02 / 05 / 2024

Meksika duvarı

Meksika duvarı

ABD'de kongresinde Meksika sınırına inşa edilecek duvar için bütçe ayrılmadı. Bütçe için Cuma günü onay günü bitecek.

Meksika duvarının inşaatına İsrail şirketi Magal talip!

Trump'ın Meksika sınırına örmeyi planladığı 1.600 kilometrelik duvarın inşaatına İsrail şirketi Magal talip oldu. Şirket, İsrail Mısır sınırına da duvar inşaatı yaptı.

Meksika sınırına duvar inşaatı tam gaz!

Amerikan Başkanı Donald Trump, Meksika sınırındaki duvarın inşasının hızla devam ettiğini duyurdu. Yetkilere göre, duvarın 100 kilometrelik bir bölümü tamamlandı.

Meksika sınırı duvarı için Pentagon'dan 3.6 milyon dolar bütçe! 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika sınırına duvar projesine Savunma Bakanlığı fonundan 3.6 milyar dolar ayrılmasına onay verdi.

Meksika sınırı duvarı için Pentagon'dan bütçe! 

ABD Yüksek Mahkemesi, Amerikan Başkanı Trump'ın Meksika sınırına örülmesini istediği duvar için Pentagon bütçesinden 2.5 milyon dolar bütçenin kullanılmasına onay verdi. 

TOKİ, İran sınırındaki duvarı tamamladı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye sınırında, Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırının ardından dünyadaki üçüncü en uzun güvenlik duvarını inşa ettiklerini açıkladı. 

Sunay Erdem'in Meksika Duvarı Projesi birinci seçildi!

Ünlü Türk Peyzaj Mimarı Sunay Erdem önderliğinde tasarlanan Nogales Meksika Duvarı projesi halk oylamasında birinciliğe layık görüldü. 

Meksika duvarının inşaatına bütçeden para yok!

ABD'de kongresinde Meksika sınırına inşa edilecek duvar için bütçe ayrılmadı. Bütçe için Cuma günü onay günü bitecek.

Meksika sınırına inşa edilecek duvar için geri adım atıldı!

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına yapılacak duvar konusunda geri adım attı. Meksika sınırına inşa edilecek duvar maliyetinin cuma gününe kadar Kongre'den geçmesi gereken bütçe tasarısında olmayacağını söyledi.

Meksika duvarının inşaatına Fransız inşaat devi Lafarge talip!

Fransız inşaat devi LafargeHolcim, duvar için gereken çimentoyu vermeye hazır olduğunu açıklayınca Fransa kamuoyu ayağa kalktı. LafargeHolcim Başkanı Eric Olsen "Biz Amerika'da da bir numaralı çimento üreten firmayız" dedi.

Meksika duvarının inşaatına İsrail şirketi Magal talip!

Trump'ın Meksika sınırına örmeyi planladığı 1.600 kilometrelik duvarın inşaatına İsrail şirketi Magal talip oldu. Şirket, İsrail Mısır sınırına da duvar inşaatı yaptı.

Meksika ile ABD arasında duvar gerilimi!

Meksika, ABD Başkanı Trump'ın, iki ülke sınırına örmeyi planladığı duvarın maliyetini, Meksika'dan ithal edilen mallara yüzde 20 vergi koyarak finanse etme planına tepki gösterdi.

Donald Trump, Meksika sınırına duvar örme kararını onayladı!

ABD Başkanı Donald Trump, "yasa dışı göçmenleri önlemek" ve "sınır güvenliğini artırmak" amacıyla Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzaladığını açıkladı.

Donald Trump'ın duvar projesine Türk mimarlardan öneri!

Donald Trump’ın, Meksika sınırına örmeyi planladığı duvar için proje sunma yarışına Türkiye’den de mimar kardeşler Sunay ve Günay Erdem katıldı. İki mimar, duvarın ‘park’ şeklinde inşa edilmesini söyledi.

Meksika Pachuca bölgesindeki 200 ev boyandı!

The Germ Crew/Mikrop Takımı' adlı gençlik örgütü, hükümet ile işbirliği yaparak Meksika'nın Pachuca bölgesinde 200 evi boyadı ve dünyanın en büyük duvar resmini oluşturdu.

Meksika duvarı Haberi

Meksika duvarı

Meksika sınırına inşa edilecek duvar için para sorunu yaşanıyor. ABD'de Kongre, 1 trilyon dolarlık bütçe anlaşmasını kabul etmesine karşın duvar için bütçeden para aktarılmadı. Cuma günü onay günü bitecek kongre de bütçenin Temsilciler Meclisi'nde ve Senato'dan geçmesi ve savunma harcamaları ve sınır güvenliği artışlarını içeren anlaşmayı onaylaması gerekiyor. Başkan Donald Trump'ın projesine karşıt grubun direnişi üzerine Meksika ile duvar projesine para tahsis...