28 / 04 / 2024

Meksika'da inşaat firmasından rüşvet almakla suçlanan Lozoya mahkemeye çıktı!

Meksika'da inşaat firmasından rüşvet almakla suçlanan Lozoya mahkemeye çıktı!

Meksika'da devlete ait olan petrol şirketi Pemex'in (Petroleos Mexicanos) eski yöneticisi Emilio Lozoya hakkındaki davanın ilk duruşması yapıldı.



Meksika'da devlete ait petrol şirketi Pemex'in (Petroleos Mexicanos) eski yöneticisi Emilio Lozoya hakkındaki davanın ilk duruşması görüldü. 

Brezilyalı inşaat firması Odebrecht'ten rüşvet almakla suçlanan Pemex'in eski yöneticisi Lozoya, duruşmada avukatları aracılığıyla yaptığı savunmasında, Pemex'in başında olduğu 2012-2016 yıllarındaki görev süresi boyunca “organize bir iktidar aygıtı tarafından kullanıldığını" belirtti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; duruşmada, “sistematik olarak korkutulduğunu, baskı altına alındığını ve kullanıldığını” iddia eden Lozoya, bahsettiği kişilerin isimlerini açıklamadı.

Lozoya, hakkındaki suçlamaları reddederek masum olduğunu kanıtlayacağını dile getirdi. 

- Denetimli serbestlik

Bir yargıç, Lozoya'nın, cezaevinde tutulmak yerine pasaportunu polise teslim ederek elektronik kelepçe ile takip edilebilebileceğini söyledi. 

Hastanede kaldığı süre boyunca adli gözetimde tutulacak olan Lozoya'nın, hastaneden ayrıldıktan sonra iki haftada bir mahkemeye imza vermesi gerekmekte.

280 milyon dolarlık gayrimenkulü sahte evrakla satmaya çalışan 5 kişi yakalandı!


Geri Dön