26 / 05 / 2024

Meke İyi Tasarım Ödülü

Meke İyi Tasarım Ödülü

Kartonworks koleksiyonunun yüzde 100 geri dönüşümlü çevre dostu Meke aydınlatma ünitesi hafifliği, sağlamlığı, dekoratif yönü ve de kullanım kolaylığı ile tasarıma önem verenlerin dikkatini çekiyor.

The Back Lab Mimarlık Arge Tasarım Uygulama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

The Back Lab Mimarlık Arge Tasarım Uygulama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 40 bin TL sermaye bedeli ile Aysel Abasova, Doruk Yıldırım, Hazal Yılmaz, Sedat Tolga Kalcıoğlu ve Yiğitalp Behram ortaklığında kuruldu.

The Back Lab Mimarlık Arge Tasarım Uygulama Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

The Back Lab Mimarlık Arge Tasarım Uygulama Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 40 bin TL sermaye bedeli ile Aysel Abasova, Doruk Yıldırım, Hazal Yılmaz, Sedat Tolga Kalcıoğlu ve Yiğitalp Behram ortaklığında kuruldu.

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Domearc Mimarlık Ve Ahşap Tasarım Atölyesi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Belek, Nevzat Yiğit Çağlar ve Oğuzhan Belek ortaklığında kuruldu.

Mentor Mice Tasarım Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mentor Mice Tasarım Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Tunç Ardıç, İrfan Kebabcı ve Yıldız Yiğit Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Sinpaş Finans Şehir projesine ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülü!

Sign of theCity Awards ödül töreninde, 45 yıldır şehir ve insan yaşamını değerlendiren projeler üreten Sinpaş GYO, ‘Kentve Mimarlık’ kategorisinde ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülünü “Sinpaş Finans Şehir” projesi aldı.

İzmir'e 'En İyi Kentsel Tasarım' ödülü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Portakal Vadisi Rekreasyon Alanı projesi “Sign of the City Awards 2019”da Kent ve Mimarlık kategorisinde En İyi Kentsel Tasarım ödülü aldı.

Yiğit Ych Tasarım İnşaat Mimarlık Mühendislik Müşavirlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yiğit Ych Tasarım İnşaat Mimarlık Mühendislik Müşavirlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 120 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Coşkun tarafından kuruldu...

One Gayrimenkul İnşaat Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

One Gayrimenkul İnşaat Tasarım Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yiğit Tümer tarafından kuruldu.

Evora İzmir'e En İyi Mimari Tasarım ödülü!

‘İzmir’e yakışan, İzmir kadar güzel bir proje’ sloganıyla inşa edilen Evora İzmir projesi SOTCA organizasyonunda, ‘En İyi Mimari Tasarım’ ödülüne layık görüldü.

Tabanlıoğlu Mimarlık Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil ediyor!

Tabanlıoğlu Mimarlık “housEmotion” enstalasyonu ile 4-23 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2018 Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Bayramoğlu projesine mimari tasarım ödülü!

İki Design Group imzasını taşıyan Bayramoğlu projesi karma kullanım projesi, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin (International Property Awards) büyük finalinde "Dünyanın En İyi Kamusal Mimari Tasarımı" ödülünün sahibi oldu.

Dede Sevil İç Mimarlık ve Tasarım Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Dede Sevil İç Mimarlık ve Tasarım Hizmetleri Limited Şirketi, Yiğit Sevil ve Rafet Murat Dede ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 18 Ağustos'ta Galata'da kuruldu.

Vestel En İyi Tasarım Markası ödülü aldı!

Vestel, Almanya'da bu yıl 13'üncü kez düzenlenen ve inovatif teknolojilerin ödüllendirildiği Plus X Awards'ta "En İyi Tasarım Markası" ödülüne layık görüldü.

Meke İyi Tasarım Ödülü Haberi

Meke İyi Tasarım Ödülü

Mete Mordağ, Kartonworks için oluklu mukavvadan tasarladığı aydınlatma ünitesi Meke ile Design Turkey “İyi Tasarım” ödülüne layık görüldü. İsmini Türkiye’nin çöl olarak kabul edilen tek arazisinden alan Meke aydınlatma ünitesi, estetiğin ve mühendisliğin hafif, güçlü ve zarif bir bileşimini sunuyor. Türkiye’de ilk kez mukavvadan tasarlanan ve seri üretilen Kartonworks - Meke, %100 geri dönüşümlü olmasıyla çevreye değer veren tasarımın iyi bir örneğini oluşturuyor. Akılcı katlama yöntemleriyle oluşturulmuş ve led aydınlatma sunan lambader ünitesi Meke dekoratif dokunuşuyla evlere zarif bir görünüm katıyor.


Meke, üzerinde yer alan 2 adet birer metrelik led’ler ile bulunduğu ortama 90 derecelik açılarla ayrılmış 3 ayrı yönde endirekt ve dingin bir ışık yaymaktadır. Ana plakanın katlama konturları üzerindeki kesikler ışığın ortama 3 ayrı yönde yayıldığı açıklıkları oluşturmakta...