04 / 05 / 2024

Menderes Metro İstasyonu

Menderes Metro İstasyonu

Esenler Belediyesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmasında Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Menderes Metro İstasyonu için hazırladıkları farklı konseptlerdeki 6 projenin sunumunu yaptılar.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Çalışmaların aralıksız devam ettiği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı inşaatında bugün Sarıgazi İstasyonu'nda TBM geçiş töreni gerçekleşti. 

Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın inşaatında son durum!

Yapımı devam eden Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın, mevcut M1A Yenikapı–Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu’nda entege olması için çalışmalar, 11 Eylül 2020 Cuma günü başlayacak.

İkitelli-Ataköy metro hattı 2021'de açılacak!

İkitelli-Ataköy Metro hattının tünel kazısının tamamlanma töreni yapıldı. Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, hattın 2021 yılının ilk çeyreğinde İkitelli Sanayi İstasyonu – Bahariye İstasyonu arasının hizmete alınacağını açıkladı.

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın açılışı ertelendi!

Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın Nurtepe İstasyonu'nda inceleme yaptı. İmamoğlu, hattın 19 Mayıs'ta hizmete alınmasını hedeflediklerini ancak koronavirüs salgını süreciyle açılışın ertelendiğini açıkladı...

Merter Metro İstasyonu’ndaki kaçak büfe kaldırıldı!

İBB tarafından Merter Metro İstasyonu’nun yanına kaçak olarak kurulduğu iddia edilen büfe İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada büfenin İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık’a ait olduğunu iddia etti.

İBB Merter metro istasyonuna kaçak büfe mi kondurdu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin encümen kararı ve izin belgesi olmadan Merter Metro İstasyonu ve otobüs durağının yanına kaçak bir büfe kurduğu iddia edildi.

İzmir'e yeni bir metro hattı daha geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en uzun metro hattı yapılacak. Mevcut hatlardan bağımsız olacak hat 28 kilometre uzunluğuna sahip olacak. Hat Adnan Menderes Havalimanı-Karabağlar-Halkapınar arasında hizmet verecek.

Menderes Türel'den Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada bir daha ki dönem Antalya’ya toplu ulaşımda yer altı metrosu geleceğini müjdeledi.

Menderes Türel Antalya için 359 projesini açıkladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Antalya'yı yarınlara taşıyacak, aralarında metro, safari parkı, Konyaaltı Marina, Tünektepe, Kültür Vadisi, Kruvaziyer Limanı, akıllı kent ve Millet Bahçesi projelerinin de yer aldığı 359 projeyi açıkladı. 

Antalya Konyaaltı'na metro müjdesi!

Antalya’da metro ile ulaşım dönemi başlayacağını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Liman’dan başlayıp Ermenek’e kadar uzanacak yer altı metrosu yapılacağının müjdesini verdi.

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgede hayata geçirilecek yatırımlar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türel, Büyük Liman'dan Kundu'ya kadar metro yapılacağını söyledi.

Antalya'ya metro müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, altyapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Raylı sistem hedeflerinden bahseden Türel, Antalya'ya metro müjdesi verdi.

Kurtköy Metro İstasyonu imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Kurtköy Metro İstasyonu ve Çevresine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Menderes Metro İstasyonu Haberi

Menderes Metro İstasyonu


Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi ile İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmalarının ikincisi Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Esenler Belediyesi'nin ilgili birim temsilcileri, Ulaşım A.Ş. yetkilileri, öğrenciler ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri katıldılar. İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Emrah Acar ve Doç Dr. Hatice Ayataç yürütücülüğünde yapılan atölye çalışmasında, öncelikle proje süreci özetlendi. Ardından Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Menderes Metro İstasyonu için hazırladıkları farklı konseptlerdeki 6 adet projenin sunumlarını yaptılar. 

 
METRONUN SOSYOLOJİK ANLAMI


İstanbul'da kent içi ulaşımda metro istasyonlarının yeri ve önemi ile bütüncül bir ulaşım ağının kente katkıları ana konularına odaklanılan projelerde, Esenler Menderes Metrosu İstasyonu ve yakın çevresinin kent içerisindeki anlamı, kullanıcı beklentileri, mahalle içerisinde etkin kamusal mekan...