30 / 04 / 2024

Hayat pahalılığına rağmen esnaf 30 milyar liralık bayram cirosu bekliyor!

Hayat pahalılığına rağmen esnaf 30 milyar liralık bayram cirosu bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bayram hazırlıklarını hızlandırdığını belirterek, "Her şeye rağmen bu yıl 30 milyar liralık bir bayram cirosu bekliyoruz. İnşallah esnafın yüzü gülecek" ifadesini kullandı.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken Ramazan bayramı öncesinde esnafın beklentileri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Bayram tatilinin bu yıl kısa olması nedeniyle insanların seyahat harcamasının azalacağını belirten, Palandöken “Vatandaşlar evde kalacağı için alışverişe yönelecekler. Bu da esnaf açısından olumlu bir tablo ortaya çıkaracak. Bakkal, kasap, tatlıcı, konfeksiyoncu, taksici kısaca tüm esnafımız bayram için hazır. Bu yıl fiyatlar biraz yüksek. Vatandaşın alım gücü düşük. Ancak bayram alış verişi ile ekonomi ivme de kazanacak” şeklinde değerlendirme yaptı.

Hayat pahalılığına rağmen esnaf 30 milyar liralık bayram cirosu bekliyor!

Palandöken, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bu yıl esnaf ve sanatkarın işlerinin düştüğünü vurgulayarak, deprem bölgelerinde çarşılar kurulduğunu ve motivasyonun yükseltilmesi için çalıştıklarını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

"Devlet yardımları devam ediyor. Ticari faaliyetler de yavaş yavaş başladı. İnşallah esnaf rahat bir nefes alacak. Esnafımız bayramı dört gözle bekliyor. Yapılacak alış verişlerle piyasa canlanacak. Türkiye genelinde bayramda 30 milyar liralık bir ciro yapılmasını bekliyoruz. Özellikle bayramda küçük çocukların ihtiyaçları için mutlaka alışveriş yapılır. Kıyafet, ayakkabı, kolonya, şeker, çikolata gibi ikramlıklar, baklava, börek gibi vazgeçilmez ürünlerde iyi satış rakamları olacaktır. Bu ürünlerin satışı zaten şimdiden başladı bile. Yapılan bu alışverişler esnaf için adeta can suyu olacak.”

 


 


 


Geri Dön