07 / 07 / 2024

Mendi Apartmanı riskli durum

Mendi Apartmanı riskli durum

Gemlik Hamidiye Mahallesinde bulunan ve testler sonucunda Riskli Yapı olarak belgelenen Mendi Apartmanı'nın durumu faciaya davetiye çıkartıyor. 10 dairelik apartmanda 3 kişiye tebligat yapılamadığı için Gemlik Belediyesine yıkım izni verilmiyor.

Orhan Pamuk'un davalık olduğu apartmana riskli denmişti: Keşif yapıldı! 

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı çerçevesinde yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti tarafından keşif yapıldı.

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Riskli 11 binanın maliklerine yardım müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Açelya Apartmanı ve etrafında riskli durumda bulunan binaların maliklerine yardım edileceğini açıkladı.

Rıza Bey Apartmanı'ndaki depremzedelerden açıklama!

İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndaki depremzedelerden bir kısmı, alanın park olması için açıklama yaptı. Depremzedeler, binanın 3’üncü derecede riskli olduğuna ve bunu depremin ardından öğrendiklerine dikkat çekti. 

Depremde ağır hasarlı olduğu için boşaltılan binaya hırsız girdi! 

Malatya'nın Kanalboyu Caddesi'ndeki 24 daireli yedi katlı Kültür Apartmanı, riskli ve hasarlı olması sebebiyle tahliye edilmişti. Binadaki bazı dairelere giren hırsızlar, pencere, kapı, korkuluk, muslukları çaldılar...

Kağıthane'deki 5 katlı Huzur Apartmanı yıkıldı!

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi'nde riskli olarak tespit edilen 5 katlı Huzur Apartmanı'nın yıkıldı. Yıkım foto muhabirler tarafından görüntülendi...

Ataşehir'de riskli binanın boşaltılması sırasında arbede çıktı!

Ataşehir Kayışdağı Caddesi üzerinde bulunan apartman riskli olduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Olay sırasında bina sakinleri ile belediye görevlileri arasında arbede çıktı. 

Murat Kurum: Riskli alanların tespiti için çalışıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinden sonra riskli olduğu için yıkılan ve temeli atılan binaların olduğu alanda incelemeler yaptı.

Kartal'da riskli son binanın yıkımına başlandı!

Kartal Orhantepe Mahallesi'ndeki riskli binalardan sonuncusu olan Nuri Bey Apartmanı'nın yıkımına sabah saatlerinde başlandı. 

Kartal'daki Ünal Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Kartal'da, 6 Şubat'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın olduğu sokakta bulunan riskli Ünal Apartmanı'nın yıkımına başlandı.

Kartal'daki Uzunlar Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı!

Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın olduğu bölgede tespit edilen riskli Uzunlar Apartmanı'nın yıkımı tamamlandı.

Kartal'daki Uzunlar Apartmanı yıkılıyor!

Kartal'da 6 Şubat'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın bulunduğu sokaktaki riskli olduğu değerlendirilen Uzunlar Apartmanı'nda yıkım çalışmaları decam ediyor. 

ALO 181'e riskli yapı müracaatı arttı!

İstanbul Kartal'da 6 Şubat'ta Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "ALO 181" çağrı merkezine gerçekleştirilen riskli yapı müracaatı ciddi oranda arttı. 

Mendi Apartmanı riskli durum Haberi

Mendi Apartmanı riskli durum

Gemlik Hamidiye Mahallesinde bulunan ve testler sonucunda Riskli Yapı olarak belgelenen Mendi Apartmanının durumu faciaya davetiye çıkartıyor. 10 dairelik apartmanda 3 kişiye tebligat yapılamadığı için Gemlik Belediyesine yıkım izni verilmiyor. Konuyla alakalı 6 ayı aşkın süredir hazırlanan evrak Çevre ve Şehircilik müdürlüğünde beklerken, 5 katlı binanın etrafında bulunan diğer binalar, market ve Gemlik girişinden geçen araçlar büyük risk taşıyor. Çeşitli defalar testlere tabi tutulan bir yılı aşkın süre önce boşaltılan binada bulunan 10 daireden 7'sine yıkım için tebligat yapılırken, 3 kişiye ise yurtdışında olduğu için tebligat yapılamadığı gerekçesiyle yıkım gerçekleştirilemezken, etrafındaki binalarda oturanlar ve ana yolu kullananlar ölümle burun buruna yaşıyorlar. 


‘’Sahipleri Almanya’da 7 ay gecikti’’ 

Bursa Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün Haziran tarihli yazısında ‘’Mendi apartmanı maliklerine Gemlik Tapu Müdürlüğü tarafından...