05 / 05 / 2024

Melikgazi mahalleri

Melikgazi mahalleri

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince Kemeraltı, Küçükali, Küçükmustafa, Çorakçılar ve Yeniköy mahallelerinde imar planında yer alan yolları açtıklarını, bu yollarda yaya yolu inşa ettiklerini, refüj yaptıklarını söyledi.

Melikgazi Serkent ile TOKİ bağlantı yolunda asfalt çalışması yapılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan, Serkent ile TOKİ bölgesini birbirine bağlayan yeni bir şehir içi ulaşım ve bağlantı yolu olacağını ve çalışmalara başlanıldığını bildirdi.

Kayseri Melikgazi'ye yeni okul yapılıyor!

Esenyurt Mahallesi Ersan Sokak’ta yapımı devam eden okul inşaatının bu yıl tamamlanacağını ifade eden Başkan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,okul hakkında bilgi verdi.

Melikgazi Anbar Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan Anbar Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm çalışmasına başladıklarını aktardı.

Kayseri Melikgazi'de kat karşılığı inşaat yaptırılacak!

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde kat karşılığı inşaat yaptıracak. Söz konusu inşaatın toplam bedeli 4 milyon 570 bin 900 TL olarak belirlendi.

Melikgazi imar planlamasında uydudan denetim!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinin şehir planlaması ve yapılanmasındaki gelişimini sağlamak için insansız hava araçları ile hava fotoğrafı ve video çekimlerini yapıldığını bildirdi.

Melikgazi'de imar planlamasına yönelik çalışmalar yapılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinin şehir planlaması ve yapılanmasındaki gelişimini sağlamak için insansız hava araçları ile hava fotoğrafı ve Video çekimlerini yapıldığını bildirdi.

Melikgazi Belediye binası genişletiliyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi hizmet binasında yapılan çalışma ile iki kat inşaat yapılarak çalışma alanının genişletileceğim ve daha rahat çalışma ortamının sağlanacağını söyledi.

Melikgazi Belediyesi hizmet binası genişletilecek!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi hizmet binasında yapılan çalışma ile iki kat inşaat yapılarak çalışma alanının genişletileceğini ve daha rahat çalışma ortamının sağlanacağını söyledi.

Melikgazi'ye Semt Polikliniği geliyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Belediye Meclisi’nden alınan karar ile Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi’ne yaptırılacak olan yaklaşık 100 bin vatandaşın faydalanacağı Semt Polikliniği'nin protokolü imzalandı.

Melikgazi Kiçikapı Konağı'nın restorasyonu tamamlandı!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehir merkezinde yer alan Tacettin Veli Mahallesi’ndeki Kiçikapı Konağı’nda 1,5 yıldır devam eden restorasyon çalışmasının tamamlandığını söyledi.

Melikgazi Mimarsinan'da büyük ölçekli park çalışmaları devam ediyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Mimarsinan Şirintepe Mahallesi’nde bulunan ve ıslah projesi sonrasında 40.000 m2 alan üzerinde çok amaçlı ve büyük ölçekli park çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Melikgazi Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Tesis inşaatı ne zaman bitecek?

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Keykubat Mahallesi’nde yapımı devam eden Kapalı Pazar yeri ve Sosyal Tesis inşaatını gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Kayseri Melikgazi'deki tarihi yapılar onarılıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, son bir yıl içerisinde 12 yapının onarımının gerçekleştirildiğini 8 ayrı yerde devam ettiğini ve 21 tarihi eserin ise onarımı için projelendirme çalışmasının yapıldığını söyledi.

Melikgazi mahalleri Haberi

Melikgazi mahalleri

Melikgazi mahalleleri yenileniyor Kemeraltı, Kiiçükali, Küçükmustafa, Çorakçılar ve Yeniköy mahallelerinde Kayseri şehir merkezinde olmasına rağmen istenilen yapılaşmayı gösteremediğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, "Bu mahallelerde çünkü eski evlerin temizlenmesi ve parsellerin oluşması uzun zaman aldı. Eski evlerin rastgele, sağlıksız, plansız ve güvenli yapıldığı ve artık yıkılmaya yüz tutan evlerin oturulamaz hale geldiği mahallelerde kentsel dönüşüm projesini uyguluyoruz. Şu anda temiz parselleri ve yükselen planlı, sağlıklı binaları ile mülk sahiplerini ağırlamaktadır. Öncelikle tehlike arz eden yapılar yıkıldı, mülk sahipleri ile anlaşılarak imar palanında yer alan parseller oluşturuldu. Şu anda belediye hizmetleri bir bütünlük içerisinde yerine getirilmektedir. 

Önümüzdeki yıllarda bu bölge şehir merkezine yakınlığı ile hem hızla imarlaşacak hem de yapıların ekonomik değerleri artacaktır." dedi. 


ÖZEL SEKTÖRCE 15 BİN KONUT İNŞA EDİLDİ 


Melikgazi Belediyesi'nde gecekonduların...