03 / 05 / 2024

Mekke vinç kazasına sebep olan inşaat firması

Mekke vinç kazasına sebep olan inşaat firması

Diyanet İşleri Başkanı Görmez "Suudi Arabistan Mekke'deki vinç kazasının sebeplerini çok güzel araştırdı ve daha sonra verilmesi gereken bütün cezaları verdi. Söz konusu inşaat firmasına her türlü yasağı getirdi." dedi.

Bitcoin 23.000 Doların Altına Düştü! Bitcoin kazası mı?

Bitcoin fiyatı tekrar 23.000 doların altına düştü. Yatırımcıları tedirgin edebilecek durumun daha da kötüye gitmesinden herkes endişe duyuyor.

Trafik kazasında kağıtla tutanak tutma devri bitti! Cep telefonuyla hasar bildirimi yapabilirsiniz

Trafik kazası esnasında sürücülerin en çok başını ağrıtan kağıt kalemle tutanak tutma işlemi sona eriyor. Eğer bir trafik kazasına karışırsanız ve yanınızda trafik kazası tutanak formu yoksa ne yapacağım diye endişelenmeyin çünkü sorun artık "Alo Tutanak" adı verilen mobil uygulama ile çözülüyor.

Mersin Valiliğinden vinç kazası iddiasına açıklama!

Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında vincin devrildiğine yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Torun Center asansör kazası davasındaki ceza ve beraatlere onama!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Torun Center'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı...

Vefat eden Mimar Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü!

Konya Beyşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mimar olarak görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü yapıldı.

Cahit Turhan: Her şeye rağmen en güvenli ulaşım sistemi demiryolları!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara'da yaşanan tren kazasına ilişkin, "Bu kaza üzerinden hükümetimize, şahsıma saldırılar, eleştiriler oldu. Bu konuda adli merciler incelemelerini yapıyor. Bu durumların yönetimini yapmak, işi, projeyi, altyapıyı yapmak kadar önemlidir" dedi.

Sakarya'da vinç kazası! 1 inşaat işçisi öldü!

Sakarya'da malzeme yüklü vincin devrilmesi nedeniyle yaralanan 4 inşaat işçisinden 1'i hayatını kaybetti.

Maaşını alamayan inşaat işçisi vinçle binaları yıktı!

İngiltere'de bir inşaat çalışanı, parasını alamadığı gerekçesiyle yaptığı binaları vinçle yıkan inşaat işçisini konuşuyor... Gelecek hafta evlere taşınmayı hayal eden aileler hayal kırıklığına uğrarken, adamın sadece yapımında çalıştığı 5 binayı yıktığı belirtildi.

AKM-Kızılay metro inşaatında vinç kazası!

Maltepe'de, Ankara Garı arkasında inşaatı devam eden AKM-Kızılay metrosu gar istasyonu inşaatındaki vinç, henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi...

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasının ses kayıtları çıktı!

İran’da, 11 kadının yaşamına mal olan Türk jeti kazasında, kokpit ses kayıtları ortaya çıktı. Kabinde pilot Beril Gebeş’in çabalarının yanı sıra, “Allah’ım bize yardım et” çığlıkları da duyuldu. 

Mina Başaran'ın öldüğü jet kazasının ön raporu tamamlanıyor!

Başaran Holding'e ait ve iran topraklarında düşen, 3’ü mürettebat 11 genç kadına mezar olan jet kazasında ön rapor birkaç gün sonra tamamlanacak.

Torun Center asansör kazasında 9 sanığa para cezası!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin davada yargılanan 9 sanığa, 60 bin 800'er adli para cezası kesildi. 

Vasip Şahin inşaatı devam eden hastaneleri yerinde inceledi!

İstanbul Valisi Şahin, kentte inşaatı devam eden hastaneler, sağanak ve fırtına sebebiyle vinç kazasının yaşandığı Haydarpaşa Liman İşletmesi ve Darülaceze'de incelemelerde bulundu.

Mekke vinç kazasına sebep olan inşaat firması Haberi

Mekke vinç kazasına sebep olan inşaat firması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yapılan bir araştırmaya göre, İslam dünyasından hac ibadeti için yıllık talebin 25 milyon olduğunu, Suudi Arabistan'ın bu talebe karşılık vermeye çalıştığını ifade ederek, "Yani dağları eriterek, dağların yerine dağlar misali gökdelenler dikerek bu talebe karşılık vermeye çalıştı ama bunun ne derece doğru olduğu, bu stratejinin ne kadar doğru olduğu konuşulmalıdır" dedi. 


AA Editör Masası'nda soruları yanıtlayan Görmez, çok sayıda Müslüman'ın hayatını kaybettiği bu yılki hac organizasyonunu değerlendirmesinin istenmesi üzerine, hac ibadetinin Müslümanlar için Hazreti İbrahim'den bu yana çok önemli ve çok büyük bir ibadet olduğunu vurgulayarak, "Aslında çok muhteşem bir birlik şöleni" değerlendirmesini yaptı. 


Görmez, hac ibadetinin İslam toplumlarının aynası olduğunu vurgulayarak, oraya giden her insanın sevinçlerini de hüzünlerini de o bölgeye taşıdığını ve sahip olmadığı...