04 / 05 / 2024

mera kanunu 2013

mera kanunu 2013

Mera kanunu 2013 yılında değişikliğe uğrayarak yürürlüğe girdi. Mera kanunu 2013 hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için tıklayın...

Meralardaki kaçak yapılara 'imar affı' yok!

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016!

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı, Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi kanunlarını birleştiriyor. 2013 yılında Meclis'e gönderilen, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısını alt komisyona sevk edildi. İşte Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016..

Gemlik'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçede deprem riskine karşı yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, zeytin koruma kanunu, mera kanunu ve orman kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini söyledi.

Kumla'dan kentsel dönüşüme onay çıktı!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ilçenin deprem riskine karşı yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, zeytin koruma kanunu, mera kanunu ve orman kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini söyledi.

Refik Yılmaz: Zeytin koruma kanunundaki engeller aşılmalı!

Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz, İlçenin deprem riskine karşı, yeni yerleşim alanlarının imara açılması için, zeytin koruma kanunu, mera kanunu ve orman kanunundaki engellerin aşılması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Menderes'e yapılması planlanan katı atık tesisi alanı mera çıktı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes Palamutarası Mevkii'nde yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisinin 2013 yılı Aralık ayında ağaçlandırılacak alan vasfından çıkarılıp mera olarak tescil edildiği belirlendi.

Yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler!

Yeni tüketici kanunu olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Kanun, yayım tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe girdi. Peki, yeni tüketici kanunu ile gelen değişiklikler nelerdir?

Tüketici kanunu yönetmelikleri 2014!

28 Kasım 2013 tarihinde 28835 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile ilgili yönetmelikler de Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Tüketici kanunu yönetmelikleri 2014..

Yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi!

Devremülk, devretatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri ile ilgili esaslar, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte yeni tüketici kanunu devremülk sözleşmesi esasları..

Mera alanları imara açılıyor!

Torba Yasa'nın 115. maddesi ile 4342 sayılı Mera Kanunu'nun 14 üncü maddesinin, "İlgili belediye sınırları içerisinde alternatif alan bulunmaması şartıyla Bakanlar Kurulunca kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı olarak ilan edilen" bendi eklendi.

Mera alanları imara açılıyor!

Torba Yasa'nın Meclis'teki görüşmeleri devam ediyor. Torba Yasa ile Mera Kanunu'na eklenen bir bent ile mera alanları imara açılıyor. MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, bu madde ile mera alanlarının kanunla imara, yapılaşmaya açıldığını söyledi...

6502 sayılı tüketici kanunu yürürlüğe girdi mi?

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile tüketicilere birçok konuda yeni haklar tanındı. Resmi Gazete'de 28 Kasım 2013 tarihinde yayımlanan 6502 sayılı tüketici kanunu yürürlüğe girdi mi?

Yeni Tüketici Kanunu bugün yürürlüğe girdi!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yeni Tüketici Kanunu yayımlanma tarihinden altı ay sonra bugün yürürlüğe girdi. İşte yeni tüketici hakları...

mera kanunu 2013 Haberi

mera kanunu 2013


Mevzuattaki tanımıyla mera; 'Bir veya birkaç köye veya beldeye hayvanlarını otlatmaları ve otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya öteden beri bu amaçla kullanılan arazilerdir' 


Mera yönetmeliği 

Mera Kanunu, 2013'te değişikliğe uğrayarak yasalaştı. Söz konusu bu kanunda yer alan konular ise şöyle; 


'Amaç dışı kullanılmak suretiyle vasıfları bozulan mera, yaylak ve kışlakları tekrar eski konumuna getirmek amacıyla yapılan veya yapılacak olan masraflar, bozulmaya neden olanlardan tahsil edilecek. Yapılan masraflar karşılığı tahsil edilen tutarlar genel bütçeye, yapılacak olan masraflar karşılığı tahsil edilen tutarlar ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı il müdürlüklerince hazırlanan ıslah projelerine uygun olarak, o yerin ıslah çalışmalarında kullanılmak üzere köy sandığına ya da belediye bütçesinde açılacak hesaba gelir kaydedilecek.

Meralarda kiralanacak alanda, hayvancılık için gerekli bakım, barınma ve su ihtiyaçlarını karşılayacak...