05 / 05 / 2024

Melikgazi şehir imar planlaması

Melikgazi şehir imar planlaması

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinin şehir planlaması ve yapılanmasındaki gelişimini sağlamak için insansız hava araçları ile hava fotoğrafı ve video çekimlerini yapıldığını bildirdi.

Başakşehir imar uygulaması askıya çıktı!

İstanbul İli Başakşehir İlçesi Tatarcık Mahallesini de Kapsayan Özel Proje Alanına İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulaması askıya çıktı.

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Binali Yıldırım: Amacımız sadece şehir imar etmek değil!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada "Bizim de amacımız, sadece şehir imar etmek değil, o şehirde yaşayanları mutlu etmektir" diye konuştu.

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasına ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Artvin Merkez Şehir İmar Planı mahkemelik oldu!

Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Artvin İl Temsilciliği "Artvin Merkez Şehir İmar Planı" için açılan iptal davasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. 

Ataşehir imar iskan blokları TOKİ tarafından yenilenecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince İstanbul Kayışdağı Caddesi'nde gerçekleştirilen Ataşehir İlçe Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti.

Melikgazi Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Melikgazi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Memduh Büyükkılıç başkanlığında toplanan Melikgazi Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu.

Melikgazi'de imar düzenlemesi meaisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İmar Müdürlüğü’nün hafta sonu ve gece mesaisi yaptığını açıkladı.

İzmir Mavişehir imar planına üç belediyeden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Mavişehir'de imar planı değişikliği hazırlığına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli ve Karşıyaka belediyeleri olumsuz görüşlerini Bakanlık'a gönderdi.

Kayseri Melikgazi'de imar mesaisi!

Kayseri Melikgazi İmar Müdürlüğü, imar planlarındaki uygulamalarda vatandaş, müteahhit ve arsa sahiplerinin mağduriyetini önlemek amacıyla hafta sonu ve gece mesaisi yaptı. Ekipler, vatandaşlar için aralıksız çalıştı.

Ankara Büyükşehir imar artışına dava açacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sert yanıt veren Ankara Büyükşehir Belediyesi imar artışı değişmezse dava açacağını duyurdu.

Hasdal yeni şehir imar planı askıda!

İstanbul Eyüp-Hasdal bölgesinde Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlası'nın da içinde bulunduğu 4 milyon 550 bin metrekalik alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Melikgazi şehir imar planlaması Haberi

Melikgazi şehir imar planlaması

Eski yapıların tespiti ve yıkıldıktan sonrası durumlarını şehir planlamasında ve imar uygulamasındaki durum tespiti yapıldığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, insansız hexacopter hava aracı ile yaklaşık 200 metre yükseklikten alınan görüntüler ile mahallelerin 3 boyutlu fotoğraflarının çekildiğini belirtti.


Kazanan KAYSERİ

Eski sistemle 12 ayda yapılacak çalışmanın 15 günde gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

“Melikgazi Belediyesi olarak şehrin planlı bir şekilde gelişimini sağlamak ve gecekondulaşmayı önlemek amacı ile teknolojinin tüm imkânlarından yararlanmaktayız. 2000 yılından itibaren her 3 ayda bir hava fotoğrafları ile Melikgazi’nin imar gelişimini takip ediyoruz. Şimdi de insansız hava araçları ile şehrin havadan 200 metre yükseklikten 3 boyutlu fotoğraflarını çekiyoruz. 15 günlük çalışma ile ilçenin tüm fotoğraflarını çektik. Böylece durum tespiti ve değerlendirilmesiyle...