29 / 04 / 2024

Melen barajı Büyük İstanbul İçme Suyu projesi

Melen barajı Büyük İstanbul İçme Suyu projesi

2016 yılının sonunda tamamlanması planlanan ve İstanbul’un 2071’e kadar su ihtiyacını karşılayacak olan Melen Barajı’nın beton dolgu inşaatı başladı. Melen Barajı 214 milyon liraya mal olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Büyük projelere Ünal Akpınar öncü olacak!

Alanında dünyanın en uzun sulama tüneli olan Şanlıurfa tünelleri, Kirazlı Köprü Barajı gibi büyük projeler, Ünal Akpınar AŞ imzasını taşıyor.

Büyük Melen Projesi'nde son durum ne?

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İstanbul’un içme suyu ihtiyacının büyük bir kısmını karşılaması amacıyla yapımına başlanan “Büyük Melen Projesi” inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Silvan Barajı Türkiye'nin 2.en büyük barajı olacak!

Diyarbakır'da 200 bin kişiye istihdam sağlayacak, 2,5 milyon dönüm araziyi suyla buluşturacak.Yeni GAP Eylem Planı'nın en büyük projesi olan ve yaklaşık 7 milyar liraya mal olacak...

1993 yılında Büyük Melen Su Projesi kamuoyuna tanıtılmış!

1993 yılında Büyük Melen Su Projesi, dönemin Bayındırlık Bakanı tarafından tanıtılmış. 2025 yılına kadar bitirilmesi planlanan, 1 milyar 200 milyon dolara mal olacak projeyle İstanbul'un su ihtiyacının önemli bölümü karşılanacakmış.

Hatay Büyük Karaçay Barajı inşaatında heyelan meydana geldi!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde yapımı devam eden Büyük Karaçay Barajı inşaatında dolgu çalışmaları sırasında meydana gelen heyelanda, 2 kişi toprak altında kaldı.

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli atılmış!

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli Turgut Özal tarafından atılmış. 21 ay sonra su alımına başlanması hedeflenen baraj yapımına, su kanallarıyla birlikte 8 milyar lira harcanacakmış.

1984 yılında Büyükçekmece Gölü baraj haline getirilecekmiş!

1984 yılında Büyükçekmece Barajı'nın temeli Başbakan Turgut Özal tarafından atılacakmış. Göl, 10 milyar lira harcanarak baraj haline getirilecekmiş. 42 ayda tamamlanacak projeyle İstanbul'un su problemi yarı yarıya giderilecekmiş.

1983 yılında Büyükçekmece Barajı'nın yapımı ihaleye çıkarılmış!

1983 yılında Büyükçekmece Barajı'nın yapımı ihaleye çıkarıldı. 1987 yılında baraj tamamlandığında İstanbul'un su sorunu kalmayacak. Büyükçekmece Gölü'nün denizle irtibatı kesilerek, 14 milyar lira harcanarak baraj haline getirilecekmiş.

Akdaş Beton büyük projeleri yakın markajına aldı!

İnşaat tünel kalıp sistemi, konvansiyonel kalıp, baraj, tünel, minare kalıbı, endüstriyel kalıp, duvar kalıbı, kolon kalıbı ve özel tasarım kalıp üreten Akdaş, rotasını büyük projelere çevirdi.

Türkiye’nin 3. büyük köprüsünün inşaatı tamamlandı!

Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü 33 aylık bir çalışma sonunda tamamlandı. Atatürk Barajı üzerine kurulan köprü Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır’ı birbirine bağlayacak..

Büyük Kumla Barajı 2016 Ekim'de hizmete girecek!

Gemlik İlçe Merkezi'nin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri su ihtiyacının karşılanması için temeli 6 Temmuz 2013 yılında atılan Büyük Kumla Barajı'nın 2016 Ekim ayında hizmete gireceği açıklandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi artırma tesisi çalışmalarını sürdürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSU’nun kaynak sularıyla çevrenin korunmasına yönelik Geri Kazanım Suyu ve Yuvacık Barajı’ndan Sapanca Gölü’ne su verilmesi yönündeki çalışmaları ulusal medya temsilcilerinin ilgisiyle karşılandı.

Melen barajı Büyük İstanbul İçme Suyu projesi Haberi

Melen barajı Büyük İstanbul İçme Suyu projesi

İstanbul’un artan nüfusu dikkate alınarak hazırlanan ve 2016 yılı sonunda tamamlanması öngörülen Melen Barajı’nda beton dolgu imalatına başlandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, DSİ Genel Müdürlüğü’nce inşa edilen, en büyük içme suyu temin projesi Melen sisteminde önemli bir eşiğin daha aşıldığı belirtildi. Açıklamada, Melen Barajı’nda beton dolgu imalatına başlandığı, tamamlandığında da İstanbul’un 2071’e kadar su ihtiyacının teminat altına alınacağı ifade edildi. Büyük İstanbul İçme Suyu projesi bünyesindeki Melen Barajı’nın, Melen sisteminin depolama tesisi olarak inşa edileceği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


Maliyeti 214 milyon lira


“Temelden yüksekliği 124 metre, talvegden yüksekliği 99 metre olması planlanan Melen Barajı’nın dolgu hacmi ise 2 milyon 80 bin metreküp olacak. İstanbul’un artan nüfusu dikkate alınarak hazırlanan, 2016 yıl sonunda tamamlanması öngörülen Melen Barajı, 694...