05 / 05 / 2024

Melen çayı katı atık tesisi çed kararı

Melen çayı katı atık tesisi çed kararı

Düzce’de, İstanbul`un su kaynakları arasında bulunan Melen Çayı kenarında kurulan Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararını mahkeme iptal etti.

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Türkiye'de konut arz talep dengesinde sorunlar devam ederken Konya Büyükşehir Belediyesi bir bölgeye 6 kat imar izni verdi. Bölgedeki arsa fiyatları 67 milyon ile 93 milyon arasında değişiyor. Ayrıca bu arsalarda  24 ay taksit imkanı bulunuyor...

Eylül ayı enflasyonu kaç çıkacak? Piyasa katılımcıları ne bekliyor?

Piyasa katılımcılarının görüş bildirdiği Boomberg HT anketine göre enflasyon rakamları Eylül ayında da tırmanmaya devam edecek. İşte 19 piyasa katılımcısı ile hazırlanan anketin detayları...

Bir garip 8 milyar liranın hikayesi Çatlakların arasından buhar olup uçtu

Tam bir fiyaskoya dönüşen Melen Çayı barajı için 2014 yılında yapılan ilk ihalede maliyetin 214 milyon lira olması beklenirken, zaman içinde yapılan ihaleler ve harcanan paralar 8 milyon lirayı buldu. İşin garibi ise derin çatlaklar oluşan baraj setti halen kullanılamaz bir halde.

Gözünüz aydın Emeklilikte Yaşa Takılanlar! Yıllarca beklediniz ama EYT için net tarih belli oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay katıldığı televizyon programında Emeklilikte Yaşa Takılanlar için müjdeyi verdi.

FuzulEv, 2021'in ilk 5 ayında cirosunu yaklaşık iki kat artırdı!

Ev ve araba sahibi olmak isteyenleri faizsiz seçeneklerle ev ve araba sahibi yapan FuzulEv, 2021'in ilk 5 ayında cirosunu yaklaşık iki kat artırdı...

Düzce'de sel felaketi yaşanan bölgelerde inşaat çalışmaları başlıyor!

Düzce Cumayeri, Akçakoca, Gümüşova ve Çilimli ilçelerinde, Melen Çayı'nın taşması sebebiyle birçok noktada meydana gelen sel ve heyelanda zarar gören 49 köyde, alt ve üstyapı çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı.

Emlak Katılım Bankası ay sonunda faaliyete başlayacak!

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksu yaptığı açıklamada, bankanın faaliyetlerine uluslararası izinlerin alınmasının ardından mart ayı sonu gibi başlayacağını söyledi.

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi açıldı!

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi bugün 24 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Bursaspor'un 100 milyon TL’lik satılabilir gayrimenkulü var!

Bursaspor Başkanı Ali Ay, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Ay, ''Takımın 100 milyon TL’lik satılabilir gayrimenkulü var'' diye konuştu.

Düzce Melen Su Park 6 ay içerisinde tamamlanacak!

Düzce Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Melen Su Park projesindeki çalışmalar 6 ay içerisinde tamamlanacak.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

Emlak Konut 240 ay vade kampanyasına katılan projeler!

2-2.5 milyar lira ciro hedeflenen Emlak Konut "Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti" kampanyası dün başladı. Emlak Konut 240 ay vade kampanyasına katılan projeler haberimizin içinde yer alıyor.

Emlak Konut 240 ay vade kampanyasına katılan bankalar!

"Güçlü Türkiye için Birlik Vakti" sloganıyla yola çıkan Emlak Konut GYO'nun ikinci seferberlik kampanyası bugün başladı. Emlak Konut 240 ay vade kampanyasına katılan bankalar şöyle...

Melen çayı katı atık tesisi çed kararı Haberi

Melen çayı katı atık tesisi çed kararı

Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın 28 Şubat 2011`de verdiği ÇED olumlu kararıyla, Çilimli İlçesi Esençam Köyü mevkisinde, Melen Çayı`na 200 metre uzaklıkta katı atık bertaraf tesisi kurdu. Tesisin yakınındaki Esençam ve Hasanlar Köyleri Tüzel Kişilikleri, temiz çevrede yaşam haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle ÇED olumlu kararının iptali istemiyle Sakarya 2`nci İdare Mahkemesi`nde dava açtı. Mahkeme, önce davayı reddetti. Danıştay`ın bozma kararı üzerine, geçen 6 Kasım`da aynı mahkeme ÇED olumlu kararında hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle dava konusu işlemin iptaline karar verdi.


MELEN ÇAYI, İSTANBUL`A İÇME SUYU TEMİN EDİLEN HAVZA İÇİNDE


İptal kararında İstanbul`a içme suyu temin edilen havza ve dereleri gösteren Melen Havzası ve Hasanlar Havzası içinde Melen Çayı`na da yer verildiği belirtildi. Ayrıca, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği`ne...