04 / 05 / 2024

melikgazi de sit alanları nerede

melikgazi de sit alanları nerede

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediyesi olarak tarihi yapı ve tarihe tanıklar eden eserler bakımından zengin bir yerleşim bölgesinde bulunduklarını, bundan da son derece mutlu olduklarını bildirdi....

Kayseri Melikgazi'de sanayi imarlı 3 arsa satılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi'de yer alan 3 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar küçük sanayi alanı imarlı olarak belirtildi.

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31614 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Kayseri Melikgazi'de yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında belediye olarak örnek teşkil eden ve referans gösterilen, birçok mahallede dönüşüm ve değişime start veren Melikgazi Belediyesi, Küçükali, Anbar ve Kazım Karabekir mahallelerinde 82 blok, 242 dükkan, 3 bin 917 adet evi teslim etti. 

Kayseri Melikgazi'de 8.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kayseri Melikgazi'de yer alan gayrimenkulü 8 milyon 564 bin 500 TL bedelle satışa çıkardı.

Kayseri Melikgazi'de 8.6 milyon TL'ye satılık tarla!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kayseri Melikgazi'de yer alan arsayı 8 milyon 564 bin TL'ye satışa çıkardı.

Kayseri Melikgazi'de 9.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Kayseri Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, Kayseri Melikgazi'de yer alan gayrimenkulü 9 milyon 197 bin 50 TL bedelle satışa çıkardı.

Kayseri Melikgazi'de bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Kayseri İli, Melikgazi ilçesi sınırları içerisindeki bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Melikgazi'de 1034 dairenin anahtar teslimi yapıldı!

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1034 dairenin teslimi gerçekleşti.

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Antalya Demre'de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

Antalya Demre'de koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında salgını fırsat bilip, kaçak villa inşa edildi. Belediye tarafından villa mühürlenirken, yıkılacağı da belirtildi...

Kayseri Melikgazi'de 25.6 milyon TL'ye satılık 6 arsa!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kayseri Melikgazi'de yer alan 6 adet arsayı 25 milyon 650 bin TL bedelle satışa çıkardı. 

melikgazi de sit alanları nerede Haberi

melikgazi de sit alanları nerede


Kayseri il sınırları içerisinde 122 SİT alanı bulunduğunu bunların tamamının tescilli olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri merkezinde yer alan 5 ilçe içerisinde yer alan toplam 122 SİT alanından 67'sinin Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer aldığını belirtti. 


Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesinde yer alan ve muhtelif parsellerde bulunan Tümülüs ile Kızıltepe Tümülüsü Arkeolojik Sit Alanı olarak koruma altına alınması için çalışma yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Kayseri Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan 122 arkeolojik Sit Alanının 67’si Melikgazi ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Yani merkez de yer alan beş ilçedeki tümülüslerin yüzde 56 Melikgazi İlçe sınırları içerisindedir. Kayseri ili kültür Envanterinde yer alan Kültür Varlıkların da yüzde 63 yine ilçemiz sınırları içerisindedir. İlçenin her bölgesinde,...