05 / 05 / 2024

Meralarda ecrimisil durumu nedir

Meralarda ecrimisil durumu nedir

Ecrimisil, haksız işgal durumlarında işgalciden alınan ücrete deniyor. İşgalciden alınacak ecrimisil, taşınmazın türüne ve işgal süresine göre hesaplanıyor. Peki, meralarda ecrimisil durumu nedir? Hesaplama nasıl yapılır?

10 soruda AVM sektörünün durumu!

AVM sektörünün şu anki durumunu ve yönünü Torunlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun anlattı. İşte 10 soruda AVM sektörünün durumu...

6 maddede taşınmazın haksız işgali ve ecrimisil!

Haksız işgal nedir? Ecrimisil nedir? Ecrimisil nasıl hesaplanır? Ecrimisil zamanaşımına uğrar mı? Ecrimisil davası açmak için aranan şartlar nelerdir? Ecrimisil talep edilebilmesi için kusur veya zarar şartı aranır mı? Avukat Kadir Kurtuluş yazıyor...

Kartal'da çöken binada yaralananlardan 2'sinin durumu ciddi!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, "Hastalarımızın 7'si yoğun bakımda yatıyor, bunlardan 2'sinin durumu oldukça ciddi. Diğer 5 hastamızın durumu daha iyiye gidiyor." diye açıklama yaptı. 

Atatürk'ün hazineye bağışladığı çiftliklerin durumu mecliste!

Atatürk'ün hazineye bağışladığı çiftliklerin durumu mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İmar durumu harcı 2019!

Bir arsaya ait imar durumu belgesi, belediyeye müracaat edilerek alınabiliyor. Bunun için belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, imar durumu harcı 2019 ne kadar?

İmar barışında hazine yerlerinin durumu!

İmar barışında hazine yerlerinin durumu nedir? Hazine arazilerindeki yapılar için imar barışına müracaat edilir mi?

Meralarda kaçak yapılaşmaya son!

Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, mera kanununun 19. ve 20. maddelerini açıkladı. Aktürk, meralarda kaçak herhangi bir yapılaşmada yörenin muhtarının devlete bildirim yapmak zorunda olduğunu söyledi. 

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

Ecrimisil ödenen yer için imar barışına başvurulur mu?

İmar barışında, mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, ecrimisil ödenen yer için imar barışına başvurulur mu?

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son durumu görüntülendi!

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen Malta bayraklı 'Vitaspirit' isimli dev geminin çarptığı Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nda çalışmalar hızla sürüyor, çökme riskiyle karşı karşıya kalan yalının son durumu havadan görüntülendi. 

İmar durumu belgesi ücreti 2018!

Bir arsaya ait imar durumu belgesini almak için belediyeye ne kadar ücret ödemesi yapılır? İmar durumu belgesi ücreti 2018 ne kadar?

İmar durumu harcı 2018!

2018 yılında tahsil edilecek imar harçları İBB tarafından açıklandı. Peki, 2018'de imar durumu belgesi almak için ne kadar ödeme yapılacak? İmar durumu harcı 2018 ne kadar?

8 maddede site yönetimlerinin hukuki durumu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinin hukuki durumu" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Meralarda ecrimisil durumu nedir Haberi

Meralarda ecrimisil durumu nedir

Meralarda ecrimisil durumu nedir?

Ecrimisil, haksız işgal durumlarında işgalciden alınan ücrete deniyor. En geniş anlamıyla ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminata deniyor.


Kira ile karıştırılan bir uygulama olan ecrimisil, kiradan farklı olarak haksız işgal tazminatı olup geriye dönük olarak hesaplanıyor. 


Ecrimisil davalarında aranacak başlıca hususlar ;

a) Geçerli bir nedene dayanmaksızın haksız bir zilliyetlik,

b) Zilliyedin zilliyetliğindeki bu haksızlığı bilmesi yada bilmemesi lazım geldiğidir. Burada incelenecek konu zilliyedin sorumluluğunu gerektiren koşullardan olan kötü niyetli oluşu durumudur. 


Meralarda ecrimisil durumu nedir?

Meraların kuru mülkiyeti Hazineye, intifa hakkı ise meranın bulunduğu köy, beldeye ait...