27 / 04 / 2024

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

Türkiye'de konut arz talep dengesinde sorunlar devam ederken Konya Büyükşehir Belediyesi bir bölgeye 6 kat imar izni verdi. Bölgedeki arsa fiyatları 67 milyon ile 93 milyon arasında değişiyor. Ayrıca bu arsalarda  24 ay taksit imkanı bulunuyor...



Türkiyede konut fiyatlarında artış yaşanmaya devam ederken konut arzı ise talebi karşılayamıyor. Ülke genelinde konut sayısındaki artış yavaşladı. Bu durum kira fiyatlarını uçurdu.

Kira fiyatlarının yükselmesindeki en önemli etken ise konut sayısındaki yetersizlik. Konya ilinde imarlı arsa sorunu devam ederken konuda ilk hamle Karatay ve Selçuklu Belediyesi'nden geldi.

Merhabahaber'de yer alan detaylara göre, Konya sanayisine yakınında konumlanan Aşağıpınarbaşı'na konut imarı verildi. Söz konusu bölgede 6 kata imarlı binalar inşa edilebilecek. Böylece hem sanayiye yakın konut imkanı oluşacak hem de Konya'daki konut ihtiyacı giderilecek. Aşağıpınarbaşı Konya Havalimanı'nın ilerisinde yer alıyor. 

Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay ilçesindeki Fevziçakmak mahallesinde de imar izni verdi. Bu bölgede ise 2 kat yapılabilecek.

KONYA BÜYÜKŞEHİR 6 KATA İMARLI ARSAYI SATIŞA ÇIKARDI

Konya Büyükşehir Belediyesi ise yeni imara açılan Aşağıpınarbaşı'nda 6 kata imarlı bir arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın 25 bin metrekare olması dikkat çekti. Arsa için muhammen bedel 93 milyon 790 bin TL olarak belirlendi. Geçici teminat bedelinin ise 2 milyon 813 bin TL olduğu bilgisi verildi. Arsayı satın alan kişi veya kişiler ödemeyi 24 ay eşit taksitle yapabilecek.

Bu ilde 24 ay taksitle 6 kat imar izinli arsa fırsatı! Satın alan hemen konutunu dikecek!

KONUTLAR İÇİN DİKKAT ÇEKEN ŞART!

Konya Büyükşehir'in arsa satış ilanında en vurgulayıcı nokta ise konutların altına dükkan yapılmasına izin verilmemesi oldu. 6 kata kadar imarlı arsalar yalnızca konut amacıyla satışa çıkarıldı. Evlerin altına eskiden olduğu gibi dükkan olmayacak. 

KONYA ARSA SATIŞ İHALESİ 12 EYLÜL'DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Satışa sunulan arsanın ihalesi ise 12 Eylül Salı günü gerçekleştirilecek. 

Arsanın imar bilgilerine ilişkin detaylar şu şekilde:

1. Kentsel tasarım rehberi www.konya.bel.tr ihale ilanları portalında yayınlanacak olan ilan metninin eklerinden görülebilir.
2. Emsal:1,00
3. Taks:0.35’i geçemez.
4. Y ençok 6 kat.
5. Konut altı ticaret yapılamaz.
6. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından alana özel hazırlanacak olan “Kentsel Tasarım Rehberi” dikkate alınarak uygulama yapılacaktır.
7. Yapı ruhsatı düzenlenmeden önce Konya Büyükşehir Belediyesi Mimari Estetik Komisyonunun uygun görüşü alınarak Kentsel Tasarım Projesi hazırlanması zorunludur.

Konya'da 10 bin 500 metrekarelik arazi satılacak! Kaçırmayın!

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Villa Pino Kurtköy nerede? Villa Pino Kurtköy konut fiyatı ne kadar?


Geri Dön