklik 2022

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Şehir Hastanesi'nin yapım işinin verildiği şirketin ekipman temini TBMM'de!

Kayseri Şehir Hastanesi'nin yapım işinin verildiği şirketin ekipman temini meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünsal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yönetmeliği!

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamındaki değişiklikler..

Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde değişiklik!

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı. Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Düzce'de mücavir alanlara ilişkin ilave imar planları yapılıyor!

Bir süre önce Düzce Merkez sınırları içine alınan Mücavir alanlara ilişkin ilave imar planları yapılıyor.

Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Konferansı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından “Kentsel Tasarım Rehberlerinin Hazırlanması Projesi Arama Konferansı” düzenlendi.

Bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

‘Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne göre bütünleşik kıyı alanları planı nasıl yapılır?

Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne ilave gösterimler eklendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6 Ocak 2015 tarihli ve 661 sayılı Olur’u ile uygun görülen; İlave Gösterimler ile İlave Detay Katoloğu Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne eklendi.

İmar planları yapım süreci saydam olacak!

Başbakan Davutoğlu, imar planlarının yapım sürecini hesap verilebilir hale getireceklerini belirterek, 'İmar planlarının yapım sürecini daha saydam ve hesap verebilir hale getireceğiz.İmar planları yapım süreci saydam olacak' dedi.

Güven Yapım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güven Yapım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abdulcelil Ünsal, Bekir Ünsal tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 17 Aralık'ta Arnavutköy, Boğazköy İstiklal Mahallesi'nde kuruldu.

Mekânsal Gayrimenkul Sistemi’ne yeni uygulamalar geliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün başlattığı Mekânsal Gayrimenkul Sistemi’ne (MEGSİS) yeni uygulamalar geliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü vatandaş memnuniyetini daha üste çekebilmek için MEGSİS uygulamasına yeni özellikler ekleyecek.

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği değişiklik 2022 Haberi

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği değişiklik 2022

Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

YÖNETMELİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından:

MEKÂNSAL PLANLAR YAPIM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 14/6/2014 tarihli ve 29030 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliğinin 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun 5 inci, 8 inci ve 44 üncü maddeleri ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 97 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“m) Kentsel ulaşım ana planın hazırlanmasına dair süreçler, 2/5/2019 tarihli ve 30762 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Ulaşımda Enerji Verimliliğinin Artırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yürütülür.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin...