19 / 05 / 2024

Mera tahsisli alana bina yapabilecek

Mera tahsisli alana bina yapabilecek

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Mera ve yaylaklarda yapılaşmaya izin veriliyor!

Milli Emlak Genel Tebliği ile mera, yaylak ve kışlaklardaki yapılaşma ile ilgili yapılan düzenlemeden geri adım atılmayacak.

Fatih tescil dışı alana ilişkin tadilat planı askıya çıktı!

İBB tarafından Fatih'teki tescil dışı alana ilişkin tadilat planı bugün askıya çıktı. İmar planı değişikliği 30 gün boyunca askıda kalacak..

Sultangazi'de tescil dışı alana ilişkin imar değişikliği askıda!

Sultangazi İlçesi, Uğur Mumcu Mahallesi'nde bir kısım tescil dışı alana ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Lens İstanbul'dan ev alana yerli araba hediye!

Lens Yapı tarafından hayata geçirilen Lens İstanbul Evleri 1.162 daire ve 85 adet ticari üniteden meydana geliyor. Lens İstanbul'dan ev alana yerli araba hediye ediliyor.

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Umut Oran'dan 'konut alana vatandaşlık' eleştirisi!

Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran, konut alana vatandaşlık verilmesi hakkında eleştiride bulundu.

Ev alana 'üste para' veren kampanya başvuruları!

Evdekifirsat.com, ev sahibi olmakta kolaylık sağlıyor. Evdekifirsat.com'dan daire alındığında aldığı evin bedelinin yüzde 4’ü nakit olarak hediye ediliyor. Ev alana 'üste para' veren kampanya başvuruları detaylı bir şekilde haberimizde yer alıyor.

Ev alana üste para veren projeler hangileri?

Evdekifirsat.com tarafından Ev alana "üste para" dönemi başladı. Kampanyadan yararlanabilmek için Evdekifirsat.com sitesi üzerinde daire almak gerekiyor. Peki ev alana üste para veren projeler hangileri?

Evdekifirsat ev alana üste para hangi projelerde geçerli?

Evdekifirsat.com, ev almanın kurallarını değiştiriyor. Evdekifirsat.com ev alana aldığı evin bedelinin yüzde 4’ü nakit olarak hediye ediyor. Peki, Evdekifirsat ev alana üste para hangi projelerde geçerli?

Ev alana üste para nedir? Nasıl kullanılır?

Evdekifirsat.com, ev almanın kurallarını değiştirerek ev alanlara, aldığı evin bedelinin yüzde 4’ü nakit olarak hediye ediyor. Peki, Ev alana üste para nedir? Nasıl kullanılır?

Evdekifirsat.com ile ev alana üste para devri 9 Mart’ta başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe yeni bir kampanya başlıyor. 100 markalı proje ve 10 bin konutu kapsayan yeni modelde ev alana üstüne para verilecek kampanya 9 Mart’ta başlayacak.

Konut alana vatandaşlık uygulamasıyla satışlarda patlama olacak!

Dünya Gazetesi'nden Tevfik Güngör bugünkü yazısında "konut alana vatandaşlık" uygulamasını değerlendirdi. İşte o yazı...

Özak GYO Demre'de turizm tahsisli gayrimenkul için ön izin işlemleri yapıldı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO Demre'de turizm tahsisli gayrimenkul için ön izin işlemleri yapıldı.

Mera tahsisli alana bina yapabilecek Haberi

Mera tahsisli alana bina yapabilecek

Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinin 5’inci fıkrasına yeni  bir bent eklendi.


Buna göre, durumu ve sınıfı çok iyi veya iyi olan mera, yaylak ve kışlaklarda tahsis amacı değişikliği yapılamadığı için, bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmeden önce1/5000 ölçekli haritası ile Mera Komisyonuna başvurarak uygun görüş alınacak.


Tahsis amacının valilikçe değiştirilmesinin ardından 20 yıllık ot gelirinin yatırılması sağlanacak. Ot bedeli yatırıldıktan sonra iki yıllık süre zarfında kesinleşmiş uygulama imar planının komisyona sunulacak. Bu süre zarfında söz konusu planların sunulmaması durumunda tahsis amacı değişikliği iptal...