01 / 05 / 2024

Memur mal bildirim formu

Memur mal bildirim formu

3628 Sayılı Kanunun 2’ nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8’ inci maddesine göre Mal Bildiriminde bulunacak olanlar için "Memur mal bildirim formu örneği" bu haberde...

Emlak vergisi bildirim örneği 2015!

2015 yılında taşınmaz mal satın alan kimseler, 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi mükellefi oluyor. Vergi için sene sonuna kadar bildirim verilmesi gerekiyor. İşte emlak vergisi bildirim örneği 2015...

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmeleri genellikle yıllık olarak hazırlanıyor. Ancak kimi kira sözleşmelerinde süre belirtilmiyor veya kira süresi uzatılabiliyor. Peki, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde fesih bildirim süresi ne kadardır?

Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi!

Kiracı ve mal sahibinin haklarının korunması nedeni ile kira sözleşmesi fesih süreci Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesi fesih bildirim süresi ne kadardır?

Ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Vergiyi taşınmaz malın sahipleri ödüyor. Peki, ev satışından sonra belediyeye bildirim nasıl yapılır?

Mal bildiriminde geç bulunmanın cezası nedir?

Mal bildirimlerinin; Mal Bildirimi Yönetmeliğinde sayılan görevlere atanmada, göreve giriş için gerekli olan belgelerle birlikte, belirtilen tarihlerde bildirim yapılması gerekiyor. Peki, mal bildiriminde geç bulunmanın cezası nedir?

Kira tahliye bildirim süresi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin kiracısını çıkarmak istemesi durumunda bunu kiracısına yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. Peki, bildirim ne zaman yapılmalı? Kira tahliye bildirim süresi nedir?

Emlak bildirim formu örneği!

Emlak vergisi bildiriminin, taşınmaz mal satın alan kimse tarafından edinimin gerçekleştiği yılın sonuna kadar yapılması gerekiyor. Peki, emlak bildirimi nasıl doldurulur? İşte emlak bildirim formu örneği..

Başbakan Erdoğan YSK'ya mal bildiriminde bulundu!

Başbakan Erdoğan YSK'ya mal bildiriminde bulundu. YSK'ya gelen Başbakan Erdoğan'ın avukatları Ali Özkaya ve Burhanettin Sevencan ile serbest muhasebeci ve mali müşavir Ramazan Kocaboy, mal bildirim formunu teslim etti.

Mal beyanı yapılmazsa ne olur?

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Kanun kapsamında sayılan kamu görevlilerinin bildirim vermeleri zorunlu tutuluyor. Peki belli dönemlerde yenilenmesi de gereken mal beyanı yapılmazsa ne olur? İşte yanıtı...

Mal bildirim beyannamesi!

Mal bildirimi vermek ile yükümlü olan kamu görevlilerin "bildirim verme süresi" içerisinde yetkili birimlere beyanlarını vermeleri gerekiyor. Peki, mal bildirim beyannamesi nasıl doldurulur? İşte mal bildirim beyannamesi örneği...

Mal beyanı vermeme cezası!

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik esaslarına göre mal beyanı vermeme cezası kapsamında bildirim vermesi zorunlu olan ancak beyanda bulunmayanlar için Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuluyor..

Askerde olan memur lojman kirasını öder mi?

Aylık kira bedelini kesmeyen tahakkuk memuru ve saymanlar, kesmedikleri kira karşılıklarından sorumludurlar. Peki, askerde olan memur lojman kirasını öder mi? İşte askere giden memurun lojmandaki sorumluluğu...

Ali Ağaoğlu: TÜRGEV'e arsa verdiğimi ispatlasınlar mal varlığımı bırakırım!

17 Aralık operasyonunda gözaltına alınan daha sonra serbest kalan Ali Ağaoğlu, " İmar karşılığında TÜRGEV' e arsa verdiğimi ispatlasınlar mal varlığımı bırakıp, amelelik yaparım " dedi...

Memur mal bildirim formu Haberi

Memur mal bildirim formu

Memur mal bildirim formu!

3628 Sayılı Kanunun 2’ nci ve Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmeliğin 8’ inci maddesine göre Mal Bildiriminde bulunacak olanlar kendileri ile eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının taşınır ve taşınmaz malları ile arsa ve yapı kooperatifi gibi kooperatiflerde bulunan hisselerinin değerleri ne olursa olsun formun 2’ nci ve 3’ üncü bölümlerine kaydetmek zorundadırlar. 


Formun 4 - 8’ inci bölümlerine kaydedilmesi gereken her türlü kara,deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer döver, harman makinesi ve diğer ziraat makineleri, inşaat ve iş makineleri, hayvanlar, koleksiyon ve antika ev eşyaları ile hakları, alacaklar ve gelirlerden, kendilerine ödeme yapılanlara aylık net ödemenin, ödeme yapılmayanlara ise GİH sınıfındaki 1. Derece Şube Müdürüne yapılan aylık net ödemenin, beş katından fazla tutardaki kısmı beyan ediliyor. 



Devlet...