08 / 05 / 2024

Meksika kilise

Meksika kilise

Meksika’nın Chiapas eyaletinde, kuraklık nedeniyle alçalan Grijalba nehrindeki barajda 400 yıl önce inşa edilen kilise yeniden ortaya çıktı. İspanyolların yaptığı kilise, 1773-76 yılları arasında terkedilmiş!

Meksika Merkez Bankası'ndan Bitcoin açıklaması!

Meksika Merkez Bankası Başkanı Alejandro Diaz de Leon, Bitcoin'in yüksek risk barındırdığını dile getirerek, Bitcoin'i para birimi olarak görmediğini dile getirdi.

Meksika Merkez Bankası'ndan kripto para uyarısı!

Çin ve İran'dan sonra Meksika'dan da kripto paralarla ilgili hamle geldi. Meksika Merkez Bankası, ülkedeki finansal kurumların kripto paralarda hizmet sunma ve al-sat yetkisinin olmadığını belirtti.

ABD'li emlak yatırımcıları ve Mesut Özil Meksika takımı Nexaca’yı satın alacak!

Fenerbahçe’nin devre arasında Arsenal’den transfer ettiği yıldız futbolcu Mesut Özil, Meksika Futbol Ligi takımlarından Necaxa’nın sahiplerinden biri olacak. Mesut Özil’in de aralarında yer aldığı emlak yatırımcıları Al Tylis ve Sam Porter’ın öncü olduğu ABD’li yatırımcılar, kulubü satın alacak.

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Bursa'da tarihi kilise satışa çıkarıldı!

Bursa'da yer alan bir kilise, internet üzerinden 6 milyon 300 bin TL bedelle satışa sunuldu.

Mardin'de 1700 yıllık kilise 7.2 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Mardin'deki 1700 yıllık tescilli kilise, tapusu elinde olan İbrahim Aycun tarafından 7 milyon 250 bin TL'ye satılıyor. Yıllar boyunca depo olarak kullanılan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kültür varlığı olarak tescillenmişti.

Meksika'da 2017 yılındaki depremde çöken okulun sahibine 31 yıl hapis cezası!

Meksika'da 2017'de yaşanan  7,1 büyüklüğündeki depremde çöken ve içindeki 19'u çocuk 26 kişinin hayatını kaybettiği okulun sahibi 31 yıl hapse mahkum edildi.

Sultangazi'deki tarihi kilise harabeye döndü!

Sultangazi'de bir zamanlar kilise olarak kullanılan tarihi yapı her geçen gün zarar görüyor. Kiliseden geriye kalan tarihi taşlar kaderine terk edilirken, yapının içi ve çevresi çöplerle doldu.

Ayasofya'nın kopyası Suriye'de inşa edilecek: Kilise olarak kullanılacak!

Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın bir kopyasının, Suriye'de inşa edileceği ve kilise olarak kullanılacağı iddia edildi.

Meksika'da inşaat firmasından rüşvet almakla suçlanan Lozoya mahkemeye çıktı!

Meksika'da devlete ait olan petrol şirketi Pemex'in (Petroleos Mexicanos) eski yöneticisi Emilio Lozoya hakkındaki davanın ilk duruşması yapıldı.

Meksika'da inşaat sektörünün yeniden açılmasına izin verecek talimatlar yayımlandı!

Meksika'da tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını konusunda başdanışma kurulu olan Genel Sağlık Kurulu, inşaat, madencilik, otomobil ve kamyon imalatı sektörünün yeniden açılmasına izin verecek talimatları yayımladı.

Gigi Becali Galatasaray'ı eledikleri için kilise yaptırıyor!

Steaua Bükreş'in sahibi Gigi Becali, 2008 yılında Galatasaray'ı eledikleri için kilise yaptırma sözünü geç de olsa tutacağını açıkladı.

Ahmet Hakan: Taksim'de bir tarafta cami olsun, bir tarafta kilise!

Hürriyet yazarlarından Ahmet Hakan'ın, Taksim'de inşaatı devam eden camii ele aldığı ve yetkililere "Hamburgerci dükkânlarının önünü kapattığı bir kilise var orada... Onun önü açılamaz mı?" sorusunu yönelttiği yazısı...

Meksika kilise Haberi

Meksika kilise


İspanyollar tarafından yapıldığı öğrenilen kilisenin, 1773-76 yılları arasında yaşanan veba salgını nedeniyle terkedildiği belirtildi. 


1966 yılında inşa edilen barajın ardından sular altına gömülen kilise en son 2002 yılında yaşanan bir kuraklık esnasında görülmüş. Bölgedeki balıkçıların yeniden ortaya çıkan kiliseyi merak eden turistler için bölgeye tur düzenlediği...