03 / 05 / 2024

Cahit Turhan: Her şeye rağmen en güvenli ulaşım sistemi demiryolları!

Cahit Turhan: Her şeye rağmen en güvenli ulaşım sistemi demiryolları!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara'da yaşanan tren kazasına ilişkin, "Bu kaza üzerinden hükümetimize, şahsıma saldırılar, eleştiriler oldu. Bu konuda adli merciler incelemelerini yapıyor. Bu durumların yönetimini yapmak, işi, projeyi, altyapıyı yapmak kadar önemlidir" dedi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği  Ankara  Temsilciliği'ni ziyaret etti ve Bakanlığın icraatlarıyla ilgili sunum gerçekleştirdi. 

Sputniknews'te yer alan habere göre Turhan, burada yaptığı konuşmada AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana alanda artan bir tempo ile ülkeyi kalkındırdığını belirterek, son 16 yılda yaşanan dönüşümün herkes tarafından açıkça görüldüğünü dile getirdi. 

Ekonomik, sosyal sorumluluk ve özellikle de dış politika açısından Türkiye'nin itibarının ve devlete olan güvenin arttığını söyleyen Turan, "Buna ben inanmıyorum diyen var mı? İnanıyorum ki bu iktidarın muhalifleri de buna ben inanmıyorum diyemez" dedi. 

Turhan, konuşmasında dernek yetkililerine ve üyelerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının icraatlarını içeren bir sunum gerçekleştirdi. Bakanlık çatısı altında yaklaşık 280 bin kişilik çalıştığını belirten Turan, Bakanlığın, Türkiye'deki en büyük istihdam kapılarından biri olduğunu dile getirdi. 

Bakanlık olarak 2003 yılından bugüne kadar haberleşme ve ulaşım için vatandaşımızın cebinden 530 milyar lira civarında bir para harcandığını söyleyen Turan, "Bunun 319 milyarını kara yolu altyapısına, 93 milyarını demir yolu altyapısına 52 milyarını hava yolu altyapısına, 6 milyarını deniz yolu altyapısına, yaklaşık 45 milyarını da haberleşme sektöründe kullandık. Bu kamunun harcadığı para. Bunun içerisinde diğer özel sektörün harcamaları yok" dedi. 


Geri Dön