22 / 08 / 2024

Her şeye rağmen konut!

Her şeye rağmen konut!

İnşaat sektörü son yılların en zor günlerinden geçerken, konut satışları Temmuz ayında geçmiş yılların üzerine çıktı. Şehir plancısı, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu bu durumu “Her şeye rağmen konut” olarak değerlendirdi.



Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,0 artarak 127 bin 88’e yükseldi. Konut satışları sırasıyla en fazla 19 bin 47 ile İstanbul, 11 bin 364 ile  Ankara  ve 6 bin 659 ile Antalya olarak gerçekleşti.   

Şehir plancısı, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, sektörde yaşanan olumsuzlukların yanı sıra yatırımların mevduata kaydığı bir dönemde konut satışlarının artmasını “Her şeye rağmen konut” olarak değerlendirdi.

Celal Erdoğdu, https://twitter.com/CelalErdogdu X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Her şeye rağmen konut” olarak değerlendirdi.
Erdoğdu yıllara göre Temmuz ayı konut satışlarını gösteren bir grafik paylaşarak, “Temmuz ayında gerçekleşen konut satışı, temmuz aylarındaki satış ortalamasının yüzde 11 üzerinde gerçekleşti. Üstelik satışların yüzde 91’i nakit para ile gerçekleşti. Kredi kullananlar da yüzde 75’ini peşin veriyor” dedi.

İŞTE O PAYLAŞIM


 

Peki vatandaşlar bu durumla ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

 

Kiracılar için Alice Harikalar Diyarı’nda dönemi bitti

Deprem uzmanı Serkan İçelli'den 6 şiddetinde deprem uyarısı! Bu üç il için bekleniyor...

Uzmanı resmen açıkladı: Gayrimenkul piyasası artık düşmeyecek!

Kapalıçarşı'da yer yerinden oynadı! Altın fiyatları roket gibi fırladı! 22 Ağustos 2024 altı fiyatları 


Geri Dön