05 / 05 / 2024

Membranın kullanım alanları

Membranın kullanım alanları

Yapı malzemeleri arasında yer alan membran nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

BDDK’dan DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık talebi! Öncelik işyerlerinin olsun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), deprem bölgesindeki DASK teminatlarının kullanımı konusunda kolaylık sağlanmasını istedi. 

Kripto para kullanım alanları giderek artıyor!

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem Para Dergisi'ndeki yazısında kripto paraların kullanım alanlarına tek tek değindi. İşte Erdem'in o yazısı...

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?

Son senelerde otoparklı, sosyal tesisli, bahçeli, havuzlu sitelere rağbet arttı. Birçok evin bir araya geldiği bu binalarda otopark, bahçe kullanımında ve bunların bakım harcamalarının ödemelerinde anlaşmazlıklar olabiliyor. Peki ortak alanların kullanımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Edirne'nin bir köyünde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı mecliste!

Edirne'ye bağlı bir köyde bulunan sağlık ocağı binasının kullanımı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

DASK fonunda toplanan paralar ve kullanım alanları mecliste!

DASK fonunda toplanan para miktarı ve kullanım alanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Peker GYO'nun yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün oldu!

Peker GYO, yeni pay alma hakları kullanım süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine karar verdi.

Gökorman'da 218 bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı!

Sinpaş GYO'nun projelerinden Gökorman Projesi kapsamında A bloka ait 216 konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 218 adet bağımsız bölümün yapı kullanım izin belgesi alındı. Projede teslim süreci  devam ediyor.

Kapalı Maraş bölgesinin bir kısmı halkın kullanımına açıldı!

Kuzey Kıbrıs sınırları içerisinde bulunan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü bugün itibarıyla halkın kullanımına açıldı.

Perakendeci caddelere dönüyor, ofislerde ortak kullanım artıyor!

Koronavirüs gayrimenkul sektöründe iki yeni trendi ortaya çıkardı. Perakendeci caddelere geri dönüyor ve ofislerde ortak kullanım artıyor.

Mart ayında konut kredisi kullanımı 2 kata yakın arttı!

TÜİK verilerine göre coronavirüs etkisine rağmen faizlerin düşük olmasıyla konut kredisi kullanımı iki kata yakın artış gösterdi.

Altının elektronik ortamda kullanımı artacak!

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi Ayşen Esen, gelecek dönemde altınla ilgili çok fazla yatırım olacağını ve altının elektronik ortamda kullanımının daha da artacağını söyledi.

Hırsızlar Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarını hedef aldı!

Kartal'da kentsel dönüşüm alanlarında bulunan binalarda hırsızlık yaptığı ortaya çıkan 4 şüpheli gözaltına alındı.

Mersin'de tarım alanlarının azalmasının nedenleri mecliste!

Mersin'in Gülnar ilçesinde son beş yıl içinde tahıl tarım alanlarının azalmasının nedenleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Membranın kullanım alanları Haberi

Membranın kullanım alanları

Membran nedir?

Membran, yapı malzemelerinde ayırıcı ya da seçici geçirgen malzemelerin genel adına deniyor. Bir diğer ifade ile membran, çatılarda yağmur suyunun döşeme betonuna geçmesini önlemek amacıyla kullanılan malzemeleri ifade ediyor.


Bitümlü membran..

Bitümlü membran, yapıların suyun neden olduğu olumsuz etkilere karşı korunması, yaşam alanlarına konforlu bir su izolasyonu sağlanması amacı ile yapıların temel, perde, bodrum, bahçe, teras ve çatılarında, köprü, viyadük gibi farklı yüklere maruz kalan yapılar içinde uygun bir su izolasyon malzemesi olarak karşımıza çıkıyor.



Membran, yalıtma işlemlerinde sıkça kullanılan izolasyon malzemesi olarak karşımıza çıkıyor.


Işıl Seren...