23 / 05 / 2024

meles deresi betonlanıyor mu

meles deresi betonlanıyor mu

Meles Deresi'nin tabanındaki iyileştirme çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda bir taraftan çamur ve balçıkların tahliyesini sürdürürken diğer taraftan da temizlenen bölümlerde beton atmaya başladı.

Riva Deresi yeniden tasarlanıyor!

Beykoz Belediyesi’nin hazırladığı ‘Riva Deresi Çevre Koruma, Su Güvenliği Yönetimi Projesi ile Kentsel Tasarım Peyzaj Projesinin’ İstanbul Valiliği onayıyla ÇED sürecine başlandı.

Konak Tramvayı Gazi Bulvarı çalışmaları 18 Eylül'de tamamlanacak!

Konak Tramvayı'nın imalat çalışmaları kapsamında bir kritik eşik daha aşılıyor. Şehitler Caddesi güzergahında yer alan Meles deresi üzerindeki karayolu köprüsünün inşaatı tamamlanıyor.

Kocaeli Hisar Deresi Köprülü Kavşağı’nda son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gölcük Hisar Deresi Kavşağı’nda uygulama çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Projesi gün sayıyor!

Şehrin yeni yaşam alanı olan çok önemli bir proje olarak nitelendirildiği Çay Deresi Rekreasyon projesinin halkla buluşması için heyecanlandıklarını belirten Başkan Uğur, "Bu projeyle şehir rahat bir nefes alacak." dedi.

Arhavi'nin yolları betonlanıyor!

Arhavi Belediyesi fen işleri ekipleri tarafından ihtiyaç duyulan cadde ve sokakların yol betonlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Akhisar'ın yolları betonlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Akhisar Topluca Mahallesi’nin 10 kilometrelik grup yolunun şarampollerinde hendek betonlama çalışması yaptı.

Bursa Hacivat Deresi ıslahında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentte çevre yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin, Yıldırım İlçesi’ndeki Hacivat Deresi’nin Ankara Yolu ile Kaplıkaya arasındaki 2. etap çalışmalarının başladığını söyledi...

Sakarya Mudurnu Deresi Köprüsü'nün inşaatı 3 ayda bitecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akyazı’nın Taşburun Mahallesi’nde bulunan Mudurnu Deresi üzerine yaptırılan köprü inşaatı bütün hızıyla sürüyor.

Van Akköprü Deresi Islah Projesi tamamlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan geçen yılda ikinci etabı tamamlanarak hizmete sunulan Akköprü Deresi Islah Projesi’nin son etabı da yapılmaya başlandı.

Elbistan'a Hasanali Barajı yapılıyor!

Maraş’ın Elbistan ilçesinde Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından Hasanali Deresi üzerinde yapımına başlanan Hasanali Barajı’nın inşaatı sürüyor. Bölge halkı Hasanali Deresi üzerine yapılmak istenen barajı 2 mahalle ve 5 mezrayı sular altında bırakacağı için kabul etmeyeceklerini belirtti.

Nevşehir Avanos'a köprü yapılıyor!

Avanos Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Karaseki Mahallesindeki sel yatağı deresi üzerine köprü yapılıyor.Çalışmalar kapsamında köprünün temeli atılarak demir kolon ve kiriş kalıpları yapıldı.

Silivri Boğluca Deresi'ndeki harabe bina yıkılmayı bekliyor!

Boğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında yıllarca kamulaştırılması yılan hikayesine dönen bina şimdi de yıkılmayı bekliyor. Harabe haline gelen binanın çatısından düşen beton parçaları ise ölüme davetiye çıkarıyor.

Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü inşa ediyor. Proje kapsamında kavşak kolları ile çevre düzenleme çalışmaları da gerçekleştirilecek.

meles deresi betonlanıyor mu Haberi

meles deresi betonlanıyor mu


İZSU Genel Müdürlüğü, Meles'te dönem dönem ortaya çıkan kokunun kalıcı olarak giderilmesi için dere tabanında betonlama çalışmalarına başladı.


Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıkların dere tabanında biriken malzemelerde koku yaratmaması için Meles Deresi'nin tabanındaki iyileştirme çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi,  bu kapsamda bir taraftan çamur ve balçıkların tahliyesini sürdürürken diğer taraftan da temizlenen bölümlerde beton atmaya başladı.


Sümerbank Köprüsü'nden Körfez girişine kadar olan 20 bin metrekarelik bölümde çalışmalarına devam eden İZSU, bu sayede balçık ve çamur oluşumunun önüne geçecek, Meles'i tamamen iyileştirecek. Çamur pompalarıyla çamuru hızla susuzlaştıran ve özel amfibik araçlarla tabandan alarak yüzeye stabil malzemeler seren ekipler, beton dökmenin ardından Meles'deki iyileştirme çalışmalarını tamamlayacak. Dere tabanına çökertme havuzları yapılarak büyük bir titizlikle adım adım gerçekleştirilen çalışmaların bu yıl sonuna kadar...